Suriname’s BOG: oppassen met mazelen in Europa

0

PARAMARIBO, 20 mei – Wie naar Europa gaat moet oppassen voor mazelen. Dit meldt het Bureau Openbare Gezondheidszorg, BOG. Aanleiding is de uitbraak van de ziekte in ruim dertig Europese landen. In de regio zijn al enkele ‘importgevallen’ gemeld.

Dat vraagt om extra alertheid. “Reizen vergroot het risico op het oplopen en de verspreiding van mazelen bij personen die niet gevaccineerd zijn”, stelt BOG. Kinderen moeten voor vertrek worden gevaccineerd. Adolescenten en volwassenen die niet zeker zijn wat hun oude vaccinatie betreft, kunnen zich liever weer aanmelden. Suriname kent sinds 1981 het prikje tegen mazelen als onderdeel van het vaccinatieschema voor jonge kinderen. Sinds 1992 zijn geen nieuwe gevallen gemeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.