Van Bommel in gesprek met Surinaamse studenten

7

Afgelopen vrijdag ging SP Kamerlid Harry van Bommel op uitnodiging van een Surinaamse collega-parlementariër in gesprek met Surinaamse studenten. Zij ondervinden problemen die veel buitenlandse studenten ervaren. Surinaamse studenten moeten we echter niet als gewone buitenlandse studenten zien, vind Van Bommel. Gezien het koloniale verleden rust er een bijzondere verantwoordelijkheid naar hen.

Dat vond de minister van onderwijs in het verleden ook en daarom geldt niet meer het hoge collegegeld voor deze studenten maar het collegegeld dat EU-studenten betalen in Nederland. Toch mogen Surinaamse studenten maar 10 uur per week werken en hebben ze geen OV-kaart. “Dat moet veranderen en wat mij betreft voeren we die discussie bij de bespreking van de nieuwe relatie tussen onze beide landen” aldus de politicus op zijn website.

“De consul-generaal Roy Lieuw A Sie zal ook in de toekomst dit soort gesprekken tussen Surinaamse studenten en politici uit Nederland en Suriname faciliteren. Samen gaan we knokken voor een sterkere positie van de Surinaamse student in Nederland”.

7 REACTIES

 1. Van Bommel en zijn NDP matie zijn zo hypokriet als een achter deur. Vandaag willen ze alle banden met NL verbreken, krijgt de ambassadeur geen stoel en morgen doen ze weer zielig dat SME studenten een speciale positie in nemen.

  Als Van Bommel werkelijk verstand had dan onderkende hij dat zijn verzoek feitelijk een vezoek om ontwikkelingshulp is en dat in zo’n geval de afweging gemaakt moet worden wat meer bijdraagd voor SME: steun aan studenten waarvan het grootste deel na afstuderen nooit naar SME terugkeert of andere vormen van onwikkelingshulp?


  Maak melding

 2. Neus,
  Haat en nijd zit jou tot ver in alle hoeken en gaten, die jij rijk bent.

  Politiek is niet voorbehouden aan leken zoals jij, een ontachtische nietsnut.


  Maak melding

 3. Altijd halen ze die niet veel betekenende Van Bommel van stal. Hij kan voor de Surinaamse studenten niets betekenen. Naar zijn partij wordt niet geluisterd. Die studenten doen gewoon zielig, want zoals Nesu stelt gaan de meesten nooit meer naar Suriname. Hun keuze voor Nederland is niet zonder rede, anders konde ze ook in Suriname blijven voor een beurs in het Caraibisch gebied.


  Maak melding

 4. Voor studeren hoef je niet meer naar Nederland te komen. In het Caribisch gebied en omgeving zijn er genoeg mogelijkheden.Studeren in Nederland is verspilling van tijd en geld. Wil je toch graag naar Europa probeer het dan in Engeland,Duitsland of Frankrijk.


  Maak melding

 5. Dream on.
  maak je ogen open en accepteer dat het allang voorbij is dat er geen medewerking zal verleend worden.
  aongeacht er een ndp of front aan de macht is.
  polariserend nl en zijn huidige administratie zal ten allen tijde een stokje voor steken.
  degene die beweert dat het niet zo is , leef verder in die anansi sprookje van je.
  huidige generatie ziet surinamers als profiteurs ondanks dat mijn sranang mang het beste zijn geintegreerd en top posities bekleden. buitenlanders zijn buitenlanders, of anders gezegd allochtoon.
  c.wijnveld6 , je hebt een punt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.