Parlementariër Randjitsingh: Suriname onveilig

39

PARAMARIBO, 20 mei – Suriname is onveilig. Punt uit. Parlementariër Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP) ziet geen ruimte voor concessies. De regering geeft zelf toe dat de criminaliteit een probleem is. Nog enkele maanden terug was dat anders.

Er was steevast “niets aan de hand”, zoals minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie het verwoordde. Een teken aan de wand, vindt Randjitsingh: “Het beleid slaagt er maar niet in het veiligheidsgevoel onder de burgers te handhaven. Er wordt niet voldoende gedaan om de criminaliteit te bestrijden en de samenleving te beschermen”, zegt Randjitsingh. Het maakt dat niet voor de burger of de misdaad verergert of verruwt.

Waar nu naar wordt uitgekeken is actie. “De samenleving wil daden zien en schreeuwt om bescherming. De mensen is iets anders beloofd. We gaan wat moeten doen”, aldus Randjitsingh. Er zou minstens een discussie moeten komen over zwaardere straffen. De oppositie heeft een motie bij het parlement liggen, die de aanpak op de korrel neemt. Partijgenoot en ex-minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi vindt dat nu niets belangrijker is dan de criminelen “uit de samenleving” halen.

39 REACTIES

 1. De beste stuurlui staan aan wal, is precies van toepassing op deze kwakzalvers. 10 jaar lang zijn ze aaneen aan de macht geweest in die 10 jaar is de criminaliteit alleen maar gestegen. De huidige regering plukt daarvan de zure vruchten momenteel, maar zullen het tij keren. Tokkie no spang we zullen die paar criminelen oppaken die jij niet kon oppakken toch en is het criminaliteits vraagstuk van de baan.

  Tuurlijk is er vergering als we de fraudeur Castelen mogen geloven. Lees maar hoe front zaken zit aan te wakkeren en te verdraaien, ook nu weer tijdens het bespreken van belangrijke zaken.

  “Loosalarm Castelen wordt bestempeld als ‘opruiend’ 19 May, 20:30

  Guno Castelen, voorzitter SPA De parlementariër Guno Castelen (voorzitter Surinaamse Partij van de Arbeid) deed tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee de mededeling dat de politie bezig was met een achtervolging van criminelen en dat er schoten werden gelost in de Mahonylaan.

  Castelen deed deze mededeling nadat hij een bericht uit de gemeenschap kreeg. Op dat moment was in het parlement te horen dat in de omgeving met loeiende sirene werd gereden door de politie. Castelen zei meteen dat dit het bewijs is dat terwijl er gedebatteerd wordt in het parlement over criminaliteit en over de vraag of er sprake is van verruwing en stijging, dit incident plaatsvindt. Bij die mededeling stond voorzitter Jennifer Simons op het punt de vergadering te schorsen.

  Filmopname
  Al in de schorsing bleek dat Castelen te snel had gesproken. In de omgeving van het parlement reden inderdaad enkele politiewagens met loeiende sirenes. Echter was dat niet een achtervolging van criminelen. Ook zijn er geen schoten gelost. Er werd een filmopname gemaakt, waarbij gebruik werd gemaakt van politiewagens met loeiende sirenes en gierende banden. Het zou gaan om een van de opnames van I-Write.

  Na de schorsing corrigeerde Castelen zijn mededeling en vroeg de regering of ze informatie had over wat er gaande was. De parlementariër kwam er echter niet zo makkelijk van af. De coalitie die al vanaf het aantreden heeft aangegeven dat vanuit de oppositie het criminaliteitsvraagstuk wordt overdreven, greep dit aan als bewijsstuk. NDP-fractievoorzitter Ricardo Panka en zijn fractiegenoten,

  Onder vuur
  André Misiekaba en Melvin Bouva namen Castelen flink onder vuur. Voor hen was dit het bewijs hoe de oppositie en met name Castelen systematisch het criminaliteitsvraagstuk verergert. Castelen werd verweten opruiend bezig te zijn. Eerder in de vergadering heeft het criminaliteitsvraagstuk gezorgd voor verhitte discussies in het parlement.

  Castelen verweerde zich door te stellen dat de coalitie het voorval als een strohalm heeft aangegrepen om haar falend beleid te compenseren. “Daarmee worden de problemen van het volk niet opgelost”, zei hij.”


  Maak melding

 2. Goed zo vertel ze het nog eens wat het verschil is en dat het volk front niet meer wil. Vandag de dag loopt Vene het ene station na de andere om te vertellen wat verkeerd is, alleen vergeet hij te vertellen wat hij zo goed heeft gedaan.

  “Misiekaba: regering heeft in 9 maanden het verschil uitgemaakt 20 May, 06:00

  Assembleelid André Misiekaba André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) vindt dat de regering- Bouterse/Ameerali in negen maanden het verschil heeft uitgemaakt met tien jaar beleid van het Nieuw Front. Volgens hem heeft de regering in amper negen maanden zaken gerealiseerd die de vorige regering niet heeft kunnen doen. Hij verwees naar enkele projecten die door president Desi Bouterse zijn genoemd en die in de maak zijn. “Het resultaat zal snel blijken”, zei hij donderdag in het parlement.

  Misiekaba zei dat het een harde constatering is maar dat het Nieuw Front moet beseffen dat het niet meer aan de macht is en categorisch door het volk is afgewezen. “Wanneer deze regering 2,5 jaar aanzit en blijkt dat ze niet heeft gedaan wat is belooft, ga ik met u staan om haar mandaat terug te vragen. Maar ze zit negen maanden. We vragen om de regering de gelegenheid te geven haar beleid uit te voeren.”

  Gerust gesteld
  In zijn betoog in het parlement, haalde Misiekaba samen met zijn fractievoorzitter Ricardo Panka uit naar de Nieuw Front-fractie, over wat in de afgelopen tien jaar niet kon worden gerealiseerd. De beide parlementariërs zijn ervan overtuigd dat de gemeenschap, na de eerste beantwoording van Bouterse de vorige week, gerustgesteld is en weer hoop heeft. Zij zijn daarom ingenomen met de zienswijze van Bouterse over vraagstukken zoals de komende projecten voor woningbouw, productieverhoging, infrastructurele werken, en de uitleg van het staatshoofd waarom er inkomstenverhogende maatregelen nodig zijn.

