DOE: bedreigingen gezin in Suriname aanpakken

14

PARAMARIBO, 14 mei – De bedreigingen waar het gezin in Suriname voor staat, hebben dringend aandacht nodig. Dit stelt de politie partij DOE. “Er zijn in ons land nogal wat gezinnen die het met betrekkelijk weinig middelen moeten doen.”

Soms beschikken de mensen niet eens over een goede woning. “Ik denk aan de vele Surinamers die vanwege de Binnenlandse Oorlog naar Paramaribo en Wanica moesten vluchten, terwijl er geen goede opvang was geregeld”, zegt Doe-voorzitter Carl Breeveld. De oorlog is misschien al jaren voorbij, de armoede heerst meer dan ooit.
Het aantal woningzoekenden is enorm.

Velen moeten verplicht met drie, soms zelfs vier generaties bij elkaar wonen. “In al deze gevallen zijn kinderen de grootste verliezers. Zij zijn de meest kwetsbaren en lijden het meest. Dit noopt ons als natie tot daadwerkelijk handelen”, aldus Breeveld. De gevolgen zijn anders niet te overzien. Onderwijsachterstand of vroege schooluitval, analfabetisme, slechte gezondheid, jeugdcriminaliteit en onhandelbaar gedrag zijn slechts enkele.

14 REACTIES

 1. Waar men moet klagen klaagt men niet waaraan ligt het 10 jaar aaneengesloten FRONT…Doe was er niet…..NU een regering nog geen jaar….weet je wat wij gaan tovenaar vragen hoor.
  Dit is toch duidelijk geschreeuw van een lummel.
  Waar moet men met dit verhaal zuku fu law sma ……bruja din sma idi.(zuku lobi)

  Rustig wachten na 10 jaar FRONT en de huizen die komen en komen echt…daarvoor heeft men echt geen geschreeuw van een Doe no Doe nodig hoor.


  Maak melding

 2. Bouterse is een hufter! ipv aandacht te besteden aan een armzalige niet relevante leger, zou hij deze arme mensen direct moeten voorzien van een oplossing.


  Maak melding

 3. Huisvesting is altijdt een groot probleem geweest vooral voor de minder bedeelden.
  en traditioneel is er ook altijdt sprake geweest van het wonen op een erf met meerdere generaties.
  dit probleem zal zeker ook niet veel veranderingen brengen als er maar kinderen worden geboren uit onstabiele relaties,lustrelaties, tienermoeders,werkloze moeders en ouders,
  en neit te vergeten de vele pedofielen en sextoeristen die suriname als lustparadijs zien.
  een effectieve voorlichting over veilig vrijen en neem bewust kinderen als je het ook daadwerkelijk kunt verzorgen.een kind oke twee hmmmm maar drie,vier,vijf en zoveel meer zonder baan huis vaste partner tja dan ga ik mij afvrage nmaar hoe dan


  Maak melding

 4. Het schoolvoedsel programma is afgeschaft, de inflatie is meer dan 25%, de werkgelegenheid afgenomen – vooral voor losse krachten, wie kan nog een tuinman betalen – en de laptop komt er ook nooit.

  Net als in de jaren 80 zal er weer een mislukt generatie opgroeien. 😡


  Maak melding

 5. En alleen een idioot denkt dat dit binnen ettelijke maanden opgelost kan worden.

  Dit probleem is een sinds 1975 bestaand probleem dat met miljarden aan ontwikkelingshulp nooit is opgelost, dus in de situatie waarin we ons nu bevinden, zal het nog moeilijker zijn dit op te lossen.


  Maak melding

 6. Wikishit,
  Hij is vanochtend om 0.30-uur teruggekeerd uit Haiti.

  Jij lijkt wel niet bij de tijd jo. Heb jij een doel met al die reacties en of acties.

  Vroeg of laat ga jij wel op je snater.


  Maak melding

 7. 10 of 20 jaar front, wat maakt het uit, heeft niets aan deze situatie gedaan, integendeel is het zelfs verergerd.

  Nu een vraagje aan DOE, waar zou de regering de middelen vandaan moeten halen volgens jouw. De regering heeft FISOII moeten implementeren zonder daar inkomsten tegenover te stellen, SVP mag ook weer niet om de inkomsten van de regering op te schroeven en de begrontingstekort terug te dringen.

  Eisen stellen is mooi, maar komen jullie ook een keer met mogelijkheden om zaken te implementeren.


  Maak melding

 8. Groeten uit Paramaribo,

  Bouterse heeft het te druk om met een gecharterd SLM toestel met een delegatie van 17 mensen ( de grootste delegatie tijdens de ceremonie) naar Haiti af te reizen.


  Maak melding

 9. @ parapinto,
  Alweer met een zogenaamde griep,hij draag zijn kruis mi boi wie bloed laat vloeien op sranang doti zal ervoor boeten laat hem lijden.
  Mijn doel is om die leugens van jullie te ontkrachten en mijn landgenoten dagelijks vertellen wie Bouterse in werkelijkheid is en wat deze monster met onze land en onze landgenoten heeft gedaan.
  En ik zal het zolang mogelijk volhouden tot mijn laatste snik. Het recht zal altijd zegevieren aldus obama na de dood van osama bin laden.


  Maak melding

 10. Parapinto ,
  Dit is het enige wat jij kan zeggen verder komt er niets verstandig uit NDP snuit.
  ondertussen worden stagiaires openlijk op straat beroofd en overvallen zijn troef in het land in plaatst dat jou criminele president orde op zaken stelt gaat hij op reis terwijl de bevolking zich iedere dag onveiliger voelt.
  Ik vraag mij af hoelang jij recht wil praten wat al jarenlang krom is.Carl breeveld geeft aan wat ik al een tijd hier op dit net beweer, de gevolgen van de staatsgreep en de binnenlandse oorlog zijn immens het zal generatie duren voordat wij als land dit kunnen herstellen. ik heb ook vaak beweerd dat met een figuur als Bouterse als president je een slechte voorbeeld geeft naar jou samenleving toe.Maar ja, ezels begrijpen dat niet het is te hoog gegrepen voor de aanhangers van sekte leider Bouterse ze zijn daar te dom voor.


  Maak melding

 11. Uhhh, nr 7 Pariaman! Ik bergrijp uit jou tekst dat die valse Hond overmorgen het probleem oplost!!

  Waar zijn de 8 duizend flatwoningen, welke gesmeekt werd door deze regering? Ik dacht, ach! het probleem zal toch met een bepaald percentage afnemen. Maar je begrijpt het hoop ik wat nr 7 zei!! Vanaf 1975! Jawel vanaf 75.

  Zie je wel? Het werd een 50 jaren plan of straks meer!! Maar dan nu hopen dat het iets wordt!! Ikzelf denk dat het niets, nothing, nada wordt!
  Wie voor een dubbeltje geboren is kan nooit een kwartje van maken! Remember that!!

  Noem jij een sector waar het wel goed gaat
  in Sme door deze criminele bendezooi? Ben nl benieuwd naar!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.