Open brief aan Minister R. Abrahams

23

INGEZONDEN – Zeer geachte Minister R. Abrahams. Ik ben geboren in dit mooie land en ben regelmatig voor langere tijd hier. Tijdens mijn verblijf maak ik meer gebruik van de bus, de fiets of ik loop. Wat mij dan ook opvalt, is dat er in het verkeer weinig tot geen plaats is voor voetgangers en fietsers. Ter illustratie:

1. Als men zich lopend wil voortbewegen is het een hachelijke onderneming. Zeker voor diegenen die slecht ter been zijn en zij die, om zich te kunnen voortbewegen, gebruik maken van hulpmiddelen z.a. bijvoorbeeld: een rolstoel of rollator, de weinige mensen die gebruik maken van een baby of wandelwagen en de visueel gehandicapten. De stoepen zijn ongelijk, dus is het een op en afgaan. Op de stoepen zijn tegels aangebracht, waar niet over is nagedacht. De tegels zijn erg glad zeker bij regenweer. Veel mensen hebben last van pijn in de rug (onderrug) en benen. Ik denk dat deze stoepen bijdragen tot boven vermelde klachten.

2. Ten aanzien van de trottoirs: Sommige straten hebben brede trottoirs die of volgroeid zijn met onkruid of door automobilisten worden gezien als parkeerplek voor hun auto’s. Dat heeft tot gevolg dat voetgangers gedwongen worden op het drukke wegdek te lopen, wat de nodige gevaren met zich meebrengt, vooral voor kinderen. Verkeersongevallen zijn aan de orde van de dag. Kinderen zijn nogal impulsief dus u snapt dat een ongeluk op de loer ligt. Verder heb ik geconstateerd dat onder het onkruid ook afvoerputjes te vinden zijn, waar vaak genoeg het deksel van ontbreekt wat heel gevaarlijk is vooral in de regentijd, wanneer straten blank staan.

3. Fietsers, daar let ook niemand op. Zelf verplaats ik me per fiets en kan hele verhalen hierover vertellen. Suriname is een land die aan fietsers heel veel te bieden heeft. Je ziet veel en je komt bijna overal met die fiets. De automobilisten proberen me vaak van het wegdek af te drukken. Meerdere malen is er een auto tegen me aangereden, ja u hoort het goed, niet ik rij tegen hen aan, maar zij rijden tegen me aan. Het gebrek aan fietspaden zie ik als belangrijkste oorzaak van dit gevaar.

Ik verzoek u aandacht te besteden aan het schoonmaken en -houden van de trottoirs en ze ook autovrij te houden. Door het aanleggen van fietspaden, wordt het (ook voor kinderen) mogelijk zich veilig in het verkeer te bewegen. Kinderen weten niet meer op straat te lopen. Ze zijn er zo gewoon aan om op het drukke wegdek te lopen. Dus ook als er een trottoir is valt het hun niet op. Als ze erop geattendeerd worden beseffen ze dat het anders kan. Ik ben ervan overtuigd dat u hoe dan ook aandacht zal besteden aan de knelpunten verwoord in dit schrijven. Verder wil ik u erop attenderen dat ons volk meer moet bewegen. Door de aanpak van trottoirs en fietspaden wordt dat in ieder geval gestimuleerd, met als gevolg minder kosten voor de regering om de zieke mens in leven te houden.

Hoogachtend,
Mevrouw M.E. Babel
(contactgegevens bekend bij de redactie)

23 REACTIES

 1. Zeer geachte mevrouw Babel,
  Wat u niet van de Jurist Kanhaaaai verwachtte, wilt u nu Abahams in de schoenen schuiven. Hij zit er nauwelijks.

  Weest U gerust en redelijk, “alles komt terecht”.

  De dukaten liggen hier niet voor het rapen!!!


  Maak melding

 2. Nee Parapinto
  Jou criminele regering staat bol van de verkeerde keuzes. deze dame slaat de spijker op zijn kop de binnenstad van paramaribo lijkt op broko pranasi, men denkt groot in suriname maar hun daden zijn piep klein. Gaat u met zijn allen gerust slapen alles komt terecht.
  terwijl de inkt van de beloftes van nog niet is gedroogd komt hij met andere belofte op de proppen, dan huren ze apen als parapinto en M.Doorn om reclame te maken voor hun valse beloftes.