  De beide coalitie parlementariërs vroegen net als alle sprekers ook duidelijkheid over hoe de projecten die op stapel liggen, gefinancierd zullen worden. Voor wat betreft het criminaliteitsvraagstuk vinden Panka en Misiekaba dat in de media teveel het negatieve nieuws wordt gebracht en dat het Korps Politie Suriname in de communicatie naar de media meer aandacht moet besteden aan de successen die worden geboekt om de criminaliteit te bestrijden. Misiekaba complimenteerde daarom de politie die in de afgelopen periode heel veel werk heeft verzet. De parlementariër riep de regering op extra aandacht te besteden aan de criminaliteit, huisvesting, de prijzen in de winkels en werkgelegenheid.

  Politieke functies
  Misikaba pleitte voor het invoeren van een wet op politieke functies. Met die wet zal het probleem van het ontheffen van ambtenaren die via de politiek een baan hebben bij de overheid worden opgelost. “We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden en gewoon kijken hoe dat bijvoorbeeld is gedaan in de Verenigde Staten van Amerika”, aldus Misiekaba.

  Hij nodigde de fractie van het Nieuw Front uit om samen met hem te buigen over een wetsontwerp. “We kunnen deze zaak met elkaar regelen om bij wet gewoon een aantal functies vast te stellen.”


  Maak melding

 3. Wat Castelen en Misiekaba of wie dan ook beweren in DNA laat mij koud, hoe ik het zelf ervaren heb en ervaar zal ik met het onderstaande duidelijk maken.
  In 2004 heb ik enkele Trinidadianen leren kennen, die wilden op bezoek komen in Suriname. Ik raadde ze dat toen af vanwege de slechte toestand van de wegen, criminaliteit als opstakel was geen onderwerp van bespreking. Eindelijk in 2006 bezochten mijn vrienden Suriname en ze maakten me uit voor leugenaar want de wegen zagen er goed uit, niets aan de hand met onze wegen. Ik reed ze rond en steeds als ze instapten deden ze de portieren op slot, ik vroeg ze waarom ze dat deden. Hun antwoord: “in Trinidad is de kans groot dat je portier wordt opengetrokken als je stilstaat, rovers stappen dan in en beroven en vermoorden je.” Ik moest daar zo om lachen want zo iets gebeurde immers niet in Suriname. In 2007 bracht ik een bezoek aan Trinidad, mijn vrienden reden mij toen rond en het was een zenuwslopende toestand want steeds werd ik gewaarschuwd om op te passen voor rovers en dieven, ik bleef er één week en elke avond werden er moorden gepleegd, ik volgde het Surinaamse nieuws op internet en in die week was het ergste criminele feit dat er in Suriname gepleegd was het doorrijden na een aanrijding, daar moesten mijn vrienden heel hartelijk om lachen omdat zo iets in Trinidad niet eens meer vermeld wordt in de kranten. Nu 2011 willen mijn vrienden weer op vakantie komen in Suriname en ik heb ze dat jammer genoeg vanwege de criminaliteit in Suriname moeten afraden. Het wachten is nu op de 2,5 jaar van Misiekaba, als het weer veiliger is in Suriname dan ontvang ik ze met een gerust hart.


  Maak melding

 4. Repeat!!! Randjietsing had allang gezien! en ook de anderen in zijn kaliber!

  Brunsie heeft gelijk! Maar Martin Missidjan is ook een Marron! Deze heeft ogen maar wel blind!! Voor hem bestaat geen crimineel want hij is er zelf ook een! Het is een en al een BENDEZOOI in deze REGERING troepje!Een strontgat zou ik maar zeggen. De Meeste zijn ook Marron!!

  Brunie heeft ogen, hij kan kijken en sterker nog hij kan zien!

  Yes! jawel hoor! geen discussie over mogelijk!!

  Vergeet niet dat jij ook een van ze ben(Marron en crimineel.

  Helemaal mee eens dat de vroegere( voor/ouders boslandcreolen zeer respectvol en vredelievend waren.

  En hoe nu verder?? samen met jou vriendje Bouta de heft in de handen nemen??

  2 vraggen s.v.p:
  We


  Maak melding

 5. Waar haalt waterhoofd Doorn de tijd vandaan om zulke onzin uit te kramen. Ziende blind en horende doof. Maar ja, om te kunnen zien heb je ook hersenen nodig en niet alleen surinaamse modderhoofd. Ga toch genieten van je pensioen, als je die hebt.


  Maak melding

 6. @ M.Doorn wanneer haal je jou kop uit de kont van de MC.
  Jij hebt over zaken de gerealiseerd zijn en die nog in de maak zijn wat voor tegenstrijdigheid is dit nou weer.Hou nou eens een keer op om de schuld altijd maar in de schoenen van anderen te schuiven de media mag berichten dat er overvallen worden gepleegd en dat de pakkans nihil dat is toch een feit.M.Doorn in nederland zeggen wij praatjes vullen geen gaatjes.
  Het is toch te gek voor woorden dat iedereen het fout heeft en dat Bouterse de enige persoon is in suriname die het goed heeft.
  Weet jij hoe men dit noemt grootheidswaanzin, BIGIMEMRE,


  Maak melding

 7. “Het volk will FRONT niet meer!”

  Dat zijn woorden van ene meneer/mevrouw Doorn hierboven. Wie is het volk? Wie wil FRONT niet meer? Noem mij een of twee namen uit het volk Doornroosje? Waar basseer je deze uitspraak op? Heb je een gedegen onderzoek gedaan of lul je in de ruimte?

