16-jarige bolletjesslikker aangehouden

18

De marechaussee heeft dinsdag op Schiphol een 39-jarige Surinaamse vrouw en haar 16-jarige zoon aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Beiden hadden vermoedelijk tientallen bolletjes met cocaïne in hun lichaam, liet de marechaussee woensdag weten.

Het is uitzonderlijk dat een minderjarige bolletjesslikker wordt opgepakt, aldus een woordvoerder. Dat gebeurde één keer eerder op de luchthaven. Moeder en zoon kwamen met een vlucht uit Suriname in Nederland aan. Ze vielen door de mand na een controle door de douane.

18 REACTIES

 1. En maar roepen dat de 100% controle discriminerend is. Hoezo discriminerend! Gewoon doorgaan met de controle. Zelfs minderjarge kinderen worden ingezet om drugs te vervoeren. Kan het minderjarig kind in zo’n geval zijn/haar eigen wil bepalen? Of is hij/zij onder druk gezet door anderen? Het is nu aan justitie om hem/haar zo goed mogelijk te begeleiden. Geen straf, maar overdragen aan de autoriteiten van Suriname. Zo snel mogelijk terug en onder toezicht stellen.


  Maak melding

 2. Schande, schande en nog eens schande voor deze 39 jarige aasgier.

  Opsluiten deze baby verzorgster met talk poeder! Zeker bij Johnson en Johnson gewerkt.

  Zonder excuus 10 jaren achter de tralies!
  Jammer voor deze 16 jarige jongen. Ma heeft het laten gebeuren! Gevangenis/werkstraf?? Laat het over aan de rechtercommissaris.


  Maak melding

 3. Diep en diep triest! Over een voorbeeldfunctie als ouder gesproken…. Dit is ronduit misdadig, de toekomst en zelfs het leven van je kind zo in gevaar durven brengen voor een paar euros. En laat niemand aankomen met een zielig verhaal van iemand die uit geldnood heeft gehandeld, want niets lijkt het me waard het leven van je kind daaraan op te offeren.
  Ik denk dat nu zelfs de grootste tegenstanders van de 100%-controle zullen moeten erkennen dat die maatregel voorlopig zal blijven voortbestaan. En terecht!

  Dus beste landgenoten, bedenk de volgende keer als je weer eens op Schiphol binnenste buiten wordt gekeerd, dat je je niet moet ergeren aan de douane-ambtenaar die zijn werk staat te doen, maar dat je die ‘behandeling’ deels hebt te danken aan dit soort types.


  Maak melding

 4. Kijk Mr. Zuidoost: Beiden zijn verkracht, aangerand en vernederd door de douane en de marechausse. Hahahahaha. Van mij mogen ze lekker doorgaan met die 100% controle. Dit soort mensen brengen nog dagelijks Suriname in discrediet. Ik geef je een voorzet voor open doel, je mag hem er zelf inkoppen.


  Maak melding

 5. Dit wil ik uitgezocht worden…
  ten eerste wie heeft hen visum verstrekt??
  de Nederlandse ambassade in paramaribo; natuurlijk; dus het personeel neemt steekpenningen aan om mensen visum te verlenen om zo de drugs te transporteren naar nederland… gewoon de ambassade opblazen; waarom?? nou. als je juist iemand voor vakantie naar nederland wilt laten komen, dan krijg je juist geen visum verstrekt… dus wie bepaalt dat drugs koeriers wel een visum kunnen krijgen???

  zoekt dit uit tot op de bodem….er is kennelijk een zondebok bewust gecreeerd, zodat de grote hoeveelheids inmiddels erdoor heen is..


  Maak melding

 6. Nr 7 Lekker!! Hier heeft Visa geen moer mee te maken! Streker nog, er staat op niemands gezicht gedrukt dat hij/zij een crimineel is.

