Kromosoeto: “Laten we ons verzoenen met Suriname”

5

PARAMARIBO, 23 mei – “Laten we ons verzoenen met Suriname.” Dit zegt minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. In een vurig pleidooi benoemt hij de noodzaak voor milieuzorg. Door de jaren heen is er nogal wat mis gegaan. Vooral het kustgebied merkt de gevolgen.

Paramaribo en andere leefgebieden worden steeds meer bedreigd door het oprukkende zeewater. Aquacultuur en het kappen van mangrovebossen behoren tot de voornaamste oorzaken. “Suriname is dus kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatveranderingen”, zegt Kromosoeto. Het verwijderen van de mangrove betekent dat de kust zijn natuurlijke bescherming kwijt raakt.

Stil zitten en afwachten is geen optie. Wat er over is aan mangrove mag niet gekapt worden. Intussen is ook een project begonnen voor het herbeplanten. De rest van het land is nog redelijk intact. Toch moet ook daar de milieuzorg op niveau blijven. “Laten wij ons inzetten voor behoud en duurzaam gebruik van onze bossen. De wijze waarop we omgaan met onze planten en dieren zalm uiteindelijk de kwaliteit van ons leven bepalen”, aldus Kromosoeto.

5 REACTIES

  1. Er zijn landen die grote arealen mangroven weggekapt hebben voor hun kust,die hebben nu te doen met hogere stomen bij de kust. Genoemd kan worden Bangladesh en Pakistan.Het is niet lang geleden dat een milieu activist vermoord werd omdat hij tegen het vernietigen van de mangroven was.Aan de Surinaamse rivier hebben ze ook heel veel weg gehaald.Men zegt dat de mangroven de opgroei kamers voor de kleine vissen en garnalen zijn.Daarom zeg ik laat deze mangroven in vrede, ten zij men vis en garnalen wil hebben.


    Maak melding

  2. ..te beginnen met de waterkant in Paramaribo. Doe er wat aan! Bij sommige banken kan je bij vloed al pootje baden. Vlak onder de neus van die minister mag hij beginnen met aanpakken van het probleem!


    Maak melding

  3. Eindelijk,dit noem ik:politiek voor algemeen belang ,niet partij-belang/eigen belang.Anders liet hij zn eigen omgeving opknappen ten koste van de staat. De roofbouw moet ook aangepakt worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.