Leider Surinaamse Partij van de Arbeid blijft

22

PARAMARIBO, 28 mei – Voorzitter Guno Castelen van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, weigert te vertrekken als topman bij de NV Havenbeheer. Het is geen kwestie van onwil. Castelen begrijpt best de werking van de politieke schopstoel. Alleen, er zijn regels en die moeten nageleefd worden.

Dat nu precies gebeurt niet. Het ontslag komt van de ene dag op de andere met als reden “wispelturig en onregelmatig” verschijnen aan het werk.” En dat vanwege zijn lidmaatschap van het parlement. “Het is een gevaar voor de democratie als je iemand ontslaat om politieke redenen. Je maakt gebruik van je passief kiesrecht en dat is reden voor ontslag”, zegt Castelen in het actualiteitenprogramma In de Branding.

Het laatste woord is dan ook lang nog niet gesproken. Als nodig komt er een rechtszaak. Maar zonder meer wegblijven van het werk is er niet bij. Formeel gaat het ontslag pas over drie maanden in. Dan heeft Castelen geen verlofdagen meer. Hij is nu met verplicht verlof, maar verschijnt gewoon aan het werk. “Niemand dwingt mij om verlof te nemen. Als dit kan, waar is dan de grens?”

22 REACTIES

 1. Zeker willen ze Castelen weg hebben.Hij is te intelligent, steelt niet, is eerlijk, doet zijn werk naar behoren.Heeft altijd een open oor voor iedereen. Is bij een ieder zeer geliefd. Staat niet bekend als boef of oplichter.Aan hem en de SPA hebben wij te danken dat wij vandaag een een moderne haven hebben.Deze klootzakken van een regering weet niet anders dan de Regering VENETIAAN/SARDJOE zwart te maken. ndp, wij, het volk slaapt niet. Wat hebben jullie gedaan met onze gelden.Voor de inauguratie hebben jullie zoveel geld verbrast.Jullie leider (thans LIJDER) heeft zijn verjaardag ook met ons gelden moeten betalen. Onafhankelijkheidsdag ook zoveel geld vergooid.Auto van de min. van OW en FIN hebben een bom gekost inclusief gebouw.Nickerianen die Paramaribo nooit hebben kunnen zien zijn opgehaald en hebben ooknog zakgeld en eten bijgehad.Nou Nickerianen, zijn jullie zo goedkoop.Foei toch, is de armoede zo groot daar.Straks lopen de rekken leeg en dan gaan we weer pindakaas kopen met……., je weet het toch nog.

  Meneer GUNO, je bent en blijft een populaire leider.Zo doorgaan, we gaan je bijstaan. Als het nodig is om de straat op te gaan, dan gaan we ervoor.Volk van Suriname, wordt wakker. Egypte heeft het voorbeeld al gegeven.Un bondroe kong na wang.Wij willen geen communisme hier.

  Een trotse FRONTER/SPA

  Danitia (Mevr. Cassave)
  Cas-castelen
  sa- sardjoe
  ve-Venetiaan


  Maak melding

 2. Castelen schaam je , jullie houden niet van suriname maar om je eigen bestwil en zelfverijking als het aan jullie lag zat het nieuw front nog steeds dan gingen jullie op je 80ste met pensioen evenals el vene . lekker geregeld voor je omdat jullie wisten dat het front zou verliezen nemen jullie een voorbeeld aan de hindoestanen


  Maak melding

 3. Guno,

  Ga rustig weg.Jou oude regering heeft dit meermalen in het verleden gedaan.Ga rustig weg mie boy.Doe niet stoer.We weten dat je ook een dief bent.En landen toch drugsvliegtuigen bij die kondre’s van te taut lui faut?
  Je hebt in het verleden samen met Santhokie inbeslag genomen drugs gestolen en neppe pakken laten maken om ze vervolgens te laten vernietigen?Jou broertje ,die moordenaar, moest dat toch in orde maken?
  Dus ,ga rustig weg mie boy.Ga niet over tot een rechtzaak,want er kan elk moment een rechtzaak tegen jou aangespannen worden.No plet bigie boy.Gwe rustig, want Joe o sroto en Joe e gwe langa.

  Famirie


  Maak melding

 4. Omwille van de democratie, maandelijks duizenden Amerikaanse dollars opstrijken zonder daar je pik-/zwarte ballen voor te hoeven zweten?

  Dat geld kan hij wel krijgen, maar hij blijft verder af van de bedrijfsvoering.

  En zo lopen er nog een batterij van deze gasten rond in dit altoos getergd land.

  Suriname gaat ten onder aan dit soort
  “ballastische” kantjeslopers!!!


