Bouterse weer in Suriname na staatsbezoek Cuba

24

PARAMARIBO, 30 mei – President Desi Bouterse is weer thuis na zijn staatsbezoek aan Cuba. Het staatshoofd zal tijdens een persconferentie uitpakken over zijn trip. De drie ministers in zijn gezelschap hebben afspraken gemaakt op hun werkgebied. Suriname is vooral geïnteresseerd in Cubaanse ureum en cement, de Cubanen in rijst en hout.

Bouterse ontmoette onder meer zijn Cubaanse collega Raul Castro. Ook was er een ontmoeting met Surinaamse studenten in Cuba. Bouterse onderwierp zich ook aan een grondige medische keuring. Volgens zijn kabinet is hij “kerngezond” bevonden. De trip was ook als handelsmissie bedoeld. Maar ondernemers waren de grote afwezigen in de presidentiële delegatie.

24 REACTIES

 1. Sommigen mogen ellen wat ze willen, “Cuba is relatief de grootste artsen-fabrikant ter wereld”.

  Wij zullen Suriname ontwikkelen zoals wij denken dat het moet.We’re doing what we can with what we have!


  Maak melding

 2. de trip was geldklopery was een handelmissie bedoeld laat me niet lachen. er is geen geld maar neem heel idiooten mee .laat hij eerst thuis orde opzaken zetten


  Maak melding

 3. Goed zo President vertel ze maar, eigenlijk zal het water naar zee dragen zijn voor sommigen, die hadden liever gezien dat er niets vruchtbaars uit Uw bezoek zou komen. Deze zwartkijkers hopen enkel en alleen maar negatief nieuws te horen.

  Alleen gekken zijn er tegen dat U een grondig gezondheidstest heeft laten uitvoeren in Cuba, het land bij uitstek en die bekend staat op hoogwaardig gezondheidszorg en kennis.

  Neks no fout.


  Maak melding

 4. Vakantie op Buiten!

  Van mijn schoolvakanties bij tante op Buiten heb ik in mijn jeugd veel overgehouden. Neem nou mijn vertelkunst. Ik moest op school na de vakantie alles vertellen wat ik op Buiten had meegemaakt.
  Hopelijk doet Desi dat ook. En laten we hopen dat zijn vertelkunst mensen pakt, zodat ze precies te weten komen wat deze snoepreis nu heeft opgeleverd: Sex, Druggs en Rock and Roll!
  Het gaat jullie goed daar met jullie zieke RollModellPres.


  Maak melding

 5. paraman en m.doorn. mijn complimenten voor de manier waarop jullie achter ddb staan. ieder voordeel heeft zn nadeel zou cruijf zeggen. bij jullie is het nadeel dat je zo diep in die man zn hol zit dat je niet meer objectief kunt zijn. hij is ook naar venezuela gegaan en wat heeft het anders opgeleverd dan alleen praatjes. inmiddels is het toch duidelijk geworden dat praatjes geen gaatjes vullen. na 1 jaar ddb zie ik geen ontwikkeling (behalve achteruitgang). kan ook zijn dat ik ook niet objectief ben (schot voor open doel)


  Maak melding

 6. Als Surinamer wens je natuurlijk dat het staatshoofd in optima forma verkeert in de uitoefing van zijn taken. Alhoewel ik in Miami woon, ga ik er straks ook naar toe op familiebezoek en voor een medical check up. Normaal dus. Echter wil ik Surinamers aanraden om niet naar Cuba af te reizen als “gast van de Cubaabse revolutie.” Neen, ga naar Cuba als toerist, want dan zie je hoe wanordelijk en chaotish de situatie is. Alles is in Cuba vrij, zegt men. Mijn neus! Praat met de doorsnee Cubanen; interact met doctoren; visit de solars dan gaat men ontdekken hoe prostitutie, alcoholisme, en corruptie welig tieren terwijl de leiders van de revolutie fries en steak eten. Nog wat voor mijn Surinaamse communistische vrienden: Als alles zo vrij is en zo goed is, waarom trotseren Cubanen dan de oceaan om naar het kapitalische Amerika over te “zwemmen?” Alles is toch vrij in Cuba?


  Maak melding

 7. @ die twee zwervers om dit net Parapinto en M.Doorn.
  het is protocollair geen gebruik dat een staatshoofd verwelkomt wordt door een onder minister.Dat betekend dat je niet welkom bent.
  De NDP doet hard hun best om massamoordenaar Bouterse zijn misdadige verleden weg te poetsen wat hun nooit zal lukken.Vertellen jullie mij wat zo vruchtbaar is aan deze geheime medische missie.


  Maak melding

 8. Prima dat ’t een gezondheidstest in Cuba heeft laten doen!
  Want voor hetzelfde geld was ’t in een lokaal ziekenhuis gescrept, dan had Front het weer gedaan.
  Dus mocht er iets gebeuren, we can blame it on Cuba.
  Whisky en coke, ahummm ik bedoel suri-cola, doen soms wonderen…


  Maak melding

 9. “Wij zullen Suriname ontwikkelen zoals wij denken dat het moet.We’re doing what we can with what we have” . Deze kreet zal een kreet blijven


  Maak melding

 10. Er zou ook heel wat uit Caracas komen,vooral olie via pijp leiding die rechtstreeks zou worden aangesloten op alle autos in sme..

  Er zou ook heel veel cement komen uit Caracas,maar tot heden niks notie nada..

  Hij zegd dat hij binnen een maand terug gaat naar Cuba,dat is prima,maar dan moet het zelf betalen en niet door de belasting betaler laten betalen..

  Zo wordt u het volk het tjé potie volk belazerd tot de dood op volgt,meneer geniet van uw belasting centen..