  Dat is nou precies wat men bedoelt met intelligentie onder de kiezers. Er wordt wat geroepen en klaar is Doorn. Op de Berm wordt het gezegd en daar is Doorn. Wie niet verder denkt dan een beetje sopie op de Berm gaat heilig geloven in “het volk wil FRONT niet meer!”
  Intelligentie is ver te zoeken bij de mensen die zomaar roepen “het volk wil FRONT niet meer!” Hoe onderzoek je dit? Wat voor criteria hanteer je bij dit onderzoek? Welke vragen stel je? Met welk doel? Hoe veel?

  Doornroosje, ik ben geen FRONT man. Ben DOE!
  Mij zal je niet horen roepen dat het volk NDP niet meer wil, want dan lieg ik en dan ben ik net zo opruiend bezig als Castelen.
  Snap je hem?

  Suriname is onveilig en dat zal niemand verbazen. Met Criminelen in de regering en in het verlengde daarvan zal de veiligheid in het land nooit gewaarborgd kunnen worden.
  Misiedjan was bij zijn aantreden mijn man, maar nu na negen maanden merk ik dat hij er niets van bakken kan. Ophoepelen dan!
  We hebben Randjietsing echt niet nodig om te
  zeggen dat Suriname onveilig is, iedere Ezel kan het zien, voelen en begrijpen waarom.


  Maak melding

 8. Over criminaliteit,verruwing in de samenleving en veiligheid kun je er over discuseren.maar oplossing vinden is helaas niet voor het grijpen.Wetten veranderen,hoge straffen opleggen ,strenge maatregel treffen is het misschien een pleistertje op de open wonden.Wat ik mis in de berichtgeving,is de maatschappelijke discussie hierover.Het is en blijft een maatschappelijk probleem.Waarom niet met relegieuze leiders praten??Kerken prediken de liefde;Islam leert vrede..etc.Er is dus werk aan de winkel.


  Maak melding

 9. M Doorn je kan zeker niet lezen
  Zelfs Brunwijk geeft toe
  klopt dat er verschil is gemaakt met Frontregering. Dan wel in negatieve zin dat vergat Misiekaba te zeggen.


  Maak melding

 10. Velen zijn ziende blind en kunnen niet inzien dat ons land in de greep zit van rovers,dieven,moordenaars enz. Ik wil geen politiek bedrijven met zo’n immens probleem.Duizenden durven niet meer naar ons land te komen.Wij leven als gedetineerden in onze huizen,terwijl de misdadigers vrij rondlopen.Velen slapen met houwers onder hun bed,maar zelfs dat kan ons niet helpen als we in de loop van een karabijn kijken.
  Laten we samen met de politie proberen het tij te keren voor het te laat is.Tegen de regering zou ik willen zeggen om alle buitenlandse reizen af te zeggen en de gemeenschap eerst van deze ziekte te genezen.


  Maak melding

 11. Randjiet,
  Het is zeker mijn zoon, die tot over zijn oren woonachtig is in de wittedewitstraat\
  Het is zeerzeker ook mijn zoon, die betrokken was bij MULO-examenfraude?

  Je moetje grote mond dicht houden!


  Maak melding

 12. DAS vraagt in al zijn wijsheid en wanhoop het volgende hieronder.

  “Dat zijn woorden van ene meneer/mevrouw Doorn hierboven. Wie is het volk? Wie wil FRONT niet meer? Noem mij een of twee namen uit het volk Doornroosje? Waar basseer je deze uitspraak op? Heb je een gedegen onderzoek gedaan of lul je in de ruimte?”

  DAS wil twee namen uit het volk, en ging ook verder om het woordje ‘intelligent’ te gebruiken.

  DAS ik ga geen namen noemen maar voor het gemak zal ik je verwijzen naar 25 mei 2010, het volk heeft toen gekozen, hopelijk is het resultaat je bekend, Front is niet als winnaar uit de bus gekomen. Over intelligentie gesproken.

  Voor jouw en de rest die als een struisvogel door het leven willen gaan, Suriname was tijdens 10 jaar front bewind al onveilig, ze hebben daar niets aangedaan, ze hebben het tij niet gekeerd, dievenijzers stonden toen al voor de woningen, roofmoorden, roven, diefstal, kindermisbruik en verkeerscriminaliteit waren toen al schering en inslag. Dit allemaal is niet 9 maanden geleden begonnen. Ergo tijdens tokkie is dit allemaal verergerd, dat deze twee kwakzalvers politiek willen bedrijven met dit maatschappelijk probleem zegt meer dan genoeg over hun inborst. Lees maar het stukje van Castelen, opruiend, verdraaiing en complete leugens daar zijn ze goed in.

  DAS omdat je dezelfde primitieve gedachtegang heb als de fronters ben en blijf je voor mij een fronter, bewijs mij het tegendeel.

  Onderstaand een snapshot uit de dagbladen uit veilig Suriname tijdens front bewind.

  PARAMARIBO – In het Surinaamse district Nickerie heeft een twaalfjarige jongen een twee jaar jonger meisje met dertien messteken om het leven gebracht. De jongen heeft daarna zichzelf verwond met het moordwapen. Hij is voor medische behandeling in het ziekenhuis van de districtshoofdplaats Nieuw Nickerie opgenomen.

  De dader begaf zich donderdagmorgen naar een schoollokaal in één van de rijstpolders en sleurde het meisje naar buiten. Schooljuf en leerlingen keken machteloos toe en schreeuwden om hulp. “Binnen enkele seconden was de daad gepleegd”, aldus de juf.

  De jongen is enkele maanden geleden wegens wangedrag van school verwijderd. Hij was in therapie. Het motief voor de moord is nog niet bekend.

  Familie beroofd en mishandeld, honden vergiftigd

  26-01-2008 de Ware Tijd

  Paramaribo – Een familie is in de nacht van 17 op 18 januari in haar woning aan de Lijnweg te Moengo door drie criminelen overvallen en beroofd. De drie criminelen, gewapend met een jachtgeweer met ingekorte loop en een pistool, vergiftigden vermoedelijk eerst de honden met een bestrijdingsmiddel.

