Omzet staatsoliebedrijf Suriname ruim half miljard

9

PARAMARIBO, 24 mei – 2010 was weer een topjaar voor Staatsolie. Het bedrijf haalde een omzet van ruim een half miljard dollar. Dit meldt directeur marc Waaldijk. Het record is te danken aan de hoge wereldmarktprijs. De staat vaart er wel bij.

Aan dividend en belastingen wordt bijna tweehonderd miljoen dollar afgedragen. In 2009 was de omzet nog ruim vierhonderd miljoen. Volgens de directie bedraagt de winst bijna driehonderd miljoen dollar. Ongeveer honderd miljoen wordt weer in het bedrijf geïnvesteerd. Staatsolie heeft zijn grootste afzet op Trinidad. Ook bauxietbedrijf Suralco neemt het eindproduct, Saramacca crude – af.

Het vorig jaar is ruim honderd miljoen dollar gestopt in exploratie. Getracht wordt het huidige productieniveau ten minste te handhaven. Er wordt nu gezocht in Coronie en Nickerie. De raffinaderij te Tout Lui Faut moet over enkele jaren de lokale markt volledig kunnen voorzien. Staatsolie investeert ook in alternatieve energie, zoals het ethanolproject te Wageningen, in Nickerie.

9 REACTIES

 1. Goed zo vertrouwen in eigen kunnen.

  Staatsolie een Surinaams bedrijf opgericht tijdens het bewind van nationale figuren die een hart voor de zaak hadden, nu kunnen alle Surinamers hier de vruchten van plukken.

  Op naar de volgende mijlpalen, nl 16.000 barrels, opening raffinaderij en hopelijk exploitatie van meer dan genoeg olie, zodat Suriname eindelijk duurzaam ontwikkeld kan worden waardoor het volk in welzijn en welvaart kan leven.


  Maak melding

 2. Mooi en ga zo door en als het beter kan, ga ervoor!!! Voorwaarts mars!!!

  Uiteindelijk kunnen de opstaande rekeningen van de hardwerkende Surinamers betaald worden! Mensen wees blij met deze berichtgeving en jullie achterstallige salarissen worden betaald.

  GOD ZIJ MET ONS SURINAME


  Maak melding

 3. omzet is nog geen winst; omzet is echter wel goed voor werkgelegenheid…maar als andere sectoren ook zo zouden denken, dan hoef geen surinamer meer te bedelen voor werk en lui te zijn..de surinamer wilde niet meer werken en toen kwamen de guyanezen, haitianen, extra chinezen voor de asfaltering van wegen enzv… surinamers dachten slimmer te willen zijn en gingen het wiel weer uitvinden, ze dachten dat ze de soemiers waren van zuid-amerika. Ze bedachten zoveel verschillende manieren om niet te werken en gauw rijk te willen zijn.. al vanaf 1980 verstuurden hindoestaanse zaken lieden drugs en cocaine, dat verstopt waren in groenten en vruchten om zo hun slag te slaan..Tot op heden is men bezig via slinkse wegen dat te doen en zo nu en dan zoeken ze enkele surinaamse zondebokken die ze zogenaamd naar nederland sturen op vakantie met visum.. een normale hardwerkende surinamers krijgt over het algemeen tegenwoordig geen visum om zelfs op vakantie te mogen komen bij vrienden en families.. maar zij de zondebokken krijgen dat cadeau van de drugsdealers om zo de werkelijke vracht om de tuin te leiden op schiphol…het zou mij zelfs niet verbazen dat enkele marechaussee hier mee in doen..Zo heeft suriname een smet gekregen op haar goeie naam..


  Maak melding

 4. De winst heeft de overheid al afgeroomd na haar aantreden als voorschot.Ook Telesur moest inleveren om de salarissen te betalen.En de fiso en de verhoging van van het presidentiële kabinet en de feesten die er volgden moesten ook betaald worden.

  Cobie.


  Maak melding

 5. mensen het geld wat het bedrijfsleven maakt gaat niet in de zakken van het volk,hier toch ook niet,je moet zelf zorgen om je geld te verdienen,waar je ook bent,maar ik ben wel mee eens als men het geld wat het land maakt,in het land gestoken wordt maar niet in de zakken van de elite groep van suriname,want als je het geld niet investeerd in het land zelf kan je niks creeren voor het volk zoals een goede gezondheidszorg,werkgelegenheid en dergelijke dat het volk kan zien dat er wat met het geld gebeurd,zo alleen stel je het volk tevreden,want we hebben nog veel te doen in suriname om een gezonde samenleving van te maken,want suriname heeft de potentie om een sterrk land te worden met surinamers die hart heeft voor het land,dat we een mooi land maken,dat echt toeristen het land komt bezoeken,we hebben alles wat een toerist wil zien,alleen moeten we het realiseren en samen denken voor de toekomst van zowel de surinamers in suriname als de surinamers in het buitenland,zo kan je ook surinaamse investeerders in het buitenland prikkelen om weer in swietie sranang te komen,maar die moeten ook niet denken dat het alleen geldmaken is en de arbeiders daar voor een habbekrabje te laten werken,lonen moeten ook in suriname in het bedrijfsleven aangepast worden met beleid ,etcetra zo kunnen we het beste doen naar mijn mening,want veel mensen denken ,o die bedrijf maakt veel winst,maar een deel zijn loonkosten en de rest is voor nieuwe investeringen,begrijpen jullie dat mensen,dan komt het goed en niet negetief gaan denken,want is lange termijn denken moeten we opperen,neetjeman


  Maak melding

 6. Dinsdag 15 mei 2012 om 13:45 uur, door neetjeman

  Niet slecht.
  Als je nu die “elite” er uit had gelaten, dan was het een perfecte post.
  tsja niemand is perfect.

  Weet je, de echte elite bemoeit zich niet met politiek, want business is business ongeacht de zittende Regering.
  Jammer dat het volk dat nog niet door heeft.


  Maak melding

 7. Staatsolie moet ook in GOUD gaan investeren zodat wij meer winst maken en SURI stabil kunnen maken laat niets over voor vreemden die alleen maar komen uitbuiten en onze binnenland schadelijk maken en troep achter laten voor de INheemse en de Marrons de twee volken die de toerischme van SU hoog houden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.