  Ik heb altijd gezegd,hij ddb heeft een probleem met NL.maar niet het land,het volk ..

  Hij ddb moet gewoon een ticket kopen bij de s.l.m.en zijn straf komen uitzitten..

  Je kunt niet dertig jaren hoofdverdachte zijn in de december 8 1982 moorden en nu ineens na een verkiezing mooi boy spelen en doen alsof er niks aan de hand is..

  vergis je niet..


  Maak melding

 11. Ze zijn geinterresseerd??

  Du 0,0000000 resultaat. 🙁

  Zoals elke keer. We wachten nog steeds op al die grote investeerders, etc.


  Maak melding

 12. Hij heeft mooi uitgelegd dat hij naast de first lady van Haïti heeft gezeten en dat Sur.pers zei dat hij ineen was gezakt in Haïti.Maar bleef wel onvelledig wat betreft zijn afwezigheid bij de lunch.Dat smoesje van dat griepje gelooft zelfs de burikoe niet.

  Cobie.


  Maak melding

 13. Minister Abraham is in Cuba gebleven om een operatie te ondergaan!!
  lekker goedkoop zo, op staatskosten…….
  Hoezo neks no fout???

  Gewoon onder het mom van een handelsmissie naar het buitenland, maar dan wel met een geselecteerd gezelschap.
  Abrahams zowiezo mee, omdat hij een arts nodig heeft.
  Waarom niet in Suriname geopereerd?
  Geheimzinnige ziekte onder de leden,die alleen in Cuba verholpen kan worden??
  Raar zooitje allemaal.
  En het volk zucht en hoopt op betere tijden……
  Zijn ze goed in, dat afwachten..
  Wanneer staat er nu eens iemand op en gaat daadwerkelijk aan het werk?
  En dat in dienst van het volk, zoals iedere keer beloofd wordt, maar nooit wordt nagekomen.
  De Surinaamse bevolking gaat er steeds van uit dat de regering, van welke pluimage ook, corrupt is en zichzelf (en familie) verrijkt.
  Vanwaar deze houding?
  Als deze instelling niet veranderd, dan verdient men ook niet anders!!


  Maak melding

 14. Naar mijn mening is hier niets maar dan ook niets fout aan. Integendeel. Als je president zich laat controleren/behandelen dan is dat in zijn belang, maar ook en vooral in het belang van het land.
  Als hij niemand van het bedrijfsleven meeneemt is hier niets fout aan. Integendeel.
  Eerst de weg op hoog niveau plaveien en dan verder kijken.
  Mijn complimenten.


  Maak melding

 15. Oeps. Bouta radioactief terug in Suriname, nu mag Abrahams onder het mes. Is zijn kwaal zo gecompliceerd dat de operatie in Cuba moet plaatsvinden? Dit is misschien aan aansporing voor het kabinet om de medische zorg en zijn algemeenheid eens te “upgraden”. Investeer in moderne medische apparatuur, verhoog de kennis van de medici en je zult zien dat al die retourtjes Cuba (met op de achterkant de slogan “Sponsored by the people of Suriname”) snel tot het verleden behoren.


  Maak melding

 16. Gratis medische zorg is wel het minste wat de communistische partij de cubanen kan en moet aanbieden,gezien de vele beperkingen, o.a niet vrij mogen reizen,ondernemersschap is verboden,in cuba mag je als buitenlander met een buitenlands paspoort niet bij een cubaan logeren!bent verplicht te logeren in een hotel!(van de staat uiteraard)het gemiddelde maand inkomen van de cubaan die werkt! is om van te huilen.Heb met eigen ogen gezien hoe cubanen in de rij stonden,omdat ze na jaren weer een ijsje!(geen grap)konden kopen.In europa en Amerika gevestigde cubanen ronselen massaal buitenlanders, om in cuba met een familie lid te trouwen en zodoende degeen de kans te bieden de cubaanse armoede te ontvluchten. Complete cubaanse families worden door familieleden vanuit het buitenland verzorgd!Trouwens gratis medische zorg betekent wel dat je loyaal moet zijn aan de communistische partij en alles wat erbij hoort!Een bezoek aan cuba slingert jou onherroepelijk 40 tot 50 jaar terug in de tijd.Laat mij dan mijn eigen medische kosten betalen,maar wel leven als een VRIJ!!mens.Lang leve de Democratie en vrijheid van meningsuiting!


  Maak melding

 17. Beste M. Doorn,

  Wanneer haal je je hoofd nu eens uit het achterste van je zo bewierookte president?

  je kritiekloze houding ten opzichte van deze regering die in 9 maanden tijd nog werkelijk niets heeft gepresteerd is te zielig voor woorden.


  Maak melding

 18. Nummer 7 is goede reactie voor die buriki van de NDP lees het goed dan gaan jullie oogkleppen misschien open stommelingen die jullie zijn.


  Maak melding

 19. Tribunaal!

  Steken laat Bouterse al 30 jaar vallen. Dit is niet de eerste maar de honderdste. En toch zijn er van die “kontlikkers” die hem ondersteunen en beschermen.
  Waar is hun gevoel van eigenwaarde als ze een tribunaalklant vereren?


  Maak melding

 20. “kontlikkers” die zijn heel veel vooral de lieve hindoestanen. voor eigen hindoestanen vermoorden ze elkaar, en voor de NDP zijn ze “kontlikkers” , en lekker vinden zij ook om gebuk te staan

  de waarheid.


  Maak melding

 21. wie o wie van jullie kan door zich zorgen
  te maken een el aan zijn levensduur toevoegen?
  als jullie dus zelfs het geringste al niet
  kunnen,waarom maken jullie je dan zorgen
  over de rest?….
  de heer onze GOD, duldt geen
  ONRECHT, PARTIJDIGHEID OF CORRUPTIE


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.