Hok: “Suriname gaat goede toekomst tegemoet”

37

PARAMARIBO, 19 mei – “Suriname gaat een goede toekomst tegemoet.” Dit zegt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. De onderhandelingen over een nieuw mijncontract met Iamgold stemmen optimistisch. Het zal nog wel een tijdje duren, maar de uitgangspunten staan al vast. Niet alleen het mijnen wordt besproken.

Er zijn meerdere kanten aan de aanwezigheid van de multinational in Suriname. Het veel besproken energieverbruik komt ook aan de orde. Er is kritiek op het ‘speciale’, lage tarief voor Iamgold. “Het is één pakket. Het komt allemaal onder één noemer”, zegt Hok. Iamgold wil uitgebreider gaan mijnen en heeft daarvoor achthonderd miljoen dollar over. Nu de oude overeenkomst afloopt, lijkt het moment aangebroken voor een betere deal.

De Mega Combinatie waartoe ook Hok’s Palu behoort, had altijd kritiek op de oude overeenkomst. Nu wordt verwacht dat zowel het mijnen als de energierekening meer oplevert. Overigens geldt deze aanpak ook de onderhandelingen over bauxietwinning. De vorige regering wilde via het eigen bedrijf Alumsur partneren met Suralco. Dat gaat niet door. “Alumsur is gebleven wat het was bij de oprichting, een stuk papier”, aldus Hok.

37 REACTIES

 1. Aldus de spreekbuis van Desi Bouterse.
  Suriname gaat een goede toekomst tegemoet, maar het zal nog wel een tijdje duren.Wat hebben de ministers in suriname het heel makkelijk ze roepen maar wat zonder enige goede onderbouwing en daar moet de gemeenschap het mee doen. en als de pers kritische vragen stelt omtrent dit soort vage opmerkingen worden ze beschuldigd van opruien valse informatie en bedrog.
  Deze regering had voor hun aantreden een grote smoel over Iamgold en over transparante beleid toon de pers en de samenleving de contracten die jullie tekenen laat zien of jullie het beter hebben gedaan als de vorige regen kom met bewijzen, stelletje leugenaars en bedriegers dat jullie zijn.


  Maak melding

 2. De constatering dat de economische vooruitzichten van Suriname er goed uitzien is ook gedaan door gerenomeerde instituten als IDB en IMF. Ik zou Hok niet hebben geloofd indien deze bewering niet ondersteund werd door het IMF en IDB.
  Critici vinden dat de NDP economisch gezien in het verleden een potje van hebben gemaakt.
  Dat is een terechte opmerking omdat er destijds totaal geen visie en een macro economisch beleid was. Suriname bevond zich toen in een economische malaise. Destijds werd het beleid van de toenmalige regering door verschillende internationale instellingen zoals IMF en IDB als desastreus
  voor Suriname omschreven.
  Wat dat betreft hebben critici dus wel gelijk. Ik ben ook van mening dat je dingen moet benoemen hoe ze zijn. Daar hoef je niet moeilijk over te doen.

  Het is daarom juist prijzenswaardig dat de visie van de NDP sterk gewijzigd is en dat men heeft onderkend dat door schade en schande men wijs wordt. Men zegt altijd dat je moet leren van je fouten.
  NDP heeft inderdaad leergeld betaald en dat ze je nu ok terug in het beleid. Vroeger wilde men een staatsbedrijf als Staatsolie nog verkopen maar nu zie je dat staatsbedrijven nu juist gekoesterd worden.
  Als de IDB en IMF redelijk tevreden is met het financieel beleid van de huidige regering dan doe je het als regering niet slecht. Uiteraard heeft deze regering nog een lange weg te gaan en er zijn tal van verbeterpunten maar je kunt er nu van uitgaan dat het nimmer meer zal worden zoals in de jaren tachtig.

  Daar ga ik tenminste van uit. Dat heeft ook te maken met mijn positieve inborst.


  Maak melding

 3. Gouden overeenkomst!

  Dit wil ik mee maken. Een Gouden overeenkomst tussen Hok en IAMGOLD. Hok noemt 8 honderd miljoen dollar schenking met de brede kant van zijn mond en zegt niet hoeveel IAMGOLD zelf opstrijkt. Slim!

