Kindermishandeling te vaak onder de Surinaamse mat

2

PARAMARIBO, 13 mei – Het mishandelen van kinderen in wat voor vorm dan ook is nog te zeer onderbelicht. Het heeft alles te maken met onderschatting van het probleem. Het niet willen onderkennen levert de samenleving wel duizenden gevallen op per jaar. Bij de politie weten ze er alles van.

Of tenminste aardig wat. “Tussen 2005 en 2010 zijn bijna tweeduizend gevallen van kindermishandeling geregistreerd”, zegt politie-inspecteur Titia Forster. En dat op een bevolking van nauwelijks een half miljoen. Ruim tweederde van alle gevallen betreft seksueel misbruik. De rest, ruim vierhonderd gevallen, betreft zodanige mishandeling dat de politie eraan te pas kwam.

Suriname lijkt zo zoetjes aan behoorlijk te verzieken. Forster schokte met haar cijfers menige deelnemer aan een conferentie over kindermishandeling. De bedoeling is dat er wordt gebrainstormd over aanpak en preventie. “Prioriteit is de voorlichting te verscherpen en kinderen weerbaar te maken bij seksueel geweld en misdrijven”, aldus Forster. Maar ook de ouders moeten in de klas. “Want het probleem begint daar.”

Bekijk ook:

2 REACTIES

  1. Iets dat ik haat is wanneer er kinderen worden mishandeld vaak door ooms en tantes ik hoop dat het niet meer gebeurd op de scholen. Ik vindt dat de kinderrechter moet gaan optreden in Suriname.


    Maak melding

  2. Zelf de president van suriname heeft zich schuldig gemaakt aan kindermoord en hij mag vrij rondlopen en les geven in staatsrecht en democratie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.