  Maak melding

 3. Geachte Paranam, wat een respectloze opmerking naar het adres van mevrouw Babel. Ze ziet het heel goed en heeft het heel juist verwoord. Natuurlijk is het zo dat niet alles bij de overheid neergelegd moet worden. De burgers moeten zelf initiatief nemen dat als er iets niet wordt schoongemaakt zij met de straat of buurt gezamenlijk de handen uit de mouwen steken. Het is nog gezellig ook en men leert elkaar kennen en aan het eind van de rit even gezellig samen een bakje koffie of thee of fris met een versnapering. Nee, in Suriname wacht men tot de overheid iets doet en die doen dus niets. Jammer, want men woont met z’n allen in een heel mooi land, dat zeker onderhoud verdiend!!! En als men elkaar beter leert kennen houdt men ook een oogje in het zeil als iemand van zijn/haar huis is. It’s simpel, maar je moet wel willen en dat ontbreekt er nog vaak aan.


  Maak melding

 4. Paraman dit soort brieven, sturen mensen omdat ze heel veel vertrouwen hebben in deze daadkrachtige super regering dat ze zaken ter hand zullen en kunnen nemen.

  Denk je echt dat mevr. Babel zo een brief aan Kanhai zou sturen wetende dat het niets wordt.

  Waarom denk je dat de schreeuwers van de daken schreeuwen dat ze nog niets zien. Ja, binnen 9 maanden zou deze daadkrachtige regering wonderen moeten kunnen verrichten. Wat ze nu eisen en verwachten zouden ze van front in geen 10 jaar eisen of verwachten.


  Maak melding

 5. Mw. Babel u heeft gelijk. Ik ben van mening dat niet alleen minister Abrahams voor deze mistoestanden verantwoordelijk is, maar alle voorgaande overheden. Kortom de gehele samenleving. Regeren is vooruit zien. Er zal echter wel een verandering van mentaliteit bij het volk moeten plaats vinden. Ik ben echter somber gesteld. Niet alleen de verkeersveiligheid maar ook de gezondheid (preventie) van het volk is ermee gediend. Door vaker de fiets te nemen of te lopen bespaart men ook transportkosten.Dat zal de mensen duidelijk moeten worden gemaakt.


  Maak melding

 6. Mevrouw Babel heel goed van u!! Niet geschoten is altijd mis! en wie weet dat het u gaat lukken of het nou Kanhai is of Abrahams. Ik hoop het van harte!!

  Daar heb je die Pariaman! met zijn negatieve reacties! Waarom verdwijn je niet van deze forum PariaPingo?? of heb heb je loll soms? Jou naam pariaman zegt het al iets van heel negatiefs!! Waarom laat je zich niet onderzoeken? Het kost misschien niets hoor! neem even contac t met Bouta want hij is net terug van Cuba. Hij heeft zichzelf ook onderwordpen aan een onderzoek! en bleek niets met hem mis te zijn! Dat zegt hij!! Ik hoor ook geen enkele Kip kakelen of kraaien dat mijn Hok/Ren stinkt. Alleen is het aan jou omdat te verstaan!

  Dus PariaPingo ga svp weg van deze Forum!!
  Denk een beetje aan je zichzelf en heb eigenwaarde!


  Maak melding

 7. @M. Doorn
  We verwachten geen wonderen maar s=zinvolle daden. In die tien maanden hebben ze allen maar gefeest en wat onderhandse aanbestedingen aan falilie gedaan.
  Vertel jij eens wat ze wel voor zinvols gedaan heen, wat ze echjt voorbereid hebben, etc.
  Wordt een hele korte posting


  Maak melding

 8. Basja,
  Zullen we het maar zonder woorden laten?

  Marjon, ik kan je begrijpen. Zelf heb ik ook een batterij pijlen op mijn boog, maar realiseer mij al heel gauw dat Keulen en Aken niet echt binnen de kortste keren zijn neergezet.

  Ergo, iedereen wil alles, maar weinigen zijn bereid om offers te dragen. Marie, ik heb al genoeg achter de kiezen. Ik heb zelf een vuile oorlog achter de rug en die je niet in jou kouwe kleren zitten. “War is Hell”.


