Surinaamse cellenhuizen halen standaard niet

13

PARAMARIBO, 29 mei – De omstandigheden in Surinaamse cellenhuizen zijn ondermaats. Dit zegt Rodrigo Escobar Gil van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Zijn onderzoeksmissie bracht nogal wat misstanden aan het licht” Het zijn schendingen van mensenrechten.” Niet dat de autoriteiten er geen weet van hebben.

“We werken al aan oplossingen”, zegt Edward belfort, topfunctionaris op het ministerie van Justitie & Politie. Er komt onder meer een centraal cellenhuis. Dat moet afrekenen met de overbevolking in de cellenhuizen van vooral Paramaribo en Nickerie. Ook zijn twee zwangere arrestanten op de politiepost Geyersvlijt overgebracht naar de gevangenis te Santo Boma. Overigens zijn ook daar de omstandigheden niet bepaald ideaal.

Isolatiecellen voldoen niet, de ventilatie is slecht en gevangenen slapen op de vloer. Het is Escobar Gil allemaal niet ontgaan. Zijn bevindingen komen keurig in een officieel rapport. “Suriname houdt zich niet aan internationale standaarden voor het legaal vasthouden van personen”, aldus Escobar Gil. De vorige regering weigerde nog een groep parlementariërs (van de oppositie, red.) toegang tot cellenhuizen.

13 REACTIES

 1. Hoe moedig je het aan om crimineel te worden.
  Wat wil je rodrigo, datde criminelen als in een hotel moeten gaan leven. Dan moeten ze maar zorgen dat ze geen crimineel worden . Dat moet je aanmoedigen.
  En trouwens op dit moment moet je over beter dingen zorgen gaan maken dan over criminelen.
  Suriname heeft geen criminelen nodig.
  Door een stel idioten als jij die z.g. opkomen voor de mensenrechten gaan vele landen naar de klote.Vertel jij mij eerts welke rechten wij hebben dan hoef jij je niet eens zorgen te maken over gvangenissen.
  A tang so


  Maak melding

 2. Herhaling?? Hoelang geleden was deze oude nieuws ook alweer op deze forum??

  Dan maar niet stelen, verkrachtingen, overval plegen en of criminele pad opgaan he!! Verwacht niet dat het een Paleis moet worden met Tv, Nitendo, koelkast enz.enz.

  Rodrigo Escobar Gil van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. moet zijn smoel dichthouden en zijn ogen wijd open houden wat bij hun in de cellencomplex wat wel en wat niet voldoet.

  KOMT BOUTA EN ZIJN TOENMALIGE COLLEGAE OOK HIER TERECHT? Goed zo! Laten zoals het is!

  Hoezo hebben de gevangenen rechten?? Niks ervan!!! Waar zijn mijn rechten als slachtoffer?? en van degene wier Kinderen vermoord, verkracht, bestolen etc.etc zijn?

  Hoe worden zij beter van?? Door de criminelen in de luxe gevangeins te stoppen?? wat heb ik en de andere slachtoffers eraan?? Opsluiten die zwijnen in de ernstige slechte situaties!! Voer aan de leeuwen in de dierentuin aan de Cultuurtuinlaan! en of voor de haaien, kroks werpen!!


  Maak melding

 3. Die Rodrigo Escobar Gil, had langer in Suriname moeten rondlopen dan had hij gezien dat niet alleen de cellenhuizen de standaard niet halen, wat te denken van de scholen, de ziekenhuizen, de politiebureaus, de waterleiding, de EBS, de straten, het openbaar vervoer, de landbouw infrastructuur en als klap op de vuurpijl de Nationale Assemblee. Als dat allemaal in orde is zullen we aan de cellenhuizen gaan werken, hij hoeft zich helemaal geen zorgen te maken.


  Maak melding

 4. Tot dat één van jullie onschuldig in een gevangenis terecht komt voor 6 maanden.
  Je mag geen vlieg kwaad doen, maar door ene fout kan je in de gevang terecht komen.


  Maak melding

 5. Er zitten idd mensen onschuldig vast in suriname moeten die dan ook in die vieze onmenselijke cellenhuizen verblijven.Zeg niet dat criminelen het gevoel moeten hebben dat ze niet gestraft worden maar alles heeft ze limiet uiteindelijk zijn we allemaal mensen die fouten maken.Heb zelf in 1999 tot eind 2ooo in keizerstr gezeten maar ben er niet wijzer van geworden voorbeeld(er werd maar 1 keer per dag gelucht en niet eens buiten je moet pissen in een fles politie doet met je wat ze willen het eten zou een hond niet eens willen en over douches en toilleten is gwn te smerig voor woorden nu heb ik maar een klein beetje vertelt hoe het er daar aan toe gaat.Het zal ook nooit veranderen omdat het in Suriname gwn een corrup zooitje is maar ja…. de wonderen zijn de wereld niet uit!!!!


  Maak melding

 6. Danzij dit corrupte politieapparaat,die denken boven de wet te staan, heb ik persoonlijk een nacht in het cellenhuis op Uitvlugt mogen doorbrengen,in een overbevolkte cel waardoor er geen slaapgelegenheid was, en genoodzaakt was die nacht voor het traliewerk te gaan staan of te gaan zitten op de grond, wat dus duidelijk mensenrechtenschendingen zijn, en het cellenhuis blauw stond van de rook door al die wietrokers,daarbij word je als een hond behandeld door deze dienders, die nog moeten leren met mensen om te gaan, want dat ontbreekt hier nogal bij de meesten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.