Illegale Braziliaan beter af dan dito Surinamer

17

PARAMARIBO, 27 mei – Illegale Brazilianen in Suriname krijgen een betere behandeling dan illegale Surinamers in Frans Guyana. Dit zegt parlementariër Ronnie Brunswijk (AC/Abop). Voor Brazilianen worden goede regelingen getroffen. De overeenkomst over personenverkeer liegt er niet om.

Als het parlement die goedkeurt, krijgen Brazilianen die illegaal in Suriname vertoeven een legale status. “Maar Surinamers die in Frans Guyana een leven hebben opgebouwd worden zonder pardon uitgezet”, zegt Brunswijk. Met het oostelijke buurland wordt juist samengewerkt om uitzetting te vergemakkelijken. Dat zet kwaad bloed bij vooral Surinamers die langs de grens leven.

Brazilianen worden klaarblijkelijk beter behandeld. Overigens zal de overeenkomst meer in het voordeel vallen van Brazilië. Weliswaar worden ook illegale Surinamers aan de andere kant van de grens genoemd. Maar het aantal illegale Surinamers daar is te verwaarlozen. Het parlement toonde zich minder gelukkig met de overeenkomst, maar gaat toch mee.

17 REACTIES

 1. Je kan zien dat je een ****** bent.

  Oerdom..

  Je zegd zelf,dat die overeenkomst in het nadeel is van sme..

  Waarom teken je dan..

  Als je zo princiepiëel bent,leg je functie neer en verdwijn uit het zicht..,,,
  voer dan buiten-parlementair actie om je doel te bereiken..

  dan heb je ballen..


  Maak melding

 2. Dit bevreemd mij niet. Het was daarom een illusie om te stellen dat Frans Guyana de poort zou zijn naar Europa. Uit deze stelling blijkt weinig realiteitsbesef voor de GEOpolitiek. Binnen de EU is afgesproken dat de landen de buitengrenzen moeten bewaken (Schengen. De grens Frans Guyana/Suriname is er zo een, dus men zal daar geen illegale toelaten, want anders hebben ze op een hele gemakkelijke wijze toegang tot de landen van de Europese Unie.

  Het is raadzaam dat Suriname een start maakt met een gericht beleid voor migranten, want niets gaat vanzelf


  Maak melding

 3. Wat een domme topic.
  Frans-guyana is Europa. Een surinamer moet een europees Paspoort bezitten om dat land binnen te treden. EU-Regels zijn strak. Die brunswijk is dommer dan zichzelf. Suriname of brazilie kan je niet vergelijken met frans guyana.

  Stupidity of these dumb surinamese people like Brunswijk.


  Maak melding

 4. Als illegaal Braziliaan krijg je volgens mij ook een beter behandeling in Suriname dan als een ex-Surinamer die een visum moet hebben en zich niet gemeld heeft bij de vreemdelingendienst in Suriname.


  Maak melding

 5. Sargi mi granmama taki na san konkoni lobi na dati o redi en tifi.
  Blijven jullie maar lekker slapen daar in Suriname straks hebben jullie niets meer te zeggen in dat land.Chinezen brazielianen turken marrokanen die nemen alles over en die srananmang staat erbij en kijkt erna.


  Maak melding

 6. Dat is de wil van Suriname wat zij willen en vergeet ook niet de wil van Frans Guyana!

  Het is ons land en wij bepalen of wij de illegalen laat opdonderen en of een goede leefssfeer en voorzieningen geef!

  Ik geloof dat Fr.Guyana het goed doet!!! Uiteindelijk is het hun land! Hun wetten! Wie ben jij?? drol!!!

  Brunsie niet zeiken als een ezel vol met kankantrieboom zaagsel in je kop!!

  Heb je iets nuttigs in je zichzelf?? Opdonderen! Hoeveel had je ook alweer buitgemaakt van die Moengo Bankoverval?? Je weet het zeker niet meer! Dat geloof ik best want daarvoor moet je ook verstand hebben!


  Maak melding

 7. Men tekend omdat men blind wordt gemaakt
  met Braziliaanse vrouwen. De Braziliaanse vrouwen hangen als een worst boven hun neust.
  Erg he.


  Maak melding

 8. Ronnie Brunswijk (AC/Abop) Jij bent de veroorzaker van alle ellende in Saint-Laurent-du-Maroni – Frans-Guyana Jij hebt de vluchtelingen daar gecreeerd samen met je vriend Bouta.De fransen hebben last van de criminelen onder de bosland creolen..net als in paramario.Zij weten ook over hun gedrag op Albina.Jij bent een echte bende leider..


  Maak melding

 9. Laat de de Brazilianen komen.Zij durven de handen uit de mouwen te steken.Er zijn zoveel laag betaalde banen waarnaar geen Sur.omkijkt.De braz.gaan ook in het binnenland werken en daarmee doorbreekt het de hegemonie van de de djoeka’s.Daar wringt het bij Lonnie.Die moet het achterland voor zichzelf hebben en daarmee ook elke regering in een wurggreep houden.
  De illegale sur.in F.guyana stuurt een niet te verwaarlozen hoeveelheid euro’s naar Suriname en als dat ophoudt,gaan er nog meer van ze op rovers pad.Deze mensen hebben een broertje dood aan werken.Ze laten alles door de vrouwen doen.Kinderen baren,landbewerken enz.Voor hun een luizige leven net als doornluisje.Genieten uit de arbeid van anderen.Of te wel;parasiteren!

  Cobie.


  Maak melding

 10. Waaromzitten jullie Brunswijk voor dom uit te maken. Hij opent hier een spreekpunt dat wel ter discussie gebracht mag worden. Frans Guyana mag wel deel zijn van Frankrijk,maar deze ligt nog steeds op het Zuidamerikaans continent, waar de grenssituaties anders liggen dan in Europa.Men kan daarom hier de Europese realiteit moeilijk toepassen.Men gaat in frankrijk op den duur tot een compromis moeten komen want brazilie die zal zich ook mengen hierin gezien het bij die grens ook een probleem bestaat. Dus mensen in Nederland noem geen mensen dom voordat je de werkelijke toedracht van de gemaakte uitspraken kent.


  Maak melding

 11. Hee brunsi wat mankeert je: ben je gek of probeer het volk de gek te houden.
  Maak je druk over surinamers die je in de steek hebt gelaten.
  yu ziki boy!
  A tang so


  Maak melding

 12. skifreaky de hufter zegt,

  “Chinezen brazielianen turken marrokanen die nemen alles over en die srananmang staat erbij en kijkt erna.”

  Wat doe jij behalve op waterkant dom kletsen. Waarom ga je niet je steentje bijdragen zoals de Chniezen en Brazilianen dat doen. Suriname zou meer aan je hebben als gouddelver of Supermarkt eigenaar.


  Maak melding

 13. Ik zal gek zijn om mijn steentje bij te dragen onder een president die genocide heeft gepleegd op zijn eigen landgenoten waaronder kleine kinderen en zwangere vrouwen.iedere gulden dat die chinees, braziliaan of turk verdiend gaat er 75 cent naar het buitenland onthoudt dat goed yu buriki.
  Ik ben principieel tegen een massamoordenaar, drugshandelaar,crimineel als president.


  Maak melding

 14. Wikileaks.

  Ik ben ook geen aanhanger van de huidige
  President, maar hij is democratisch gekozen
  dus waar hebben we het over ?
  En trouwens ik woon er niet meer,de meeste
  DNA leden dienen niet het Lands belang, maar
  eigen belang !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.