  Vervolgens verschaften zij zich toegang tot de woning, door het dievenijzer van het toilet te forceren en enkele shutters te lichten.De familieleden die in diepe rust verkeerden, werden wakker door het toegepaste geweld. Het echtpaar werd kort daarna mishandeld en diende onder bedreiging geld en sieraden af te staan. Ze hielden lichamelijk letsel over aan de mishandeling.

  Na hun daad vluchtten de criminelen te voet het aangrenzende bos in. Na medische behandeling zijn de slachtoffers weer heengezonden. De politie van Moengo is belast met het onderzoek.

  Index » Algemeen nieuws » Berovingen met geweld tijdens vakantie in Suriname

  #1 2007-09-07 13:01:50
  cecil
  New member
  Geregistreerd: 2007-09-07
  Bijdragen: 3 Berovingen met geweld tijdens vakantie in SurinameBeste Lezers,

  Ik ben met mijn gezin afgelopen augustus tijdens onze vakantie in Suriname op gewelddadige wijze overvallen.
  Dit vond midden in de nacht plaats door gewapende mannen.
  Hoe goed de woning ook beveiligd was het heeft niet mogen baten.
  Tijdens onze afwezigheid heeft men kans gezien een gat te zagen in het dak en is men via het mangat het huis binnengeklommen.
  We zijn beroofd van al ons geld paspoorten pasjes telefoons en zelfs de huurauto is meegenomen.
  We zijn aardig toegetakeld met mes en geweer en vastgebonden. Mijn gezin is aardig getraumatiseerd hierdoor. Toeval wil dat ik intussen met een ander gezin in contact ben gekomen die op de zelfde wijze beroofd zijn en mishandeld. Ik zou graag willen weten hoe vaak dit voorkomt. Ik zou het ontzettend op prijs stellen als er gereageerd wordt.
  Ik heb sterk de indruk dat dit uit de publiciteit gehouden wordt om te voorkomen dat de belangstelling afneemt van vakanatiegangers.
  Van geen van de overvallen die mij bekend zijn is een publicatie te vinden in de kranten in Suriname.
  Wij hebben samen met het ander gezin hulp van slachtofferhulp hier in Nederland.
  De bureaucratie die wij achter de rug hebben is niet om over naar huis te schrijven. Zoals de Nederlandse Ambasade ons behandeld heeft is een schande. We moesten noodpaspoorten hebben en om die te verkrijgen moest men euro’s hebben; totaal geen empathie. Ik waarschuw u het heeft niets te maken met huidskleur als je uit Nederland komt kan je slachtoffer worden van bendes die het op ons gemunt hebben.
  Wees op uw hoede!
  Vast bedankt voor uw reactie

  De verdachte K.R. werd op 31 december 2007, kort na een inbraak aangehouden. K.R. pleegde in die vroege ochtend een inbraak in een woning in een zijweg van de Menkendam, waarbij de bewoonster werd verkracht. Na zijn daad ging hij er vandoor met een dvd-speler en enkele sieraden. Deze crimineel is een bekende van de politie en na een volmondige bekentenis te hebben afgelegd zijn er ook enkele helers in deze zaak aangehouden.

  Deze oude bekende van de politie werd reeds eerder voor verkrachting en beroving in verzekering gesteld en gevonnist tot een straf van 15 jaar. Uiteindelijk kreeg hij gratie en kwam na 7 jaar gevangenisstraf weer op vrije voeten.

  22 januari 2008
  Drie gemaskerde en gewapende mannen zijn gisteravond omstreeks 22.00 uur een woning binnengedrongen aan de Volleweg. Daarbij namen de daders gouden sieraden, een geldbedrag in SRD en belangrijke documenten weg.

  Twee huisgenoten werden mishandeld door de criminelen. De hoofdbewoner werd bespoten met ‘Big Boss’, terwijl een jongeman op zijn hoofd werd geslagen met de kolf van een vuistvuurwapen. Na de diefstal renden de daders het Kamta-project in. De zaak is in onderzoek bij de politie van bureau Latour.

  14 januari 2008
  Een Hindostaanse vrouw die een zwerverbestaan leidde is vannacht omstreeks 02.00 uur op het Mahabierprojekt neergestoken door vermoedelijk een Hondoestaanse man. De verdachte bracht de vrouw vermoedelijk met een mes steekwonden toe onder haar linkerborst, linkerwang en linkerarm, ter hoogte van haar pols en is vooralsnog voortvluchtig. Aan zijn opsporing wordt gewerkt. Een ter plaatse aanwezige arts stelde de dood vast.

  Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat het slachtoffer haar vriendin, die woonachtig is op het Mahabierprojekt, had benaderd voor wat eten en om de nacht bij haar door te brengen. De vrouw mocht in de woonkamer blijven slapen. Op een bepaald moment hoorde de man van de vriendin een luid gegil.

  Hij stond op om te kijken en zag een Hindostaanse man op dat moment de woonkamer uitlopen met de woorden “Sang joe wani, mie o kier joe ook toe”, waarna de verdachte de straat op liep. Het ontzielde lichaam is voor sectie in beslag genomen. De zaak is door de politie van station de Nieuwe Grond overgedragen aan de recherche van bureau Geyersvlijt.

  11 januari 2008
  Chinese man overleden…..

  …..na te zijn gekapt door door 2 criminelen

  De 58- jarige Chan Lee Yung is gisteravond omstreeks 22.20 uur op de Charlesburgweg, nabij zijn woning, aangevallen en gekapt door twee criminelen. Het slachtoffer liep hierbij drie kapverwondingen op en zakte voor de deur van zijn woning ineen. In de ontboden ambulace is de man daarop onderweg naar het ziekenhuis overleden.

  Familieleden konden niet precies aangeven wat zich precies had voortgedaan, maar verklaarden dat de verdachten twee Creoolse mannen waren. Na hun daad gingen de daders er vandoor in een witgelakt voertuig. Het ontzielde lichaam zal na sectie aan de nabestaanden worden afgestaan. De recherche van het bureau Geyersvlijt is belast met deze zaak.

