Surinaams kabinet weer in aanvaring met pers

14

PARAMARIBO, 26 mei – De zoveelste aanvaring tussen regering en pers staat geboekt. Dit keer was de wekelijkse persconferentie van de ministerraad het strijdtoneel. Een slagveld eigenlijk, want veel viel niet na te vertellen. Journalisten liepen en masse de conferentiezaal uit.

Het is een voor Surinaamse journalisten hoogst uitzonderlijke actie. De aanleiding: beperkingen bij het vragen stellen. Elke journalist mag maar twee vragen per minister stellen. Een hele uitdaging, vooral bij hot issues. En die vermenigvuldigen zich in rap tempo naarmate het kabinet in leeftijd vordert. De tweevragenbeperking roept al lange tijd irritaties op.

Dat kan ook gezegd worden van de weigering van sommige ministers om bepaalde issues te bespreken. Zoals de ontheffing van een topambtenaar op Regionale Ontwikkeling. “Ik wens daar niet over te praten”, zei minister Linus Diko botweg. Volgens vicepresident Robert Ameerali is de beperking er voor de efficiëntie. Tijdens de vorige regering konden ministers worden aangeschoten voor aanvang van de ministerraad.

14 REACTIES

 1. Deze regering heeft geen behoefte aan straatjournalistiek van zwak opgeleide journaliste die uit zijn op rellen zodat hun naamsbekendheid toeneemt.Het zijn straatvechters typen,ongeleide projectielen,domme trollen en onbetrouwbaar als de luizen op het hoofd van Romeo Hoost en zijn aanhang.Men hen valt weinig eer mee te behalen.


  Maak melding

 2. Stelletje ongeschoolde randdebielen!Deze regering is bezig in hoog tempo de media monddood te maken.Beste Journalisten ga de confrontatie aan,blijf kritische vragen stellen!Geef in ieder geval niet op want anders is het gedaan met de vrijheid van meningsuiting in Suriname.Nu al zijn de mensen bang om notabene op straat!hun mening omtrent het huidige beleid te geven.What the fuck!Straks komt hij terug van “staats bezoek”nou maak je borst maar nat.Triest,triest,triest!I LOVE SU.


  Maak melding

 3. Ach de vooringenomenheid van de pers zorgt voor deze situatie en daar hoeft de regering niet aan mee te doen.

  Het is gebruikelijk dat tijdens persconferenties de pers maar een beperkt aantal vragen mag stellen, anders zouden de Ministers wel de hele dag daar kunnen zitten om de ene na de andere stomme vraag te beantwoorden.

  Komt nog bij dat veel journalisten niet eens behoorlijk een vraag kunnen formuleren, voor een simpele vraag hebben ze minuten nodig, dan treden ze vaak in herhaling en zijn ze onbeschoft.

  VP het is duidelijk dat de pers niet tegen structuur kan, misschien tijd om die persconferenties op te heffen, de stoep moet je gewoon verbieden, laat ze de ministers op kantoor vragen stellen na het maken van een afspraak natuurlijk.


  Maak melding

 4. In de branding heeft een indringend interview met marlon rozenblad een bekende kapper in suriname.voor de mensen niet alles ontkennen zou ik zeggen kijk maar hoe is gesteld is met suriname anno nu.


  Maak melding

 5. Sorry?

  Gewoon niet verschijnen als journalist. Persconferentie of niet, wegblijven! Als ze toch niets te vertellen hebben verdoe je je tijd aleen maar.
  Maak een afspraak met je baas en elkaar om weg te blijven. Volgende morgen kop je allemaal heel groot: “GEEN NIEUWS!” En dan een lege pagina met SORRY!


  Maak melding

 6. M.Doorn
  Transparant en goed communiceren met de bevolking beloftes van jou holmaat desi bouterse.nu heeft de pers het gedaan, ik snap jou helemaal niet meer M.Doorn. die criminele bende van jou komen niet in het parlement ze willen de pers niet te woord staan enige wat ze willen is met gasten al jou en parapinto en de rest van die ezels van ocer praten omdat jullie toch zo dom zijn als het achtereind van varkens.


