‘Kleur Bekennen in streekdracht en kotomisie’

0

Op woensdag 1 juni 2011 opent het Nederlands Openluchtmuseum de nieuwe tentoonstelling ‘Kleur Bekennen in streekdracht en kotomisi’. De directie van het Openluchtmuseum nodigt u van harte uit bij deze opening aanwezig te zijn. Kleur bekennen in kleding is van alle tijden en van overal. Met onze kleding maken we duidelijk wie we zijn. Ook Nederlandse streekdrachten en Surinaamse kotomisi’s vertellen veel over de mensen die deze kleding droegen.

Programma
15.00 Ontvangst in het Entreepaviljoen
15.30 Welkom door Pieter-Matthijs Gijsbers, algemeen directeur
15.45 Introductie door Hanneke van Zuthem, conservator kleding en sieraden
16.00 Optreden door theatermaakster en cabaretière Jetty Mathurin en opening van de tentoonstelling.

In ‘Kleur Bekennen’ laat het museum voor het eerst streekdracht en kotomisi naast elkaar zien. Daarmee bekent ook het museum kleur, want aan de verwerving van de Surinaamse kostuums, in 1969, is een opmerkelijk verhaal verbonden. Het Openluchtmuseum verwelkomt u graag op woensdag 1 juni bij de feestelijke opening van deze bijzondere tentoonstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.