Suriname heeft toch nog een ontwikkelingsplan

11

PARAMARIBO, 18 mei – Suriname heeft dan toch nog een ontwikkelingsplan. Volgens de Ware Tijd zijn de formaliteiten voltrokken om het Meerjaren Ontwikkelingsplan, MOP, te verheffen tot wet. Het is wel het plan van de vorige regering.

Die had verzuimd de formele weg te volgen. “We voldoen nu aan de wettelijke verplichting die de grondwet voorschrijft”, zegt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken. De laatste stap was het publiceren in het staatsblad. Dat is nodig om het MOP als kader te gebruiken voor bestuurlijk handelen. De regering moet nog een eigen MOP schrijven en presenteren aan het parlement.

Dat blijft nog uit, wat al leidde tot kritiek vanuit de oppositie. De regering mag wel het oude MOP gebruiken, maar voor hooguit een jaar. Het oude plan loopt namelijk dit jaar af. Het oppositionele Nieuw Front had klaarblijkelijk niet in de gaten dat het MOP nooit legaal gemaakt was tijdens hun bewind. De coalitie pareerde dan ook met nogal wat toeters en bellen dat Suriname vijf jaar bestuurd is zonder plan.

11 REACTIES

 1. Suriname heeft toch een ontwikkelingsplan ..

  Oh, nu maak ik me minder zorgen… (NOT)
  MOP (Meerjaren Ontwikkelingsplan) .. hoe verzinnen ze het.

  Ik raad aan alle javanen, chinezen, hindoestanen aan om het land te verlaten.
  De creolen bouwen Suriname wel op..

  Bye Bye, zwaai zwaai Suriname.


  Maak melding

 2. Volgens de front juridische adviseur kruisland is het verheffen tot wet niet nodig ondanks het in de grondwet staat.

  Door deze handelingen van front die altijd de grondwet naar believen heeft geinterpreteerd was Suriname verworden tot een bananenrepubliek waar de regering de zijn eigen wetten vertrapt, verdraait of gewoon wegzet als niet van toepassing.

  front NOOIT MEER.


  Maak melding

 3. Jakkes!

  De grootste MOP hierbij is dat men elkaar steeds de schuld in de schoenen schuift. Wat een onzin om op deze manier politiek te voeren.
  We willen vooruitgang en geen gezanik over een MOP meer of een MOP minder.


  Maak melding

 4. Zo zie je maar weer, Nieuw Front moet niet te hard van de toren blazen, maar wees construcstief voor de echte eenheid binnen onze natie. Pas dan kunnen wij een basis leggen voor echte ontwikkeling.


  Maak melding

 5. @EM

  Je begrijpt er weinig van. De huidige MC regeert met de begroting van Front, Met het MOP van Front.

  Wat hebben ze zelf gedaan in het afgelopen jaar? Waarom moeten de kiezers op MC stemmen als die gewoon het beleid van Veni voortzet emt als enigste verschil dat er 10-talle matie benoemd zijn, miljoenen zonder aanbesteding aan vriendjes worden gegund, miljoenen aan feestjes worden uitgegeven, etc?


  Maak melding

 6. Het is een utopie om te denken dat Bouterse eenheid zal brengen in Suriname, degene die dat denken kennen de geschiedenis van Bouterse niet of jullie zijn labiel en geestelijk gestoord.
  Hoe is het mogelijk dat de man die heeft gemoord, genocide heeft gepleegd op zijn eigen bevolking eenheid kan brengen in suriname.
  Je kan pas een basis leggen voor echte ontwikkeling leggen wanneer de daders van genocide en massaslachting, staatsgreep, telefoon coup berecht zijn.


  Maak melding

 7. Het enige plan wat de toenmalige re-gering als prioriteit gaf , was het herstellen van de nederlandse rechts-orde , dit met het oogmerk om de huidige president van de Republiek Suriname veroordeelt te krijgen !!!
  De toenmalige re-gering Vene/Sardjoe had klaarblijkelijk abusievelijk de MOP vertaald als ” Meer Ollandse Politie ” inplaats van ” Meerjaren Ontwikkelings Plan !!!
  Meer dan tien jaren aan het bewind en toch nog vergeten om de MOP te legaliseren bij wet , ra ra ra ra
  Dinky na tori !!!

  Sranan sa wini
  SOSO LOBI !!!


  Maak melding

 8. Sempa ,
  De keuze is aan jou of je neemt geld van chavez en hij houdt een vinger in de pap of je gaat met frankrijk in zee en hun houden een vinger in de pap of nederland of china .
  Ik vindt een domme achterlijk NDP verhaal dat nederland bouterse veroordeeld wil krijgen nederland heeft hem al voor drugshandel veroordeeld nu moet suriname als democratische rechtsstaat de moordenaar van onschuldige landgenoten berechten.in argentinie zijn acht oud militairen voor levenslang achter de tralie gesmeten voor de misdaden die ze hebben geleegd in de jaren 1976 en 1983.sempa jij behoord tot de meest laffe surinamers.


  Maak melding

 9. Doornroosje,is het niet tijd dat je terugkeert naar Sur en het land helpt met het instellen van het constitutionele hof.Want met jouw kennis van de rechtswetenschappen moet het een peulenschilletje zijn voor jouw.De bijstand in holland zal wel geen vetpot zijn intussen met al de bezuinigingen.

  Cobie.


  Maak melding

 10. Nr.8 Wikileaks = Du-bieltje
  Als liefde hebben voor mijn vaderland laf voor jouw betekent , dan wil mijn persoon nooit en de nimmer moedig/heroistisch zijn !!
  Wiki Leaks , jij bent aan het slaapwandelen!!

  Sranan sa wini
  SOSO LOBI !!!


  Maak melding

 11. Sempa,
  Blijf jij maar lekker dagdromen mi boi.
  Het is de manier hoe een aantal van jullie suriname zogenaamd lief hebben.
  Een vrouw vroeg aan haar man waarom mishandel jij mij zo, die man gaf als antwoord omdat ik heel van jou hou.Sempa jij toont op een hele vreemde manier jou liefde voor jou land en volk, moordenaars mogen vrij rond lopen criminelen die kinderen en zwangere vrouwen hebben afgeslacht mogen ongestraft hun gang gaan zoveel houd sempa van suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.