  11 januari 2008

  Vrouw beschoten door criminelen

  De 44- jarige mevrouw I.R. is vannacht omstreeks 00.45 uur door enkele criminelen beschoten. Volgens verklaring van het slachtoffer liep zij op voornoemd tijdstip naar buiten, om haar puppies te voeden. Plotseling werd zij beschoten, maar zag niemand in de buurt.

  Het vermoeden bestaat dat zij door enkele criminelen is beschoten. Verder kan het slachtoffer ook niet aangeven met welk vervoermiddel deze verdachten waren en/of hoe ze de plaats hebben verlaten. De zaak is in onderzoek bij de politie.

  Taxirover aangehouden

  Het KPS Ondersteuningsteam heeft gistermiddag omstreeks 17.25 uur in de van ’t Hogerhuysstraat, ter hoogte van de Kankantriestraat, een ontvreemde taxi staande gehouden. In het voertuig werden de 34- jarige K.F. met zijn vrouw, de 28- jarige S.F. aangetroffen. Een derde persoon, de 22- jarige R.S. die het optreden van de politie trachtte te verhinderen, is eveneens aangehouden.

  Uit onderzoek bleek dat K.F. de taxi ‘pakte’ op de Tourtonnelaan, met bestemming Verlengde Braamshoopweg. Aan het einde van de Verlengde Braamshoopweg bedreigde K.F. daarop de taxichauffeur met een mes. De bestuurder zag kans uit het voertuig te springen en zette het op een lopen.

  Na de daad ging K.F. er met het voertuig vandoor, richting Paramaribo. Het drietal is overgedragen aan de recherche van bureauGeyersvlijt, die, na verhoor, S.F. en R.S. heenzond. K.F. is echter hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

  14- jarige straatrover “gepakt”

  De 21- jarige mejuffrouw G.S. werd maandag 31 december, omstreeks 02.30 uur, door de 14- jarige M.A. beroofd van haar handtas. Dat gebeurde in de Domineestraat. Na zijn daad vluchtte hij weg, waarbij hij bij het oversteken van de straat werd aangereden door een personenauto.

  Hij raakte daarbij licht gewond. De aanrijding heeft erin geresulteerd dat M.A. kon worden aangehouden en mejuffrouw G.S. weer over haar tas met inhoud kon beschikken. M.A. is na behandeling in verzekering gesteld.


  Maak melding

 13. Verandering, jij kan lezen. Blijkbaar weet je niet eens dat lezen, nogsteeds niet hetzelfde als ‘begrijpend lezen’. Nu mag je ons in je eigen woorden vertelllen wat Brunswijk gezegd heeft.


  Maak melding

 14. Suriname is onveilig.
  Maak er toch niet zo,n kletsverhaal van.
  Het is heel erg slecht voor het toerisme.
  Het kost Suriname dus handen vol geld.
  Zwaarder straffen helpt niet.
  Oh en samenstelling van de Trinidad?
  40 % negers 40 % hindoestanen. 🙂
  Blijkbaar de perfecte mix.


  Maak melding

 15. 2e henkie heeft het over 2006 en 2007.

  Wel 2e henkie ik heb nieuws voor je uit het jaar 2006 en het resultaat in 2007, lees maar hoe veilig Suriname toen was.

  2006:
  Ex-president Venetiaan wijst de gemeenschap erop, dat de tijd van het zitten op het balkon zonder dievenijzer, voorbij was.

  MAW de macht van de staat was overgenomen door die van de straat. Ja, zoveel onmacht illustreerd de boodschap van de Ex-President.

  2007:

  “De zwerversmoorden van Paramaribo

  In een tijdbestek van ruim een jaar zijn in Suriname acht opmerkelijke moorden gepleegd: zes op dakloze zwervers in Paramaribo, twee op Nederlanders die in Suriname iets te zoeken hadden. De criminaliteit in ons voormalig rijksdeel rijst de pan uit, de daders worden zelden gepakt.”

  Anno 2011 lopen er legio toeristen in Suriname rond die zich wel veilig voelen, hoe verklaar je dat?


  Maak melding

 16. 25 mei 2010!

  Over precies 4 dagen is het 25 mei 2011. Het volk van Suriname heeft een jaar geleden gekozen, althans een deel van het volk.

  Laat het volk nu weer kiezen Doorn. Dan zul je zelf zien wat het volk NU wil. Een jaar later en veel ellende rijker. Dat krijg je wanneer je criminelen aan de macht helpt.
  Of je moet zelf een crimineel zijn Doorn om dit allemaalgoed te praten en te verdedigen.

  Jouw stelling “het volk wil FRONT niet meer!”
  gebruik je om jezelf moed in te spreken. Want de verering van jouw HalfGod Desi loopt terug en zal binnenkort helemaal stoppen.
  We leven vandaag Doornroosje en niet op 25 mei 2010. Je blijft te veel stil staan bij oude glorie.


  Maak melding

 17. @M. Doorn

  Leuk zo’n opsomming van incidenten uit ver en recent verleden maar het zegt niets over toe-/afname, oorzaken en bestrijding effords.

  Het geeft wel duidelijk aan wat jouw niveau is. Dat je opleiding waarschijnlijk LBO is en dat je niet bekend bent met het criciale onderscheid tussen incident en trent.

  Lijkt mij dat je er beter aandoet je niveau op te halen ipv ons te vervelen met je onzin.


  Maak melding

 18. MeiDoorn!

  Is het een plant of is het een boom? Wie helpt?

  Niet zo lang geleden liep ik in een zijstraat van de Gravenstraat om richting Tourtonne te gaan. Het was half acht in de vooravond en pikkedonker. Mijn gebruikelijke avondwandeling.
  De volgende dag kopten alle kranten over de laffe moord op een man die de tas van zijn vrouw weer terug wilde pakken. En dat precies op de plaats waar ik een paar uur daarvoor ben langsgelopen. Het zal je maar overkomen.

  Als MeiDoornRoosje het verband niet wil zien tussen een criminele regering en de toename van criminalitiet in Suriname, dan is hij noch plant, noch boom, noch roos maar een zeer boosaardig wicht.