  Maak melding

 5. Parapinto,
  Waar was jij met jou grote inconsequente smoelwerk toen die crimineel bouterse maanden thuis zat en lekker maandelijks zijn salaris kreeg , waar was jij toe een grote delegatie op kosten van de samenleving richting afrika ging om het ontslag van Bouterse aan te vechten, wat ze toch hebben verloren.Over bedrijfsvoering gesproken Parapinto Bouterse heeft een heel land naar de tering geholpen toch stel je hem weer in de gelegenheid om zijn kusjes te vertonen, wie is dan die grote ezel?? ja jij Parapinto jij bent dommer dan het woord dom.


  Maak melding

 6. Of je nou voor front, Mega of niemand bent, deze situatie is toch van een stuitende schaamteloosheid? Machtswellust en ordinaire zelfverrijking. Hij zal de hemel bewegen om te kunnen blijven. Deze mensen houden niet van Suriname of Surinamers maar alleen van zichzelf. Het tragische is dat de man het zelf nooit van z’n lang-zal-ze-leven zal inzien. Het zelfde gedrag zie je ook bij de huidige machthebbers.En dan vind men het vreemd dat onder het volk het hosselgedrag alsmaar toeneemt. Waar moet het toch naar toe met ons? Ik heb maar een troost, een volk dat 400 jaar slavernij heeft overleefd, moet ook deze machthebbers te boven komen. Zie maar de arabieren.


  Maak melding

 7. Denitia,
  Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat in deze, “wiens brood, wiens taal aan de orde is”.

  Nepotisme druipt er van af.


  Maak melding

 8. De poppekast van DDB, allemaal incompetente stromannen op strategiese plaatsen. Waar heeft hij de haven voor nodig? Voor zijn prive export soms??

  Moderniseing en vebetering van de haven is essentieel voor de ontwikkeling van SME. Hoe willen wij anders onze legale producten exporteren?

  Castelen heeft er veel toe bijgedragen dat de haven de afgelopen jaren enorm verbeterd is en zo indirect een belangrijke bijdrage aan onze economiese groei geleverd. Vervanging van hem slaat dan ook nergens op. Ook horen we nergens wie dan wel de vervanging zou zijn. Begrijpelijk want zodra we dat horen is helemaal duidelijk welk wanbeleid DDB voorheeft.


  Maak melding

 9. Deze DNA fraudeur schreeuwt ik blijf, deze denkt dat ze Suriname in hun bezit hebben, 2 en 3 functies bekleedden en overal US dollars opstrijken en wat doen ze precies voor het geld, niets, nada, notie.

  Wel mi boi je bent DNA lid, en daar komt nu een full-time Directeur, dus zeg je DNA lidmaatschap op en wordt full-time directeur, je zal niet beide functies kunnen bekleedden. Dit zal men aandragen bij de rechtbank en wat zal de rechter volgens jouw beslissen?

  Moesje Danitia kan je ons ook vertellen met welke gelden het SPA partijgebouw is gebouwd, die grote gelijkenis toont met Zanderij.

  Jouw Castelen is een DNA fraudeur.

  Guno is een populaire leider voor die 400 spa sympatisanten, want meer stemmer heeft hij niet gehad in 2010, dankzij andere partijen zit hij nog in de DNA.

  Hou je domgeklets voor de Fred Derby straat, waar jullie niets anders kunnen dan cassavebrood eten..


  Maak melding

 10. Bout kan beter iemand stage laten lopen bij Castelen voor de diepzee haven annex luchthaven.In de zes jaren dat de faciliteiten opgezet worden is ook de opzeg termijn van Castelen afgelopen en krijgen we een nieuwe havenmeester met nieuwe havens.Prachtig luchtkasteel met kantelen.

  Cobie.


  Maak melding

 11. Dat de man tegen wil en dank in wenst aan te blijven getuigt wel van een heel laag moraal.

  Men wil je er niet bij hebben, wat dan?

  Yu no habi jeejee???


  Maak melding

 12. Kneus die wurgcontract van deze man moet en zullen wij Surinamers niet langer accepoteren, je mag je leugens maar lekker blijven verkondigen, jouw gelooft toch geen zinnig mens meer.

  Lees maar hoe het werkt binnen het nepotistisch systeem die front in Suriname gecreerd heeft, eigenbelang en geen enkel landsbelang.

  Defares SPA Partijgenoot van castelen is Minister, dus krijgt Castelen een contract voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 6 jaar, let wel dit is een contract voor een directeursfunctie bij een staatsbedrijf. Castelen is dus directeur.