  Maak melding

 7. M.doorn,

  Ik dacht dat deze regering open en eerder een eerlijk beeld naar buiten zouden brengen gezien hoe deze personen gereageerd hebben op de voorgangers tijdens de verkiezingen!
  Maar zo te zien leert deze regering snel hoe je de persvrijhied moet indammen.
  Tja van Cuba en Venezuela heeft deze regering snel geleerd.
  Wat mij van u echt tegenvalt dat u nu steeds met het excuus komt dat ze wel wat beters te doen hebben dan de pers te woord te staan.
  Waarom hebben ze wel alle tijd voor hun verkiezingen.
  Ik denk het volgende en ik ben bang dat u weet dat ik gelijk heb.
  Deze regering is niet capabel om eerlijk antwoord te geven en tevens is de pers iets dat lastig is als je wilt slapen


  Maak melding

 8. Sorry hoor, maar ik vind dat de journalisten niet moeten wegblijven of weglopen bij persconferenties . Het is hun taak om goede kritische vragen te stellen. En mij als lezer of luitsteraar te informeren. Ik trek daarna zelf wel mijn conclussie. Ik zou zeggen doe gewoon je werk en beperken jullie je tot de dingen die er echt toedoen.

  Tegen de ministerraad wil ik zeggen dat u vergeet dat wij HET VOLK (die indirect jullie heeft gekozen)recht heeft om geinformeerd te worden. Wees transparant en houd ons niet van de domme.


  Maak melding

 9. Het ziet ernaar uit dat de geschiedenis zich gaat herhalen! Misschien moet er een nieuwe adviseur aangesteld worden, Marcel Zeeuw, die wist er wel raad mee. Per slot heeft hij mijn goede vriend Bram Behr het leven zuur gemaakt, waarna zijn baas de Moordenaar hem het leven heeft ontnomen.

  Dat krijg je wanneer analfabeten en semi-analfabeten zich minister wanen onder een ULO president.


  Maak melding

 10. Pers trap er niet in. Dit is de bedoeling. Jullie woest maken en hopen dat ze dan vrijspel krijgen. Immers niemand die hun (wan)daden nog aan de kaak stelt.
  Hetzelfde doet zich voor DDB. Ook hij meent zich zo arrogant te moeten opstellen tegenover het parlement. Hopende dat ook zij de handdoeking zullen gooien en hem vrijspel geven.
  Of misschien snappen ze de vragen gewoon niet
  Misschien moet de pers simpelere vragen stellen en niet zulke moeilijke woorden gebruiken.


  Maak melding

 11. de aanvaringen zullen in de toekomst heviger worden ,weet je nog box-wedstrijd op 13 december 2009.het staat nog op you-tube te zien en horen..

  zolang deze samenraapsel zal zijn,is de ontwikkeling verre van zoek..

  minister jus/pol gaat een wetenschappelijk onderzoek doen over de crimienaliteit in surbo..

  hij leest zeker geen krant volgt geen nieuws op t.v luistert niet naar de radio b.v.qujëba heeft geen kontact met vrienden families buren.

  ik hoop wel dat er een resultaat wordt geproduceerd uit het onderzoek anders is het verloren monie..in deze schaarste..

  of misschien verkeerde adviseurs..kan ook..


  Maak melding

 12. Iemand die niet tegen kritiek kan is naar mijn mening dom, kortzichtig , eigenwijs,onwetend en incompetent dit geld in ook voor Bouterse en zijn volgers mooie voorbeelden zijn de reactie van M.Doorn en Parapinto.


  Maak melding

 13. Deze regering is kampioen in vaagheid strooien.Vandaar dat ze op voet van oorlog leeft met de pers.Zo als panka het zegt.Als er niet over gesproken wordt,bestaat dat probleem niet.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.