Roué Verveer presenteert televisieserie: De Slavernij

14

Stand-up comedian Roué Verveer presenteert vanaf 18 september op Ned 2 de nieuwe NTR serie De Slavernij. Dit doet hij samen met Daphne Bunskoek. In deze vijfdelige serie is er aandacht voor het meest verzwegen en omstreden onderdeel van de Nederlandse geschiedenis: het Nederlandse aandeel in de internationale slavernij.

Bunskoek gaat op zoek naar historische feiten en het grote verhaal van de miljoenen mensen die in de loop der tijd werden gekocht en verhandeld. Ze spreekt nazaten en deskundigen en bezoekt plekken waar de sporen van ons Nederlandse slavernijverleden nog volop te vinden zijn: van Middelburg tot Amsterdam, van Curaçao en Suriname tot Brazilië en de slavenkust van Afrika.

De rol van Verveer is een persoonlijke. In zijn moederland Suriname zoekt hij naar sporen van zijn familieverleden. Via archieven, vergeelde documenten, oude koffie- en suikerplantages, en zelfs DNA-onderzoek komt hij uiteindelijk oog in oog te staan met verre verwanten, diep in Afrika.

De Slavernij: vanaf zondag 18 september, 20.10 uur op Nederland 2

Bekijk ook:

14 REACTIES

 1. Wat een achterlijk gedoe, steeds weer over de slavernij…. Waar was u anders beland, had u wel wat te eten? Dankzij de slavernij bent u geworden van hetgeen u nu bent.

  Zijn we weer zielig of is het alleen maar of economisch oogpunt? Ik hoop dat er weinig belangstelling voor is!

  Ophouden iedere keer jezelf in een slachtoffer rol te plaatsen.

  Maar liever een serie over de fraude, corruptie, kinderprostitutie,pedofielen die door corruptie vrijspel hebben. Over de rechter die dit soort beesten die vrijespel geven!

  Steeds kijkend naar het verleden in Suriname zo achterop geraakt. De burgers en rechtzoekenden die radeloos en redeloos zijn geworden door de aanhoudende corruptie.

  Maak een programma waarin u laat zien hoe het verder gaat met het leven van zovelen in Suriname wiens man, vrouw en kinderen vermoord of verkracht zijn waarbij de dader nooit zijn straf heeft gehad……

  Ik hoop dat velen het eens met me zijn!

  Succes


  Maak melding

 2. @Vreemde, heb je die serie gezien, weet je waar het over gaat.Jij bent een slachtoffer van je eigen vooroordelen. misschien komt het door de schande die je voelt voor de onmenselijkheden die je voorouders hebben gepleegd. Het kan. Anders ben je gewoon een geweten- en gevoelloos wezen, die het bagatelliseren van de zwarte holocaust als volslagen normaal ziet. Shame on you!


  Maak melding

 3. Ik ben het helemaal met je eens,
  maar dit moet ook onder de aandacht van de Hollander en eerlijk gezegd,weten wij Surinamers,nazaten van de slaven heel weinig
  daarover.


  Maak melding

 4. vreemde helemaal eens..

  Je kunt niet eeuwig blijven kijken in de achteruit kijk spiegel..

  Je bent al 36 jaar zelfstandig,dus een volwassen mens burger land.

  Nu ben je verplicht je eigen boontjes te doppen..er is genoeg grondstof in het land om je zelf te verrijken en niet de buitenlander.

  Dus mouwen stropen en aan de slag luie beesten..

  wroko no foefoeroe..

  Je hebt immers zelf gekozen voor een crimineel regiem,zoek de schuld bij je zelf..


  Maak melding

 5. Gelijk, naief om je in het verleden te verstoppen.
  Het is illigaal en oneigelijk voor deze generatie om zich te slachtofferen voor het leed van ruim 150 jaar en langer geleden. Het is ook niet realistisch om de slaventijd met hedendaagse normen te beoordelen. De tijd dat ook Piet Hein en vele andere zeerovers als heldenwerden geeerd.
  Tot slot hebben wij op voorspraak van de internationale gemeenschap aan alle verplichtingen in het kader van de verzelfstandiging van Suriname.
  Word nu eens volwassen en berust in het lot van je voorouders.


  Maak melding

 6. Gelijk, naief om je in het verleden te verstoppen.
  Het is illigaal en oneigelijk voor deze generatie om zich te slachtofferen voor het leed van ruim 150 jaar en langer geleden. Het is ook niet realistisch om de slaventijd met hedendaagse normen te beoordelen. De tijd dat ook Piet Hein en vele andere zeerovers als helden werden geeerd.
  Tot slot hebben wij op voorspraak van de internationale gemeenschap aan alle verplichtingen in het kader van de verzelfstandiging van Suriname voldaan.
  Word nu eens volwassen en berust in het lot van je voorouders.