  Ook geeft het wegvegen van AlumSur een gevoel van pure trots bij meneer Hok, alleen omdat het een idee van de vorige regering was. Daar waar men aan zelfontginning en een eigen bedrijf begon noemt deze trotse meneer Hok het een “stuk papier”.

  Ik en nog vele anderen wensen hem veel geluk met zijn onderhandelingen en wachten af wat het saldo voor Suriname zal zijn bij zijn Gouden overeenkomst.


  Maak melding

 4. Hok: “Suriname gaat goede toekomst tegemoet”

  Daar twijfel ik geen moment aan, kijkend naar de stappen die totnutoe genomen zijn. Stay focus en laat het Surinaams belang prefaleren.

  Zoals eerder gezegd heeft Suriname momenteel de beste regering ooit, ze denken in ieder geval niet zoals front in het buitenlands belang en de volgende verkiezing.


  Maak melding

 5. Normaal gesproken zou ik zo’n bericht van deze minister naar het rijk der fabelen verwijzen. Want we kennen al die mooie verhalen van NDP wel.
  Maar toevallig weet ik dat ook IMF en IDB lovend zijn over de economische vooruitzichten van Suriname. Als je de woorden van deze economische specialisten (IMF, IDB )niet kan geloven wie moet je dan geloven.
  Deze mensen zijn totaal onafhankelijk van welk land dan ook en hebben dus ook geen belang om onjuiste beweringen te doen over een land met Bouterse als president. Hun bewering kan je derhalve als correct aannemen.

  Ik stond/sta nogal sceptisch tegenover deze regering. Maar naast alle negatieve berichten vind ik dit best wel een positief bericht. Voor Suriname hoop ik van harte dat deze regering mijn sceptische houding kan
  logenstraffen. Daar waar nodig is om kritiek te leveren moet je kritiek kunnen leveren.
  Maar ik vind dat je dan ook positieve ontwikkelingen naar waarde moet kunnen beoordelen en dat ook moet kunnen toegeven.
  Dit heeft overigens niks te maken met naïviteit mijnerzijds maar ik baseer mijn gematigde positivisme op beweringen van gelouterde en gerespecteerde instellingen als IMF en IDB.
  Het ligt aan de regering om de positieve
  vooruitzichten om te zetten in klinkende munt voor Suriname.


  Maak melding

 6. Hok dat zei je voorganger ook wat bleek het achter af te zijn het weggeven van het goud voor niets.IAMGOLD zou gek zijn om weg te gaan van Suriname de winsten zijn zeer goed geweest,ga maar na dat een ounce goud nu 1500 dollars kost en dat deed het ook vorig jaar.Zulke personen als Hok kunnen wat anders doen in plaats van over concessies te verhandelen want ze begrijpen er geen moer van.


  Maak melding

 7. De huidige regering kan kiezen om Alumsur NV verder te ontwikkelen, men hoeft niet alles te beschouwen als een dode mus van de vorige regering?!?

  Verdere Surinaamse participatie in de bauxietindustrie na tig jaren geen rooie cent eraan verdient te hebben is nu meer een noodzaak dan ooit!!!


  Maak melding

 8. De heer Hok woont kennelijk op Mars……want een gouden toekomst op basis van natuurlijke hulpbronnen, van goud, is door geen enkel land gerealiseerd. Landen die een gouden toekomst tegemoet treden zijn handelsnaties, handel, industrie en landbouw..De goudindustrie vernietigd het binnenland, de waterhuishouding, ja de heer Hok woont op Mars……


  Maak melding

 9. Het is goed te horen dat men positief is over de toekomst van Suriname.

  Sinds kort ben ik mij ook weer gaan interesseren in de ontwikkelingen in Suriname. Wat me opvalt is dat een aantal mensen zijn die constant barricades op werpen tegen de ontwikkelingen in Suriname. Het lijkt alsof deze mensen Suriname zien als een groot zwart gat waar er niks positiefs gebeurd. Overigens herken ik dit omdat ik dat zelf ook had.

  Ik wil bij deze mijn persoonlijke ervaring delen als teken dat er degelijk positieve ontwikkelingen plaatsvinden in Suriname.