  Maak melding

 19. M. Doorn, natuurlijk hebben we criminaliteit in Suriname, dat zal pas ophouden wanneer er geen mensen meer wonen in het land. Ik heb het slechts over mijn eigen gevoel van veiligheid gehad. Voor deze regering aantrad voelde ik me vele malen veiliger in Suriname (terecht of onterecht maakt mij niets uit). In het verleden hadden we een buurtwacht, 70 tot 80% van de buurtbewoners betaalden mee om die in stand te houden, de afgelopen regeerperiode dacht niemand in de buurt eraan om een buurtwacht in te stellen, nu gaan er stemmen op om de buurtwacht weer in te stellen, in een ander zijstraat van de Kwattaweg is de buurtwacht intussen alweer ingesteld. Waarom vond je het voorbeeld van een geestelijk gestoord jongetje in Nickerie die zijn klasgenoot vermoordde de moeite waard om aan te halen als bewijs dat het onder de vorige regering ook een zooi was in Suriname wat criminaliteit betreft? Hoe kan je een regering (welke regering dan ook) verantwoordelijk stellen voor de daden van geestelijk gestoorden uit de samenleving, geestelijk gestoorden waarvan nog niet helemaal duidelijk is dat er iets goed mis met hen is, wie verwacht nu dat een 12 jarige jongen zomaar een medeleerling ombrengt? Als de regering geestelijk gestoorden aan hun lot overlaat en ze zwerver worden (zoals nu het geval is) en ze moorden, roven en stelen en de boel vervuilen, dan is het een andere zaak. En kom me niet zeggen dat er onder de vorige regering ook zwervers rondliepen in Suriname. Nu hebben we er (ook) last van en deze regering moet het maar oplossen en als ze het (ook) niet doen dan mag ik hen er terecht verwijten over maken. Het maakt mij in principe niet uit welke regering in Suriname aan de macht is, als ze het maar goed doen, mijn voorkeur heb ik wel door op bepaalde figuren te stemmen, maar als die gekozen waren en ze maakten er een potje van dan zou ik ook kritiek op hen hebben gehad en ze niet, omdat ik op ze gestemd heb, door dik en dun verdedigen.


  Maak melding

 20. M.Doorn,

  Suriname was in de tijd van Front regering niet veiling. Máár Suriname van Anno 2011 is SUPER onveilig !Spreek zelf je vrienden,familie leden hoe zij dé situatie(veiligheid) in Suriname ervaren.Hopelijk kom je snel tot andere inzichten !

  Hopelijk hou je één keer er mee op, om keer op keer feiten en héél véél onwaarheden inmekaar te draaien ! Welk ‘goede-zaak’ dien je hier mee ?????? Snap je niet dat de meeste mensen,hier op de site een vreselijke HEKEL begint te KRIJGEN hoe je bezig bent !!!!!!!! Zoals een ander al zij ,ga met pensioen…….ga tomaten planten…….ga genieten van je leugenachtige LEVEN !!!!!! Het is je gegunt.Zie dé feiten één keer voor je zelf en vóór SWIETIE SRANANG met je volle verstand !

  Groet,(Heel veel wijsheid !)


  Maak melding

 21. neus de statistieken leren ons dat vanaf het jaar 2000 de criminaliteit een stijgende lijn toont, dat is de trend. Omdat je niet begrijpend kan lezen, wat weer komt door je gehandicapte denkvermogen, gaat dit soort cruciale informatie bij jouw verloren.

  In 2006 heeft basje Vene in alle wanhoop de handdoek in de ring gegooid dus er was geen enkele bestrijdings effort tijdens front, snappie.

  DAS de dwaas die wilde bewijs dat het volk front niet meer wil, hij kreeg van mij een hele verkiezing. Nu zegt die dwaas nee, bee, we willen een nieuwe verkiezing, het liefst nu. Op die manier denkt die dwaas het tegendeel te kunnen bewijzen.

  Deze nietsnut weet niet eens dat front met elke verkiezing vanaf 1987 kleiner is geworden, die trend is hem helemaal ontgaan.

  DAS voor nieuwe verkiezingen mag jij nog 4 jaar wachten, en schrijf het alvast op, front wint weer niet. DAS was volgens eigen zeggen geen fronter, als dit niet het levende bewijs bent dat je een fronter in hart en nieren bent, is Beatrix geen koningin.

  Trouwens alleen iemand met het verstand van een garnaal, jij dus, kan dit soort criminaliteitsverbanden leggen.

  Vroeger zouden we zeggen ie dong moro sopo.

  Ik een boosaardig wicht, jij een laaghartig sukkel die een maatschappelijk probeem lees criminaliteit voor politieke doeleinden wil gebruiken, typisch front.

  2e henkie, jouw eigen gevoel hoeft nogsteeds niet het algeheel gevoel te zijn in het land, dat is wat je ontgaat, en met mijn posting heb ik je dat verschil proberen te laten zien. MAW mensen die in 2006 diefijzers plaatsen voelden zich toen ook onveilig, dat jij je veilig voelde toen maakt niets uit.

  Dat front het volk een gevoel van onveiligheid wil aanpraten, zegt meer dan genoeg over hun inborst, voor hun is het politiek terwijl ze zelf nooit iets aan de situatie hebben gedaan.

  Weet je wat erger is als mensen zichzelf een gevoel van onveiligheid gaan aanpraten. Ik persoonlijk heb me nog nooit onveilig gevoeld in Suriname, ik laat me dat ook niet aanpraten, ik neem de nodige voorzorgsmaatregelen zoals je dat in elk ander land moet doen en that’s it.

  Ach R.Lalbhadoer ik hoef niemand iets te vragen, vooral geen mensen die zichzelf een gevoel van onveiligheid hebben aanpraten door politieke parasieten.

  Volgens mij ben je goed gek, om te denken dat ik me druk maak om hoe het gepeupel hier over me denkt.

  Wat ik zal blijven doen, is jullie leugenaars steeds met feitelijkheden en de waarheid jullie mond gaat snoeren.

