Cubaanse duw in de rug voor Surinaams sport

2

PARAMARIBO, 19 mei – De Surinaamse sportwereld krijgt steeds meer steun vanuit Cuba. Behalve de vier specialisten die reeds geruime tijd actief zijn, komt er nog een trio bij. Sporters van verscheidene pluimage varen er wel bij.

Het initiatief van het ministerie van Sport & Jeugdzaken werpt al vruchten af. Volgens de Ware Tijd halen onder meer atleten goede resultaten bij regionale krachtmetingen. Zo won de piepjonge Yves Kakie al goud tijdens de Inter-Guyanese spelen. Twee andere behaalden een plaats in het elite atletiekteam van Carifta, de regionale atletiekkoepel.

Opmerkelijk is dat het sportlui betreft uit gebieden buiten Paramaribo. Het ministerie richt de blikken steeds meer op de districten, op zoek naar talent. De Cubanen helpen dit nu ontwikkelen. Ook volleybal en schaken vallen onder de steun. De drie net gearriveerde specialisten komen voor het wielrennen en boksen. Suriname wil vooral profiteren van de Cubaanse sportfaam.

2 REACTIES

  1. opletten Surinamers want het verleden staat ons nog vers in het geheugen toen amerika zijn tanden liet zien zijn die cubaanse militaire adviseurs van bouterse hals over kop vertrokken uit suriname ook toen kwamen ze als dokters, en sportleraar naar suriname.slapen doen wij neti.


    Maak melding

  2. Gelijk heb je wikileaks !Het blijft oppassen.Ik geloof evenwel dat de leiders van Su intussen wel gezien moeten hebben hoe ver ze de inmenging moeten laten gaan….!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.