  Na ruim dertig jaar Nederland heb ik in april van dit jaar besloten om een maand naar Suriname te gaan. Ik heb ooit noodgedwongen Suriname moeten verlaten.
  Wat mij meteen opviel in Suriname was het groot aantal Nederlandse toeristen. Laat mij het goed verwoorden. Het waren blanke toeristen. De mensen die in Suriname in de toerisme en horeca werkzaam zijn profiteren daar behoorlijk van.
  Ik had eigenlijk verwacht dat de blanken Suriname massaal de rug toe zouden keren na de verkiezing van Bouterse maar dat is dus kennelijk niet zo.
  Verder viel mij de enorme bedrijvigheid op.
  Daar waar de vorige regering was begonnen met
  de infrastructuur heeft deze regering kennelijk besloten dit verder op te pakken en verder uit te breiden. Het was voor mij een verademing om op een geasfalteerde weg te rijden richting Brokopondo.
  Ik heb verschillende Surinamers gesproken. van mensen die totaal niks van Bouterse moeten hebben tot mensen die Bouterse als een verlosser zien.
  Ik heb gesproken met mensen die het niet al te breed hebben en ook met mensen die financieel best wel een potje kunnen breken. Mensen vinden de ontstane situatie niet leuk maar opvallend was dat men over het algemeen wel begrip kunnen opbrengen voor de nu ontstane situatie( voor de Surinamer is het leven namelijk duurder geworden)
  Verder heb ik persoonlijk kunnen zien en horen dat er veel zakelijke transacties plaatsvinden met zakenpartners uit verschillende landen. Ik heb zelf met iemand uit Saudie Arabië gesproken die voor zaken in Suriname was.
  Kortom ik heb met eigen ogen kunnen aanschouwen dat er wel degelijk positieve ontwikkelingen plaatsvinden in Suriname.
  Had ik nimmer verwacht.
  Had ik dit niet met eigen ogen aanschouwd dan zou ik dit nimmer van iemand anders geloofd hebben.
  Ik ben dus met een positief gevoel terug naar Nederland gekomen en mijn beeld over de ontwikkelingen in Suriname is daardoor ook
  positief beïnvloed.
  Een negatieve noot zijn de berovingen en de vele verkeersongevallen.
  Maar ik heb begrepen dat de regering plannen heeft om dit in te dammen.
  Ik heb het bovenstaande vermeld, niet om anderen op andere gedachte te brengen over hun denkwijze over Suriname dit heb ik gedaan omdat ik van mening ben
  dat velen die in Nederland wonen totaal geen idee hebben wat werkelijk in Suriname aan ontwikkelingen plaatsvinden waardoor vaak
  verkeerde conclusies worden getrokken. Vaak is het van horen zeggen. Ik spreek uit ervaring.
  Ik had altijd gedacht nimmer meer naar Suriname te gaan omdat ik dacht dat Suriname mij niks te bieden had. Zeker niet met Bouterse als president. Suriname heeft mij positief verrast en ik zou anderen dat zeker
  aanraden om te doen om zelf een beeld te kunnen scheppen over Suriname. Het is eigenlijk een beetje genant om toe te geven
  maar om eerlijk te zijn is na mijn bezoek in Suriname wederom een warm plekje ontstaan voor Suriname. Dat warm plekje dat ik verstopt had maar na het bezoek opnieuw is aangewakkerd.


  Maak melding

 10. Hok, ga in je hok met je onzin. Iamgold heeft al een contract van jullie om jullie verder te naaien. daar heb je toch al zelf aan meegewerkt.
  je voorganger rusland had ook zijn mond vol van vernaderingen van het contract. niks nada geen moer.
  jullie gedragen je alsof je de lagere school niet hebt afgemaakt.!!


  Maak melding

 11. deze bigi movo lijders zijn allen op een dood spoor.

  het wordt letterlijk niks met deze ezels..

  ze kunnen niks niet-eens een A4 met een potlood beschrijven..,laatstaan een beleid op papier zetten..

  zonde voor het land,niet het volk,die zijn toch oordom..

  ik heb vaker gezegd,het verstand is net-als het haar gekrult naar binnen..

  SME moet onmiddellijk een zaken kabinet hebben om de zaak op poten te zetten..