  Jullie gaan van waterkant geen Anti-Suriname of anti-DDB of anti-regering of anti whatever site maken, en dat is wat je steekt.

  Ik ben en blijf als een luis in jullie pels, wen er maar aan.

  Blijkbaar zijn de leugenaars DAS, wikifreak, neus enz. heel erg gelief bij jouw en het pepeupel, zal mij een zorg zijn.

  Feit is dat ze van wanhoop met de dag gekker worden hier, jouw reactie is daar een duidelijk voorbeeld van.


  Maak melding

 22. @ R.Lalbhadoer.
  Ze hebben de opdracht gekregen om alles wat krom is recht te praten daarmee zetten ze zelf gigantisch belachelijk hier op dit forum.
  M.Doorn lijk gadaffi wel de hele wereld kan zie dat het volk in opstand komt tegen zijn dictatoriale regime toch beweerd hij dat het volk van hem houdt. kijk wat er laatst gebeurt is in suriname het volk staat zogenaamd achter bouterse maar ze komen niet spontaan naar hem luisteren hij moet ze eerst betalen 25 Srd en wat eten geven en muziek.


  Maak melding

 23. M. Doorn Hoe kom je erbij dat toeristen zich veilig voelen?
  Ik bezoek elk jaar Suriname en verblijf altijd in verschillende resorts en hotels.
  Mijn ervaring is heel anders. Als ik bij de receptie van Krasnapolski zeg dat ik wil pinnen gaat er automatisch een beveiliger met mij mee naar de pinautomaat.
  In ale resorts worden toeristen gewaarschuwd om vooral niet s,avonds op eigen houtje dor de stad te gaan wandelen.
  Zeker niet door de palmentuin.
  Loop je wel van Torrarica naar de stad dan vooral niet langs de huizenkant.
  Wil je naar dan Centrale Markt dan organiseer je een groepje.
  Als je een auto huur heb je in de meeste gevallen voor de ritten voorbij Paranam en Tamanredjo speciaal toestemming nodig etc etc etc.
  Het wordt elk jaar onveiliger.


  Maak melding

 24. @22,

  je praat over spreek je vrienden hierover!
  Maar onze vriend m.doorn heeft geen vrienden en family.
  Iedereen is bij hem weg vanwege zijn loyaliteit tegenover zijn heer.
  Dussssss…..
  Neem het deze zwakzinnige zonder enige kennis en ervaring niet kwalijk voor zijn denkwijze.
  Alleen een krankzinnige kan zulke waartal verkopen richting het Surinaamse volk.
  Wat ik wel vreemd vind is dat m.doorn heel de tijd de marrons voor alles uitmaakt terwijl hij zelf ook van oorsprong is.


  Maak melding

 25. “13,

  M.doorn je vergeet wat. Waar is het goud gebleven wat in beslag is genomen van alle illegale goudwinningen en hoeveel van de slachtoffers van jouw criminele vriendjes zijn niet in jouw database opgenomen?

  Als Suriname echt zo veilig was dan zou de toerisme nog harder toenemen.
  Jouw heer geeft niet de rust en het stabiel beeld maar eerder een effect zoals van Haïti dus….
  Open maar veel resorts met veel beveiliging want buiten de hekken word je beroofd door de maties van m.doorn!


  Maak melding

 26. Groeten……,

  Het lijkt alsof Das en Neus weten dat enkele lieden het in Paramaribo de straten onveilig maken.

  Om op deze democratische wijze de regering ten val te brengen. Zij zeggen zelf dat in Vene regeertijd het niet zo erg was.

  Dus blijkt nu dat er moedwillig verruwing van crimi gepropageerd wordt door de niet-vrienden van Ocer. Beken toch kleur, en hou je koest, de crimi in de tijd van Vene gingen stelen op papier, zie de miljoenen die voor niks uitgegeven zijn voor de Uitkijkbrug, voor de Blakawatra brug.

  Fronters die arme landbouwers hun grondhuurperceel kleiner maakten en het uitgaven aan hun familie en vrienden. Die op hun beurt het weer verkochten aan kopers die koopgraag waren.

  Die Chinees JTiefa die 2x of zelfs 3x 1-zelfde gr.huurpercelen uitschreef aan diverse
  mensen die 1 gr.huurperceel hadden aangevraagd.

  Zo zijn er nog enkele wisjewasje op te noemen.
  Vriendelijke groeten,…..


  Maak melding

 27. Sopo de Luis!

  Ergens, tussen Krepi en Kwatta, leefde een Luis. De beroemdste Luis uit de geschiedenis van het Luiswezen woonde in Suriname. Jaaaah!
  Ze was zo glad en gleed van hoofd naar hoofd en van haar op haar. En slim was ze ook, van daar dat men haar niet kon vangen en tussen de nagels doodknijpen. Daarom kreeg onze Luis de bijnaam Sopo.

  Op een dag stond de Aarde stil en de Zon bleef weg. In het pikkedonker veranderde Sopo de Luis in Doorn de mens. En wat er toen gebeurde is ons allemaal bekend.
  Geen mens was meer veilig, geen mens had een mening, geen mens was knap, slim, eerlijk, geloofwaardig of zelfs niet mooi meer.

  Sopo de Luis ging net als Doorn de Mens nu van hoofd naar hoofd en van haar op haar.
  De mensheid zal nog heel lang last hebben van Luizen. Maar het verhaal van Sopo de Doorn in het oog, nadert zijn einde.
  En Suriname leefde nog lang, veilig en gelukkig met alweer een andere regering.
  Hoeft geen FRONT te zijn Doorn, want DOE gaat groeien.


  Maak melding

 28. He reageerder toeristen worden in Nederland ook gewaarschuwd om niet alleen in de Bijlmer te gaan, vooral in de avonduren niet. Voelen ze zich dan niet veilig in Nederland.

  Trouwens als het zo onveilig is, waarom ga je elk jaar naar Suriname.

  Maak me in het vervolg niet meer moe met je verzinsels, hou die voor jezelf.

