Toename gevallen van waterpokken in Suriname

2

PARAMARIBO, 27 mei – “In de afgelopen weken komen meldingen binnen van waterpokken.” Dit meldt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Geen dodelijke ziekte, maar wel lastig genoeg. Vooral bij kinderen is het oppassen geblazen.

Besmettingen gaan daar het makkelijkst. Schoolhoofden, crècheleidsters, artsen en anderen worden dan ook opgeroepen meerdere gevallen meteen te melden. Vooral scholen moeten in de gaten worden gehouden. “Besmette kinderen mogen niet naar school en mogen ook niet in de wachtkamer van de dokter blijven zitten”, meldt BOG. Ook personeel in de zorgsector kan bij besmetting liever thuis blijven.

Er is een vaccin beschikbaar, maar dat wordt weinig gebruikt in Suriname.
Ziekenhuizen moeten bijzondere maatregelen treffen om te voorkomen dat patiënten met verminderde weerstand besmet worden. “Mensen met waterpokken moeten uit de buurt blijven van zwangeren en baby’s, want die kunnen soms complicaties krijgen. Ook bejaardenverzorgers en gevangenisbewaarders kunnen in contact komen met kwetsbare personen en moeten dus oppassen”, aldus BOG. Onder meer oudere en HIV-besmette personen zijn extra gevoelig.

2 REACTIES

  1. waterpokken is een vrij onschuldige kinderziekte. Inderdaad erg besmettelijk maar vrij goed door te komen.
    In Nederland worden kinderen alleen behandeld met mentholpoeder om het krabben te verminderen, aangezien opengekrabte bultjes littekens kan veroorzaken!
    Dus in de gaten houden en wachten tot het over gaat.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.