  Laat slechts vijf WITTE mensen overvliegen naar sme en die hebben binnen twee weken een hele beleidsplan voor de komende vijf en twintig jaar op papier gezet gedocumenteerd en al..

  stuur al die ministers en parlementariers naar de hel..


  Maak melding

 12. Cynthia van Gom

  Hartelijk dank, dit is inderdaad de juiste observatie van Suriname en Surinamers. De meeste hebben het moeilijk maar weten diep in hun hart dat genomen besluiten vroeg of laat genomen hadden moeten worden.

  Suriname staat op een kruispunt, met een beetje goede wil en daadkracht van Surinamers zullen we het land gezamenlijk tot grote hoogten brengen.

  De negativisten, staan momenteel aan de zijlijn en leveren geen enkele positieve bijdrage, velen hadden gehoopt op een internationale boycot van alles en iedereen, waardoor het land lichtjaren terug zou vallen.

  Soms vraag ik mij wel af waar het on-Surinaams gedrag van sommige vandaan komt, ik berust mij in het feit dat de meerderheid van de Surinamer heel erg positief zijn ingesteld. We komen er dus wel, waar we horen te zijn.


  Maak melding

 13. “Het is daarom juist prijzenswaardig dat de visie van de NDP sterk gewijzigd is en dat men heeft onderkend dat door schade en schande men wijs wordt. Men zegt altijd dat je moet leren van je fouten.
  NDP heeft inderdaad leergeld betaald en dat ze je nu ok terug in het beleid.”

  Bovenstaande van Sharaida onderschrijf ik 100% en dat is die mindset change die anderen nog niet kunnen maken.

  De instelling van de huidige bestuurders is er een van nu of nooit meer, ze weten ook dat het misschien hun laatste kans is om er wat van te maken, daarom blijf ik het zeggen, Suriname heeft nu misschien wel de beste regering ooit, eentje die weet wat dat ze het niet mogen verpesten anders is het einde verhaal.

  Het beleid van deze regering moet krachtig ondersteund worden met constructieve kritiek als dat nodig is. En die kritiek is er ook intern zie reactie van Misiekeba.

  Ik heb alle hoop.


  Maak melding

 14. ik heb ook alle hoop dat suriname heel verlost zal worden van deze incompetente criminele moordenaars die via koehandel en verraad aan de macht zijn gekomen.


  Maak melding

 15. M.Doorn.
  over internationale boycot gesproken, enige wat bouterse kan doen is naar guyana,cuba haiti,venuzuela gaan hij mag zijn poten niet verder zetten.was het niet lackin die beweerde dat Bouterse helemaal niet op een opsporing lijst staat als dat zo is zou ik zeggen vlieg naar parijs dan zullen wij wat zien.
  Natuurlijk ben jij het eens met sharaida omdat jullie de zelfde dogmatische taal van ocer spreken.Nu hangen jullie allemaal aan de lippen van het IMF en IDB maar vergeet niet dat goede vooruitzichten niet betekend dat het goed gaat of zal gaan, het is het zelfde als ik tegen jou zegt over een paar maanden krijg je 100 euro van mijn mits het goed gaat.
  Feit is wel dat bij het aantreden van deze criminele regering suriname niet vooruit is gegaan en ook niet veiliger op is geworden dus jullie kunnen met mooie plannen hier lopen gooien maar daar heeft de bevolking niets aan. Bouterse had het voor de verkiezing over de portemonnee van de burgers ik vraag mij nu af wat de burgers nu zien wanneer ze nu in hun portemonnee kijken.
  Bouterse en zijn bende staan er bekend om dat zei altijd verkeerde prioriteit stellen. doe eerst wat aan de noden van het volk. abrahams laat zien wat ik bedoel met de bouw van een dure gebouw om zijn zakken te vullen.


  Maak melding

 16. sikiefreak tje potie die dwangneurose doet met je noh en dan maakt het totaal niet uit wat je te berde brengt, het moet eruit.

  Weet dat ik rekening met je hou, dus je dom geklets lees ik allang niet meer.


  Maak melding

 17. Hokkie de dromer, suri gaat goeie toekomst tegemoet! Jazeker….
  Hokkie is vergeten te vermelden in welke eeuw!
  De komende 4jr, is het going down, going down…..
  Vervolgens wordt het weer puin opruimen en dan zien we wel verder.