  Zogauw de papperssen in orde zijn, kan bijna een ieder Visum krijgen. Dus je bent ook nog getuige wanneer de steekpenningen werdt gegeven/ontvangen?? En als de Nederlandse Ambassade wordt opgeblazen dan heb jij/ je families en je landgenoten ook een probleem! of ben jij soms ook een stukje afgunst op de Surinaamse bodem?

  Jij laat het niet LEKKER achter voor onze medemens maar echt ZUUR!!! En juist de zure hoop ik dat het voor jou lekker zal zijn!

  Stukje afgunst dat jij bent!!!


  Maak melding

 7. Gewoon door gaan met 100% controle.en voor mij paart mag die 39jarige mama goed gestraft worden.iedereen wil naar nederland gaan maar hoe,is nederland zo belangerijk,op zo een manier nee hoor.en nu krijg je dit als kado want in australie is het 1000%.


  Maak melding

 8. Het zijn deze mensen die door hun toedoen ervoor zorgen dat je niet kunt verkopen dat de 100% controle moet worden afgeschaft, het is toch te gek voor woorden dat er geen maand voorbij gaat zonder dat er weer een wordt betrapt !
  De categorie waar reactie nr.7 moet worden geplaatst is: Psychiatrie met subcategorie:
  Waanvoorstellingen met gevaarlijke uitschieters.
  Advies :behandeling op korte termijn.


  Maak melding

 9. Gewoon de doodstraf invoeren voor criminelen die verhandelen in verdovende middelen, roven en plegen van moord. 100% controle moet blijven bestaan, anders krijg je meer van die luie surinamers die niks doen en rijk willen worden.


  Maak melding

 10. mensen die in su pinaren, en zij die hier wonen en in fin.nood verkeren [deurwaarders] nemen dit soort risico. de mensen die dit met afschuw bejegenen, moeten weten dat jonge meisjes in su met allerlei dure spullen thuis komen, hoeveel euros dochterlief heeft vergaard is niet relevant van ene suiker oom uit holland. uiteraard heb ik met mijn eigen ogen gezien hoe een jong schoolmeisje in uniform, een oude vent in het palmentuin zat te pijpen


  Maak melding

 11. zonder visum kun je gewoon weg geen ticket aanschaffen en op de vliegtuig stappen; moeder en kind is eerst geronseld in suriname en dan door de drugs-kartel voorzien van een visum, want die hebben kontacten binnen de nederlandse ambassade en die zorgen dat deze mensen wel een visum kunnnen verkrijgen zodat de vliegtuig in te stappen. en Labaria wanneer kom je mij eens een keertje bijten, kijken hoe giftig en dodelijk jij eigenlijk bent,,,en wikileaks jij hoort het eigenlijk beter te weten hoe het allemaal in deze wereld functioneert, boven en onder de wet te bevinden…jij zit wel lekker in de gevangenis nu, met de openbaar making van ”geheimen van de wereld die het daglicht niet mag en mogen verdragen” en als jij en ik iets zeggen dat wij meteen wel bestempeld worden dat wij crimineel en/ of terrorist zijn. Is dat jij wilt??


  Maak melding

 12. En zo zakken wij verder naar beneden van die morele trap zelf kinderen worden niet meer ontzien. ai sranang yu e meki mi ai lon watra.


  Maak melding

 13. @ Parapinto,
  Hoe denk jij over een vader die zijn criminele zoon benoemd als secretaris op de braziliaanse ambassade en hem met de grootste spoed terug roept omdat hij banden onderhoud met colombiaanse drugs criminele.
  Die zelfde zoon gaat voor jaren de bak in voor zware criminele activiteiten, en is nu benoemd tot hoofd van een zwaar bewapend macht in Suriname.
  Jij bent harteloos individu parapinto omdat jij deze criminele waar ik het over hebt ziet als rolmodel je aanbid ze. Die selectieve verontwaardiging op nummer 17 noem huichelachtig, krokodillen tranen noem het.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.