  #26 en 27 wordt andermaal overgeslagen, ik zal dit trouwens blijven doen totdat je die noodzakelijke professionele hulp heb gezocht.


  Maak melding

 29. criminalitieit is alleen toegenomen omdat one love one heart en bouta steeds ontkennden dat er een probleem was. als de beleids makers zelfs het geen probleem vinden waarom zouden de criminelen uit het niets gaan verbeteren?
  als ze enerzijds meer roven en iedereen schreeuwt er is nik s aan de hand de criminaliteit dalen zelfs en zwaait met gefakete cijfers voelen de criminelen vrijspel natuurlijk en dat is wat er nu gebeurd.


  Maak melding

 30. @30,

  Tja dan zal ik wel gelijk hebben want je kunt en durft niet eens zinvol te reageren.
  Je kunt de hele opsomming geven van wat je vriendjes afgelopen tijd hebben uitgevoerd. Ja dit is makkelijk voor jou want je zit dichtbij het vuur.
  Maar een echte oplossing ho maar! Alleen maar iedere keer zeggen het gaat goed en het is veilig met deze regering.
  JIJ BENT DE ENIGE ECHTE GROTE LEUGENAAR m.doorn.

  En wederom heb ik je gemist op weg naar zee.
  Tevens weer de vraag hoe kom je aan je geld m.doorn?


  Maak melding

 31. SAD op 29 goed zo, hou je bij verhaaltjes en anansi tories. Dit staat je beter dan de leugens die je totnutoe te berde bracht, die hebben je inmiddels tot een trieste meelijwekkende figuur gemaakt.


  Maak melding

 32. @23,

  Blijf jij maar lekker zitten want dat doe je toch al haha… Als een luis neen jong. Jij bent een parasiet haha…
  En niet meteen iedereen voor leugenaar uitmaken terwijl jij de enige echte LEUGENAAR bent!

  Grtn de kleine leugenaar


  Maak melding

 33. Geef het land weer terug aan de Indianen en stuur alle andere volkeren(parasieten) weer terug naar hun roots waar ze thuishoren en waar het maar een en al ellende is waar ze vandaan komen.Door de komst van al deze vreemde volken in deze steriele samenleving(Indianen)hebben ze dit mooie land ook besmet met hun verderfelijke ziekten en verschrikkelijke leefstijl.Dus geef het land aub terug.Het is gestolen door dieven en moordenaars.


  Maak melding

 34. Henky niet vergeten dezelfde mensen die nu schreeuwen Suriname is niet veilig, die hebben in het verleden brandstichtingen laten plegen om zo Suriname te destabiliseren. Het Oude parlement is zo een gebouw die door deze onverlaten in brand is gestoken omwille van politieke doeleinden.

  1 augustus 1996 toen bleek dat front niet terugkwam in het machtscentrum hebben ze het gebouw in brand gestoken

  Het moet ons dus niet verbazen dat ze verruwing van de criminaliteit propageren en aanwakkeren voor politieke doeleinden.

  Hun etnische propoganda van begin augustus t/m oktober 2010 was mislukt, vanaf oktober hebben we met een verruwende criminaliteit te maken.

  Front scenario’s alom.


  Maak melding

 35. De leden van de huidige Surinaamse regering gaan er prat op dat zij hét verschil maken. Dat was mij en degenen die zonder oogkleppen op door het leven gaan van meet af aan duidelijk.
  Hét verschil blijkt o.a. uit: consequent de waarheid ontkennen; consequent de pers willen muilkorven; consequent volhouden dat Suriname niet onveilig is, terwijl de feiten en de beleving van velen in Suriname het tegendeel aangeven.
  De waarheid consequent ontkennen maakt de leugen nog niet tot de waarheid.

  Té yu mati e kori yu a no é lafu…..

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 36. Wat een belachelijke los’losi en bori bori reacties van beide zijden. Moreel verval in Suriname is geen Front of MegaCombi ding..allemaal dragen ze hun steentje bij.

  Om nu een geflipte tienermoordenaar en allerlei andere krante artikelen als bewijs aan te halen voor hoe slecht het wel niet was tijdens Front is je reinste onzin.

  Maar om nu te doen alsof alles de afgelopen 9 maanden tijd is ontploft is ook lawman tori.

  want NIEMAND vraagt om duidelijke statistieken. Hoeveel aangiftes/veroordelingen/ontsnappingen waren er toen en nu. Op cijfers kan je kritiek hebben, maar je begint in elk geval de discussie vanuit een gezamenlijke objectieve basis.

  Maar dit soort PVV achtige manier van discussieren op basis van onderbuikgevoelens en een paar parlementaire waterhoofden hun oprispingen is pure loesbere.

  Ja Suriname is onveilig. Duuuh

  Het halve parlement heeft boter op hun kop..hoeveel zijn er niet of kennen mensen in hun directe omgeving die betrokken zijn bij witwasserij, verduistering, landplunderij en drugshandel.

  Hoeveel rijden er niet zelf als agoe’s, al dan niet met drank, in het verkeer en dragen daardoor bij aan die zovelen zestig verkeersMOORDEN die we per jaar aan ons record kunnen toevoegen.

  Toename van straatrovingen en inbraken (want daarover gaat deze hele marron discussie, andere vormen van criminaliteit worden gemakshalve overgeslagen) zijn gedeeltelijk ook een reactie op het gebrekkig sociaal, werkgelegenheids en onderwijsbeleid.

  Als je dat verband niet ziet en de discussie als een losse flodder wilt voeren ben je het niet waardig een parlementarier te zijn en zit je mensen hun tijd te verdoen.

  we hebben in Suriname geen maatschappelijke discussie nodig.
  We moeten gewoon eerlijk tegenover elkaar zijn

  Als Cowboy Brunswijk in het parlement kan zitten naast Pedo Somo, oplichter Doekhie, poeirie Randjit en alle andere abani’s. Als Dino CIA kan spelen in Paramaribo….dan wat verwacht je dan van knippa verkopende kinderen op Sunny Point…

  Ieder voor zich en God voor ons allen…dat is het hele probleem in Suriname en niets anders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.