  Maak melding

 18. Beste Cynthia van Gom,

  Nederlandse toeristen zijn voor mij geen criterium dat het goed gaat in Suri, sorry.
  Nederlanders zal je overal, waar er iets te halen valt, tegenkomen ongeacht de situatie in een land.
  Allen het feit dat mijn landgenoten liever iets aannemen van een blanke, dan van hun eigen kondremangs, zegt al genoeg. Dus wat dat betreft, zullen Nederlandse ondernemers en/of toeristen geen enkel probleem ondervinden om een business te starten in suri en/of om op vakantie te gaan. Immers de koers is mooi meegenomen, de taal is hetzelfde en ze worden op handen gedragen.
  Ik heb er ook eentje thuis, dus ook ik weet waarover ik praat!

  In Curaçao is het ook booming voor de Nederlanders. Dagelijks landen ze in bosjes op Hato.
  Misschien handig om daar ook eens rond te kijken. Hoe gaan de locals daarmee om?
  Prima voor het toerisme, maar als local kun je niet eens je eigen stranden bezoeken omdat het verboden is. Ik vind dat schandalig!
  De Nederlanders hebben het hele eiland overgenomen en als dit iets is wat de suri’s ambiëren, dan moeten ze dit vooral doen. Als ze het leuk vinden dat ze niet eens huisfeestjes mogen geven vanwege burengerucht omdat de blanken klagen over overlast, dan moeten ze vooral doorgaan.
  De meeste hotels en business zijn dan ook in handen van Nederlanders.

  Zelf heb ik niets tegen die mensen, want vooruitgang zullen ze zeker meebrengen. Maar men moet ervoor waken dat er witte “ghetto’s” in suri ontstaan en of herleven!
  En last but not least, oude tijden zullen herleven, de kolonist neemt weer over.
  Is dat wat men wilt voor suri?

  FYI de meeste wkn-reageerders zijn jaarlijks in suri, dus ze weten waarover ze praten.
  En vergis je niet, men leest de kritiek ook en soms wordt er ook wat mee gedaan!
  Ik heb het dan over de mensen die er toe doen. Niet de schreeuwers hiero.

  Het verschil is dat jij pas na 30jr suri weer een warm hart toedraagt. Bij velen van ons is dat gevoel nooit verdwenen en het zal altijd zo blijven!

  Het ga je goed!


  Maak melding

 19. hahaahhaah dwangneurose maar je leest ze wel.
  1) je kent de betekenis van die woorden niet.
  2) of je hebt het zelf niet door dat je jou zelf constant tegenspreekt.


  Maak melding

 20. @Sharaida

  Vreemde logica hou jij er opna.
  -1- Ja SME staat er goed voor maar dat is dankzij de prijsstijgingen van delfstoffen. Je gaat toch ook niet zeggen dat in tijden van sterke waarde stijgingen van woningen de huisjes eigenaar die zijn woningen laat verkrotten een goede huisbaas is?
  -2- En ja in de jaren 80 was het economies beledi van DDB een desaster. Maar dat kwam niet omdat ze adviezen van IMF opvolgde, in tegen deel ze voorde een beleid wat iedereen als volslagen idioot beoordeelde. O.a. door de grote invloed van de salon socialisten van de PALU, Sital, etc.
  -3- Wat is die nieuwe visie dan wel. Tot dusver zijn er slechts waanzinnige luchtballonen en verhalen over geen geld geproduceerd. Beetje erg mager om daarbij van visie te spreken.
  -4- De IMF en IDB hebben zich nog niet kunnen uitspreken over het beleid van DDB, hij is immers pas begonnen. Overigens grappig dat volgens jullie er enerzijds nog geen oordeel geveld mag worden maar dat jullie wel leugens verkondigen alsof er al schouderklopjes zijn uitgedeeld.

  Sharaida ga liever anansie tories verzinnen.


  Maak melding

 21. Esmerald die Doorn gaat je weer steken. Niet te hard dit keer dus zal ik niet op al je onzin geschreven op 21 reageren.

  Ik heb nu maar een vraag en een advies.

  vraag: Hoe kom je aan onderstaande bewering?

  advies: Hou alle onzin in het vervolg voor jezelf.

