Jörgen Raymann op audiëntie bij koningin Beatrix

1

Cabaretier Jörgen Raymann heeft vanmiddag de eerste ’65 jaar UNICEF’ postzegel aan Hare Majesteit de Koningin overhandigd. Raymann deed dat op Paleis Huis ten Bosch in de hoedanigheid van ambassadeur van UNICEF. UNICEF, voluit het United Nations Children’s Fund, is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties die tot opdracht heeft ervoor te zorgen dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. Jörgen is sinds 2005 ambassadeur van UNICEF Nederland.

Op 11 december 1946 riep de internationale gemeenschap een nieuwe organisatie in het leven die zich ging bezighouden met het lot van de miljoenen kinderen die deel uitmaakten van de vluchtelingenstroom na afloop van de Tweede Wereldoorlog. In 1953 kreeg UNICEF een blijvend mandaat van de Verenigde Naties waardoor de organisatie voortaan wereldwijd hulp kon bieden aan kinderen die in armoede opgroeien.

Het 65-jarig bestaan is reden voor TNT Post om een postzegelvel uit te geven en daarmee aandacht te vragen voor de inzet van deze VN-organisatie. UNICEF zet zich in voor het welzijn van kinderen over de hele wereld door hulp te bieden bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Naast het postzegelvel met 10 verschillende postzegels verschijnt er ook een postzegelmapje, een prestigeboekje, een themaboek en een eerstedag-enveloppe. [FOTO staat hier]

1 REACTIE

  1. Jörgen Raymann, heb je ook de groeten van ons aan haar overgebracht?? Neen? Jammer dan!!

    Had maar een sessie van de huidige regeringsbendezooi toegebracht.

    Goed!! Unicef is buitengewoon. Je hebt het goed gedaan denk ik! Succes met je werk!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.