Staatsolie klaar voor Surinaamse markt in 2014

10

PARAMARIBO, 20 mei – Staatsolie doet er alles aan de Surinaamse markt te veroveren vanaf midden 2014. Directeur Mark Waaldijk is helemaal zeker van de missie, zeker nu een voorname stap is gezet. De overname van de activiteiten van het Amerikaanse Chevron in Suriname past binnen de huidige bedrijfsstrategie.

Die is er nu op gericht tenminste de belangrijkste energieproducten op de markt te hebben. “De overname geschiedt primair in het kader van de uitbreiding van de raffinaderij”, meldt het bedrijf. De raffinaderij moet in de tweede helft van 2014 in gebruik worden genomen. Het helpt dan een goed distributienet ter beschikking te hebben. Het gaat om ruim twintig pompstations die lokaal opereerden onder de naam Texaco. Er zijn ook twee opslagplaatsen bij.

Staatsolie wil hoogwaardige motorbrandstoffen, zoals diesel en gasoline, gaan leveren. De overname moet nog dit jaar worden afgerond. Intussen heeft de enige aandeelhouder, de overheid, groenlicht gegeven. “De overeenkomst is tot stand gekomen na maanden van intensieve voorbereidingen, waarin onderhandelingen zijn gevoerd en de operaties van Chevron Suriname zijn doorgelicht”, aldus Staatsolie. Het bedrijf behoort al tot de nationale grootverdieners, vooral door export.

10 REACTIES

 1. Mooi zo, zo hoort het.

  Als valt netjes op zijn plaats, de mensen die staatsolie hebben opgestart, zijn weer aan de macht als Staatsolie de hele keten (ruwe Olie-raffineren-distribueren) zelf gaat beheren. Het is ze gegund.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 2. SUROIL!

  Een mooie, passende naam voor de stations die de producten van Staatsolie gaan verkopen. Texaco bestaat dan niet meer in Suriname.
  Hopelijk gaat het Surinaamse volk ook volop over om de producten van SUROIL te kopen.

  De verwende Surinaamse automobilist die kiest voor “late hale” olie omdat zijn motor daarop soepeler draait moet verdwijnen.
  Eigen product eerst!


  Maak melding

 3. Als je dood kom gaan van leugens en bedrog dan was M.Doorn al dood en begraven.
  Het is de grootste leugen dat Bouterse en zijn criminele bende staatsolie hebben opgestart.
  Bouterse heeft nooit iets goed gedaan in suriname, alleen maar ellende en achteruitgang Doorentje het enige wat de volgers van Bouterse doen is verwijzen naar staatsolie en antony nesty terwijl iedereen die goed op de hoogte is weet dat Eddy djarap de grondlegger is van staatsolie en dankzij deze man is staats olie nog van suriname, want bosje en bouterse stonden op het punt om het te verkopen om hun wanbeleid te financieren. en over antony nesty is het zijn vaders die zijn levensverzekering heeft verzilverd om die jongen zijn training te betalen niets Bouterse niets revolutie.M.Doorn vertel jou leugens aan die ezels in ocer maar doe dat niet hier op deze forum want ik weet waar abraham zijn monstert haalt mi boi.


  Maak melding

 4. Sikifreak als jij je eigen onzin maar geloofd is iedereen tevreden, de weldenkenden weten wel beter.

  Het zal je nooit lukken de geschiedenis te vervalsen, vergeet dat niet. Het staat geschreven.


  Maak melding

 5. M.doorn
  vertel mij waar het staat geschreven dat Bouterse en zijn criminele vrienden staatsolie hebben opgestart vertel waar het staat dat Bouterse en zijn criminele vrienden de grondlegger zijn van staats olie en dan hun antony nesty tot grote hoogte hebben gestuwd.op het internet kan je alles vinden google maar dan zal je zelf zien dat jij in leugens geloofd.bewijs mij het tegenovergestelde wat ik beweer dan zijn we gouw klaar kom met feiten en voorbeeld op tafel.www.dbsuriname.com/archief/nat/2011/mrt11/


  Maak melding

 6. Mooi is dat! m.n. voor de autorijders. Eindelijk wordt de brandstof goedkoop.

  Hoop dat de regering niet de prijs gaat opkrikken. Je weet nooit van deze regeringsbendezooi.

  Mensen even afwachten dan maar wat het wordt!!
  Nr 4 Rachid: Ben je blind soms?? Wat heeft die crimineel Bouta not nu toe gedaan?? Ik hoop dat de Marron een keer kennis met jou maakt!


  Maak melding

 7. @Rachid & de Waterkant idioot.

  De regering heeft helemaal niets hier mee te maken gehad of vor gedaan behalve een verklaring als groot aandeelhouder dat zij het toestaan. Dus er is dan ook geen enkele reden waarom de regering en het bz de immer afwezige DDB zich op de borst kunnen kloppen.

  Overigesn doet het feit dat DDB weinig anders doet dan slapen en zich op de borst kloppen mening een vermoeden dat hij geneties nogal sterk verwant is aan de goralla’s. 😉 😆


  Maak melding

 8. Onze eigen debiel neus zegt

  “De regering heeft helemaal niets hier mee te maken gehad of vor gedaan behalve een verklaring als groot aandeelhouder dat zij het toestaan”

  Dit soort kronkels krijg je van de debielen, die denken met hun verstandelijk gehandicapte denkvermogen alle wijsheid in pacht te hebben.

  Debiele neus, de regering geeft geen verklaring af als aandeelhouder, de regering geeft TOESTEMMING, snappie TOESTEMMING.

  Als de regering dus denkt dat dit geen goede deal is, gaat het niet door, zoals front ook dacht om geen aandeelhouder te worden van IAMgold.

  Om toestemming te geven voor dit soort deals hoor je daadkracht en leiderschap eigenschappen te bezitten, dat ontbrak nou eenmaal bij front, ze bakten er niets van, ze hebben geen enkele visie of idee wat ze van het land wilde maken, niets, nada.

  De kans dat zo’n deal niet door zou gaan tijdens front is dus levensgroot. Dezelfde daadkracht en leiderschap kwaliteiten heeft voor gezorgd dat we vandaag de dag 2 bruggen hebben en een staatsolie mij. Front zou zeggen niet haalbaar, kost teveel geld, we weten het niet, enz. enz. dus zoals we inmiddels weten staat front voor stilstaand geen vooruitgang of ontwikkeling er gebeurde niets. Dat is het verschil.

  Wat een mongool is die neus toch ook.


  Maak melding

 9. alweer die negatieve reacties van sommigen op deze forum,want ze willen hebben dat we afhankelijk blijven van het buitenland terwijl we potentie hebben en slimme surinamers,dus regering van suriname ga voor vooruitgang en latat de mensen die negatiev oordelen maar toekijken hoe suriname in de toekomst vooruit komt,en vooral niet gaan vechten in het land want je ziet wat er gebuerd als er oorlog is in een land dus surinamers steunt de regering die voor vooruitgang gaat en niet voor afhankelijkheid van andere landen,zoaals nederland die ons land nooit goed heeft gebracht,want hun zijn de schuldigen van de tijd toen er gevochten werd in suriname dus open jullie ogen voor deze libas die alleen willen dat suribname naar de klote gaat.na mie takie,ga voort president jij kan alleen de mensen onder toom houden dat het niet mis gaat in suriname,laten ze maar lullen,neetjeman


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.