  “FYI de meeste wkn-reageerders zijn jaarlijks in suri, dus ze weten waarover ze praten.”


  Maak melding

 22. Het verschil is dat jij pas na 30jr suri een warm hart toedraagt.Bij velen van ons is dat gevoel nooit verdwenen en het zal altijd zo blijven!
  Het ga je goed.
  Sorry nummer 21 dat ik jou reactie mss tekort doet om dit stukje uit te halen maar ik kon het niet laten. prima verwoordt.


  Maak melding

 23. neus je onwetendheid druipt van je postings af, dat een mens zoveel onzin en leugens kan verzinnen is uniek, dat moet ik je meegeven.

  In het begin dacht ik met een pathologische leugenaar van doen te hebben, nu weet ik het zeker, je ben ziek, want je geloofd nu heilig in je eigen leugens.

  Nu ga ik je echt wanhopig maken, want ik ga je vertellen dat jouw leugens nooit tot waarheden verheven gaan worden.


  Maak melding

 24. M.Doorn
  Pathologische leugenaar.
  Ze hebben een drang om te liegen en vaak weten ze niet meer of wat ze zeggen nou waar is of niet. ze leven in een fantasiewereld.
  M.Door jij bent Pathologische leugenaar jij liegt alles los en vast, zelfde geld voor de man die op de tv verteld dat er mensen op de vlucht zijn doodgeschoten en dat Horb zich heeft verhangen aan een touwtje van zijn zwembroek weet jij dat nog M.Doorn, en militairen de door zonnesteek werden getroffen. yu lei Beest.


  Maak melding

 25. @Cynthia van Gom, voor een deel ga ik mee met je waar neminig in Swietie Sranang. Ik zou op prijs stellen als je belangrijke dingen goed zou weer geven.

  1)De weg naar Brokopondo is gerealiseerd door de FRONT regering.De regering Bouterse/Ameralie zit nauwelijks 9 maanden.Zij hebben nog héél weinig/tot niks gerealiseerd van zijn grote “Plannen”.Tot nu toe zijn zei alleen máár aan het plannen. Je moet eren wie de ere toe komt!

  Mijn advies aan u,ga zo spoedig mogelijk nog één keer naar Suriname.U heeft Suriname na 30 jaren,niet goed kunnen waar nemen.In Suriname gebeurt nog véél meer !Ik ben er regelmatig in Su.Heb regelmatig contact met Su.Op dit moment heb ik twee vakantie gangers uit Su, voor acht weken als logee.

  Ben je met me eens (als je goed heb gezien/laten bij praten) Su heeft geen financieele middelen,niet genoeg menskracht(met kennis van zaken) om grote projekten op te pakken !Suri`s zijn niet daadkrachtig genoeg. Kortom tot nú toe is`t alleen máár bla,bla en nogmaals bla bla!En niet té vergeten Stoer doenerij !!!!!!

  Groet,(Veeel wijsheid)


  Maak melding

 26. “suri gaat goeie toekomst tegemoet! Jazeker….
  Hokkie is vergeten te vermelden in welke eeuw!
  De komende 4jr, is het going down, going down…..”

  Toen kregen we het volgende

  “Het verschil is dat jij pas na 30jr suri een warm hart toedraagt.Bij velen van ons is dat gevoel nooit verdwenen en het zal altijd zo blijven!”

  Deze geboren hypocrieten hebben wel een heel vreemde manier om Suriname een warm hart toe te dragen.

  Going down, down met jullie imbecielen ja, stelletje mafkezen.


  Maak melding

 27. Meer goed nieuws, uit het land die ik een OPRECHTE warm hart toedraag.

  Op naar de 16.000 barrels en daarna elk jaar verdubbelen.

  “Staatsolie boert goed
  Tuesday 24 May
  PARAMARIBO- Staatsolie Maatschappij Suriname N.V heeft geen reden tot klagen. Over het afgelopen jaar heeft het bedrijf goede zaken gedaan. Aan winst voor belastingen is een bedrag van US$.291 miljoen gerealiseerd.