  Maak melding

 9. Achterlijke reactie van Paraman.

  Of die man nou 1 dag of 10 jaar op die post zit, hij is verantwoordelijk. Dus of hij doet iets, of hij heeft een plan ontwikkeld waaruit blijkt dat hij er iets aan gaat doen. Lopen mekkeren dat het niet zijn schuld is dat het zover gekomen is, is je reinste onzin.


  Maak melding

 10. Uitstekend initiatief van mevrouw Babel. Ik heb hetzelfde geroepen toen ik op vakantie was. Echter mevrouw Babel onderneemt actie.
  Ik heb dit niet gedaan.
  Is zij een romanticus? Ben ik een realist?
  De tijd zal het leren. In ieder geval de beleidsbepalers kunnen zich nu niet verstoppen en zeggen: we wisten niet dat dit speelde bij het volk. (wir haben es nicht gewust)
  Nu weten ze het.
  Gaan ze er wat aan doen? Vorige regeringen hebben niets gedaan roept de dwaas Doorn dan vast weer. Het verschil is dat 10, 20,30 jaar geleden Suriname heel arm was en weinig mocht doen met de financiele middelen zonder toestemming van Nederland.
  Suriname is er behoorlijk op vooruit gegaan.
  Er is dus geen excuus dat er geen geld is. Keuzes moeten er worden gemaakt en geen zakkenvullerij.


  Maak melding

 11. Labaria,
  Begin alvast een beetje fatsoenlijk Nederlands neer te pennen als je anderen wilt corrigeren, met jou deze forum. To hell with ya!


  Maak melding

 12. Sjenke,
  Het front is voltooid verleden tijd! Laten zij daar de consequenties aan verbinden.

  Er zijn ook vele capabele anders denkenden gewipt door rancuneuse Ruro, waar was toen jullie bezorgdheid.

  Het leger is gemaakt tot een verziekte horde, louter om haat en wraak??


  Maak melding

 13. Pico ik ga je mama voor je zeggen dat je heel dom bent en domme dingens op waterkant schrijft.

  Deze domme pico de man met twee tieten zegt als excuus dat de vorige regering geen bal heeft uitgevoerd, dat Suriname 10, 20 of 30 jaar arm was en niets mocht doen zonder toestemming van Nederland.

  Het gebrek aan kennis en denkniveau van deze sujet is ons alom bekend, dus dit soort reacties verbaasd mij niet meer.

  Domme Pico tussen 1996 en 2000 heeft Suriname twee bruggen gebouwd zonder Nederlandse middelen en toestemming van Nederland, Suriname was toen ook arm maar met visie, daadkracht en vertrouwen in eigen kunnen kan je bergen verzetten.

  Dat is nou precies wat ontbrak bij de vorige regeringen zoals kennis van zaken ook bij jouw ontbreekt.

  De stommerik zegt Suriname is er behoorlijk op vooruit gegaan, dus is er geen excuus.

  Als ik wist dat deze valse picolet een goede dreun kon zingen had ik hem gevraagd hoe Suriname behoorlijk op vooruit is gegaan als de vorige regering 172 miljoen euro heeft verbrast zonder dat het volk iets heeft kunnen merken.

  Nu is er geen ontwikkelingshulp meer, de staatskas is leeg, het begrotingstekort is niet verminderd. Maar volgens pico is er geen excuus dat er geen geld is, maar vooral dat de trottoirs de hoogste prioriteit horen te hebben.

  Pico sorry maar je bent zo dom als het achterste van een koe.

  Weg van deze forum schreeuwt ene labaria tegen Paraman maw tegengeluid wordt niet langer geduld, ze zijn wanhopig want het begint door te dringen dat front niet terugkomt.
  Paraman no spang nanga deng labaria’s, mij willen ze ook weg hebben want sommige houden trauma’s over van zoveel waarheid, ze kunnen het niet aan. Dus de postings zullen met de dag wanhopiger en dommer worden.


  Maak melding

 14. Doornluisje jij burikoe,zit een hele posting te jeremiëren over Pico.Weet je wel hoeveel geld de bruggen aan de economie onttrokken heeft?Sur is de slag die de bouw ervan toegebracht heeft aan economie nog steeds niet te boven.Als we Bosje niet hadden verdreven toen,zouden broodje brug moeten eten.De €175 miljoen was maar een druppel op de bekende plaat.
  De bruggen beginnen meer en meer een heilig symbool te worden voor de NDP ers in holland.Die zijn zo echt Surinamer dat ze in holland wonen.