  Castelen wordt daarna Minister en de ex-minister Defares neemt de directeursfunctie over van castelen, nu is Defares dus de directeur en castelen de minister.

  In 2005 gaat het TCT ministerie naar Acombinatie, de SPA die moord en brand schreeuwt dat het zijn ministerie is omdat ze daar hun mensen geaccomodeerd hadden. De toenmalige partijleider Gilds zei letterlijk we hebben belangen op TCT.

  Nadat TCT naar Acom is gegaan moest Castelen dus geaccomodeerd worded op Haven, Defares was dus directeur en deze volksverlakkers creeren dus gewoon op een blauwe maandag de commercieel directeursfunctie voor Castelen.

  Defares de directeur gaat straks met pensien en deze castelen dacht tot de dood daar zijn 4000US dollars te kunnen verdienen voor een functie die geen enkele toegevoegde waarde heeft gehad ergo tot 5 jaar geleden bestond die functie niet eens.

  Moesje Danitia, castelen en die hele spa is een boevenbende. Ze hadden het volk jarenlang wijs gemaakt hoe goed SLM het deed, totdat Acomb met het bericht kwam toen die daar de scepter zwaaide wat voor puinhoop het op TCT was, SLM boekte een nettoverlies van 18 miljoen US dollars per jaar.


  Maak melding

 13. Binnen ons modern beleid is er geen plaats voor frauderende-/sabotterende fronters.

  Wie houdt wie voor de gek. Opzouten met die handel.


  Maak melding

 14. @ Parapinto,
  Zie je niet hoe dom en achterlijk jij bent.
  Wat zijn Amafo, bosje, alibux en somo?
  Ik versta onder een modern beleid pers vrijheid, vrijheid van meningsuiting en een parlement die als controlerende macht aanwezig is. Jou modern beleid houdt in dat Bouterse met en aantal jaknikkers en loyalisten beslissen wat er in suriname gebeurd wie ontslagen moet worden zonder rekening te houden met het recht van ieder individu. Wie houd wie voor de gek parapinto? jou kunnen ze niet voor de gek houden want je bent al gek.


  Maak melding

 15. Mw cassave, het is duidelijk dat je niet weet waar je het over hebt. Castelen is een aarsdsbedrieger en leugenaar. Strijkt al jaren een forse vergoeding op voor diensten NIET bewezen. Middels list en bedrog is hij leider van de SPA geworden en heeft zelfs de integriteit van het hoogste orgaan, het parlement, geschonden door het geheim karakter van de parlementsstemming te schenden en er nog trots op zijn ook. Schandelijk, oprotten die gast!


  Maak melding

 16. nummer16
  het is mij op gevallen dat mensen die het woord dom zo vaak in de mond nemen over een heel klein vocabulaire beschikken dan nog weiger ik ze als dom te bestempelen in jou geval zie ik het als een gave.
  ps. dus je hebt ook een gave


  Maak melding

 17. Hai wikileaks,

  Ja zeker is die nummer 11 dom.Echt dom he.Weet je wat een mierenvreter is ,Die hebben een heel lange tong.Het zijn dieren met enorme lange tongen.En met zulke dingen ga je liever niet in discusie.
  We weten wat we hebben. Onze leiders verkeren in goede gezondheid. ddb sukkelt met zijn gezondheid.Dat is een zware beproeving.Het is de eerste vloek. Er volgen nog meer.Laten wij onze God bidden voor gezondheid en lang leven, ook voor doornroosje.Dan zullen we het einde van de speelfilm zien.Hij noemt mij moesje, ik ben een ooglijke jonge dame met sluik haar, bijna een FARA FAWCET-type.Hij valt zeker flauw van de schrik als hij me ziet. Dit soort types zijn er binnen de SPA. Niet die baka wojo-tantes (moesjes)van de NDP. Groetjes aan al mijn Partijgenoten.Guno, Gado za loekoe joe mi brada.

  Danitia


  Maak melding

 18. Paramang

  Wat heeft Para te bieden.Awara’s. Wat verdwaalde gember hier en daar.Is er ontwikkelingop Para.Het was een broko pernasi.Dank zij VENE is er weer leven en mooie gebouwe.Paramang , nu na negen maanden is de eerste vloek geboren.Cuba ne tjar moesje ga Parijs,Danitia zeker niet.Ga maar lekker schommelen onder een awaraboom en droom van de zovelen bolletjes die binnenkort via de moderne haven die Guno jullie geschonken heeft te transporteren. Dan hebben jullie ook evenveel $dollars als Guno . Bey paramang, time will tell.

  Danitia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.