  De totale bruto omzet bedraagt US$.566 miljoen terwijl het jaar daarvoor US$.425 miljoen werd geboekt. De staatskas mag rekening op een bedrag van ongeveer US$.200 miljoen. Het goede resultaat is mede te danken aan de gemiddelde referentieprijs van de Saramacca crude van US$.71. Het jaar daarvoor bedroeg dat nog US$.56.

  Over het afgelopen jaar is ook een bedrag van US$,110 miljoen geinvesteerd in de bedrijfsactiviteiten. Er werden 5.8 miljoen barrels geproduceerd. Het streven is om de 16.000 barrels op dagbasis te halen. De cijfers van de maatschappij zijn goedgekeurd tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders.”

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 28. wiki ,neus en Esmerald,krijgen steevast een rolberoerte als ze iets positiefs over Suriname lezen,ze zijn nou typische voorbeelden die zitten te wachten en te duimen dat Suriname toch nog de afgrond ingaat.Ipv dat ze hopen dat Hoks woorden uitkomen geven ze af op hem,jaloezie is een kwade geest die hun beheerst.


  Maak melding

 29. M Doorn,wat ben je toch “goed” bezig!

  You imbeciel!You na wang siekie Worong!Je hebt totaal géén beschaving !Respect voor de mening van een ander heb je totaal niet.


  Maak melding

 30. @ M.doorn,
  Met dank aan Eddy djarap zijn vastberadenheid en het personeel en niet vergeten de samenleving is deze kroonjuweel in handen van suriname gebleven, maar we zijn er nog niet want die zelfde abani die staatsolie voor een appel en een ei van de hand wou doen zijn nu weer aan de macht.M.Doorn vergeet niet dat de overgrote deel van de bezoekers van dit forum goed op de hoogte zijn van wat er in suriname gebeurt, wij zijn niet de bezoekers van ocer.


  Maak melding

 31. Doornluisje,
  een grote Mc-ers als jij moet eigenlijk in Sur.wonen en niet van een bijstand in Ned.leven.Dat is niet eerlijk tegenover de mensen die gekozen hebben voor Sur.al zitten sommigen nu in de oppositie.

  Cobie.


  Maak melding

 32. Lalbahdoer,:waarom typ je dat M.Doorn,anderen hun mening niet respekteert?Je laat wel neus,wikileaks die nooit inhoudelijk op een artiekel reageert maar wel afgeeft op anderen hun mening,neus,Molenaar en jezelf dito.En het ergste is jullie maken steeds anderen uit voor alles en nog was noem je dat wel respekt hebben.Alles wat MC-ers typen is fout maar alles wat Front-alers typen is goed?Volgens jullie mogen degenen die deze regering steunen geen eigen mening hebben ,kunnen zij er wat aan doen dat het overgrote deel van de Surinaamse kiezers die belabberde Front-ale regering zo een enorme nederlaag hebben bezorgd?


  Maak melding

 33. Lalbhadoer geboren hypocrieten als jouw zijn die siki worongs oftewel parasieten, die hopen dat mijn geliefde land de afgrond indondert. Geen een moment zal ik respect hebben voor types als jouw en je mening, dom geklets, leugens, verdraaiingen en negativiteit verdienen nou eenmaal geen respect, yu buriki yu.

  Wikileak nou goed Eddy Jarap was dus de staat toen, om staatsolie als staatsbedrijf op te richten, het was zijn startkapitaal en hij betaalde de werknemers uit zijn eigen zak toch. De geschiedenis kan je niet verdraaien.

  Coebie waar ik wel of niet woon gaat jouw geen bal aan. Uitkering tja zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten toch.
  Vergeet niet dat ik veel voor mijn land heb gedaan en nogsteeds doe, dan jij ooit in je hele leven ooit zal kunnen doen, jij kleine negativist.


  Maak melding

 34. Sandy niets van deze geboren hypocrieten verbaasd mij meer.

  De bedoeling van deze zgn. democraten en vrijheid van meningsuiting gelovende gasten was om van waterkant een anti-regering, anti-DDB en anti-Surinaamse forum te maken en daar horen meningen als de mijne niet bij.

  daarom zijn het allemaal fronters voor mij, ze ontkennen het maar ze gedragen zich wel zo, ze hebben alles van front, de meest hypocriete en achterbakse Surinamers die je je kan voorstellen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.