  Maak melding

 7. Ik vind dat de Surinaamse slavernij niet vergeten mag worden. We moeten blijven gedenken wat onze voorouders heeft moeten doorstaan. Dat geeft mij persoonlijk juist de kracht om door te zetten en alles uit het leven te halen. We moeten juist van het verleden leren. Natuurlijk moeten wij niet in het verleden blijven hangen en niet in een slachtofferrol kruipen, maar juist vooruit denken en onze verantwoordelijkheid dragen en ervoor te zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen alle kansen krijgen die onze voorouders niet hebben gekregen.

  En natuurlijk moeten we moordenaars en verkrachters en andere criminelen geen vrijspel geven.


  Maak melding

 8. Ik vind dit prachtig.
  Weet “vreemde” wel hoeveel van wat er in suriname en onder surinamers gebeurt,gedaan wordt en soms zelfs koeltoeroe is, eigenlijk door deze slavernij komt.
  En dit gaat zelfs door alle rassen en lagen van de Surinaamse bevolking.
  En wat pijn doet is dat de doorsnee Nederlander, die met blauwe ogen en blond haar, er nooit iets van heeft gehoord.
  Dat een fries met h.b.o. het prachtig vindt dat ik zo goed Nederlands kan spreken terwijl ik nog geen week in Nederland ben is toch ronduit afschuwelijk; want mijn geschiedenis tot 1975 was ook die van nederland.
  jay (een djadja sranang mang)


  Maak melding

 9. Jij bent zeker een van die tu letter bakra kleinkinderen van een van die tu letter bakra slavendrijvers, vandaar je achterlijke opmerking. L.L!!
  vuile huigelaars en schurken zijn jullie. de wereld mag weten wat voor smerigheden jullie in jullie genen hebben. Doen jullie nu alsof jullie de eerlijkste mensen op deze aarbol zijn. Huigelaars zijn jullie.

  Surinamer


  Maak melding

 10. Wat wij moeten doen is de slavernij verleden aangrijpen of gebruiken om misdaden tegen de menselijkheid te voorkomen en bespreekbaar te maken. Maat velen zwarten of blaka man doen juist het tegenovergestelde ze misbruiken de slavernij om misdaden tegen de menselijkheid die anno nu plaats vinden goed te praten en dat vindt ik zeer kwalijk, en respectloos tegenover onze voor voor ouders.Het moment dat sommige surinamers confronteert met 8 dec of moi wana dan zeggen ja maar die witte man moet niet lullen want ze hebben nog ergere dingen gedaan tijden de slavernij. ik vindt het een zeer domme argument die je meestal hoort van die kudde van de NDP.


  Maak melding

 11. Het is verbazingwekkend dat een aantal mensen hier op het hardst loopt te roepen dat we vooral niet naar de slavernij moeten kijken…slachtoffer rol en dat soort nonsens.

  Surinamers kennen geen historisch besef of collectief geheugen. Dat is hun grootste handicap. Dus elke tien jaar kan elke idioot ze wat aan hun neus hangen en dat geloven ze maar.

  Ik ken geen enkel volk dat zooo slordig met zijn geschiedenis omgaat. Ze zitten wel naar historische films over de middeleeuwen in Europa te kijken maar hun eigen verleden behandelen ze als garbage.

  We moeten er juist meer over de geschiedenis weten. Over de slavernij, over het kolonialisme, over de staatsgreep, over de binnenlandse oorlog, over alles eingelijk.

  Als je tot in alle eeuwigheid wilt blijven mekkeren over wat DDB allemaal wel niet gedaan heeft waarom kijk je dan niet een stukje verder naar wat al die slavendrijvers en handelaren (zowel de NL als Afrikaanse) wel niet gedaan hebben.

  En het een sluit het andere niet uit. Je kan naar de actualiteit kijken en ook naar het verleden.

  Trouwens die vreemde eend in de bijt is gewoon schizofreen, meer niet.


  Maak melding

 12. 1) De slavernij is eeuwen geleden.
  2) feb 1980 is 31 jaar geleden.
  Zwarten geven de slavernij de schuld van hun falen, ik zeg dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden. Ik vindt het te makkelijk en te kort door de bocht om iedere keer wanneer zwarten iets misdadig of fout doen om de slavernij de schuld te geven.
  Kijk wat Bouterse deed bij zijn terugkeer uit cuba hij begon zijn persconferentie met De woorden de koloniale geesten dwarrelen rond. dit noem ik misbruik maken van de onderbuik gevoelens van de surinamers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.