  Cobie.


  Maak melding

 15. De aanleg van de brug was omstreden wegens te hoge kosten die hiermee gemoeid gingen, en de financiering uit de lopende begroting in plaats van via een lening en gespreide aflossing.Ook het ontbreken van een ontwikkelingsplan voor bij behorende infrastructuur oogstte veel kritiek. De Surinaamse regering raakte tijdens de bouw in grote financiele problemen en moest de afdracht van mijnbouw Billiton en oliemaatschappij Staatsolie rechtstreeks aan ballast-Nedam betalen. De bruggen.De bruggen- er is in dezelfde perioden ook een brug over de rivier Coppename gebouwd-werden door velen gezien als een verkiezingsstunt van wijdenbosch.De brug werd geopend aan het van zijn ambtsperiode en de kosten van de brug kwam grotendeels voor de latere kabinetten.
  De Bouw van eerste twee bruggen koste eind vorige eeuw 190 miljoen gulden, meer dan de helft van de toenmalige jaarbegroting van het land.De bou van de bruggen is in suriname al lange tijd onderwerp van speculatie over smeergeld.De regering-wijdenbosch heeft ondanks aandringen uit het parlement nooit helderheid willen geven over de projecten. zo zijn de offertes e het gunningscontract voor de bruggen niet openbaar gemaakt. Ook de nieuwe regering heeft nog geen documenten boven water kunnen krijgen waarin meer details over de bouw te vinden zijn.Als deze 190 miljoen harde guldens in onderwijs toerisme en medische voorziening werden gestopt was suriname vandaag verder in zijn ontwikkeling maar zoals eerder hebt aangegeven negre no sabi seti kondre bung.Eddy djarap maakt van niets iets bosje en Bouterse maken van iets niets.M.Doorn wat jij hier verkondig kan ik nergens op het internet vinden maar wat ik schrijf kan je makkelijk googelen dan kan je zien wie liegt en wie niet.


  Maak melding

 16. @M. Doorn

  Ik wacht nog op je reactie op nr 10!!
  Of weet je soms niets te melden?? 😆

  Sukkel ben je dat je steeds weer met die stomme bruggen op de proppen komt die door Veni’s regering betaald zijn en waar Bosje en matie een enorme som smeergeld aan overhielden.


  Maak melding

 17. Hoe krijgt iemand het voor elkaar om voortdurend alleen maar onzin uit te kramen.
  Doorn hou op. Je kletst voortdurend uit je nek. Het zit je dwars dat je niet verder bent gekomen dan de lagere school en nu de asses mag likken van de huidige beleidsbepalers. Pas op voor je het weet noemen ze je likdoorn. Lik maar rustig doorn
  Ik heb je al eerder het welgemeend advies gegeven te stoppen met je ellenlange geouwehoer. Ook heb ik je erop gewezen dat je uit machteloosheid begint met beledigingen. Typisch geval van gefrustreerd zijn en het niet kunnen verdragen dat je tegen mensen oploopt op deze site die kennis hebben en niet zoals jij alleen maar voortdurend verwijzen naar Front zonder ook maar 1 keer met een oplossing te komen voor problemen.
  Het feit dat je nooit gestudeerd heb en ik twee studies heb afgerond zit je behoorlijk dwars.
  Trouwens, ja ik heb twee titels en twee tieten
  Hoezo heb jij geen enkele titel en ook geen enkele tiet?
  Hehehehe


  Maak melding

 18. Het probleem bij de wegenbouw in Suriname is dat men onpragmatisch te werk gaat. Zo’n groot land en dun bevolkt. Want bij stratenmaken horen er ook voetgangers stroken bij, maar in SME, vindt men dit waarschijnlijk niet belangrijk. Hierdoor ontstaan er levensgevaarlijke situaties. In sommige landen is het voetgangers gebied meestal betegeld of op een andere manier verhard. Veel te smalle staten is men soms bank te veel grond te gebruiken? Dit is dringend verzoek aan de beleidsmakers!

  Torpedo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.