Bouterse doet knieval voor Surinaams parlement

35

PARAMARIBO, 10 mei – President Desi Bouterse heeft excuses aangeboden voor zijn recente uitspraak over de kwaliteiten van het parlement. Hij deed dit tijdens de presentatie van het regeerbeleid. Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP) eiste een publiekelijk excuus voor de “sneer.”

De uitspraak tijdens de viering van honderd en vijf en veertig jaar parlement in Suriname zou vooral verkeer zijn begrepen. “Ik heb een bepaalde formulering gebruikt, daarover valt te discussiëren. Maar als het verkeerd is overgekomen, bied ik mijn verontschuldigingen aan”, zei Bouterse. Overigens blijft hij erbij dat de president niet altijd in het parlement hoeft te verschijnen.

De oppositie vindt van wel. “Het is bekend dat er veschillende typen van presidenten zijn”, aldus Bouterse. Hij ziet zich niet als een bureacratische, maar als een volksgerichte president. Die legt meer het accent op direct contact met de samenleving. “Belangrijk is dat we de wet in de gaten houden. Als de wet aangeeft dat de president in het parlement moet zijn, dan moet hij. Niemand staat boven de wet, ook de president niet.”

35 REACTIES

 1. Groot is degene die sorry durft te zeggen.

  Nu moet het parlement maar gaan bewijzen dat de President het verkeerd heeft gezien.

  Laat ze nu voortvarend te werk gaan en eindelijk de belangen van de totale Surinaamse samenleving gaan behartigen.

  Laat ze nu eindelijk de benogdigde wetten zoals anti-corruptie, kinderbeschermings, grondwet en investerings wetten gaan bediscussieren en aannemen. Laat ze het polariserende gedrag en de leugens nu eindelijk eens achter zich laten, daar worden ze niet voor betaald.

  Bewijs je en overstijg jezelf.


  Maak melding

 2. Ik vind wel degelijk dat Bouterse verantwoording moet afleggen voor de daden van zijn regering en zijn z.g. kabinet. En dat hoort in het parlement. De volksvertegenwoordiging is het hoogste gezagsorgaan.Dat hij zichzelf een volksgericht president ziet is een drogreden. Waar was hij toen hij geen president was maar wel volksvertegenwoordiger? Heeft hij zich als een door het volk gekozen vertegenwoordiger onderscheiden in het parlement? Heeft hij zich als parlementariër gericht aan het volk? Ja schelden vanaf een partij podium kon hij goed, maar op een fatsoenlijk debat heb ik hem nooit kunnen betrappen. Ik vermoed dat hij niet in het parlement wil verschijnen omdat zijn incompetentie bloot wordt gelegd.En dat weet hij donders goed. Nu zijn aanhangers nog.


  Maak melding

 3. Degene die zich afvragen wat, en wie schizofreen is worden op hun wenken bediend.
  Bouterse is een onbetrouwbare LUL, hij denkt dat heel Suriname bestaat uit die zelfde ezels die in ocer komen en die domme volk die hun ziel verkopen voor 25 SRD en wat eten en muziek.Dit is een voor opgezet plan om het volk zand in de ogen te strooien. Bied jou excuses voor de misdaden die jij hebt gepleegd in suriname,en voor de manier hoe deze monster het parlement heeft behandeld tijden zijn militaire dictatuur.
  Volksbedrieger, demagoog nummer 1


  Maak melding

 4. Bouterse zegt: Niemand staat boven de wet.

  Jammer dat hij dat nu vind en niet in de jaren tachtig, toen hij verantwoordelijk was voor het uitmoorden en slachting van onschuldige vaders, broers en zonen. Toen was er ook een wet neem ik aan.

  Maar goed, dus denk ik, dat hij ook vrijwillig moet meewerken aan het proces van de decembermoorden. Als de wet erom vraagt.

  Gaat hij nu toch zijn leven verbeteren?????


  Maak melding

 5. hij is bezaait met jaloezie haat nijdt afgunst

  Hij komt niet verder dan Zanderij misschien een keer in albina of nw.Nickerie,maar verder houdt het op..

  natuurlijk in het binnenland kan hij vrij en blij gaan met zijn troepenmacht onderleiding van zijn zoon op kosten van de staat..met vrij eten en drinken de staat sme betaald..

  vandaag is het gratis eten drinken feest vieren op kosten van de belasting betaler echte njang dringie precirie partij en de movinas genieten van hun tekort koming groter slijm bal vind je niet..

  hij zal niet regelmatig verschijnen in het perlement,natuurlijk niet, weet niet wat moet gezegd worden,weet niet te praten in het openbaar,kan geen openlijk discussie voeren..kan geen dialoog aangaan..schamteloze hoofd verdachte..

  Ik begrijp niet,waarom het parlement geen afstand neemt van deze bedrieger verdachte,je kunt hem gewoon afzetten als hoogste college van staat..


  Maak melding

 6. Een bekende truuk. Eerst beledigen en dan excuses aanbieden. Het verhaal blijft hangen en DDB was zijn handen – weer – in onschuld. Weinig tot absoluut niet geloofwardig die excuses.

  En wat een gel.l dat hij president is van het volk. Wanneer ontmoet hij “Het volk”, wie beschouwd hij als “Het volk” en wat bespreekt hij met “Het Volk”?? Een moesje een brassa geven en een klein kind optillen zijn niet echt vaardigheden die hoogstaan in de functiekwalificaties voor onze president. Het is geen cerimoniele president en zo gedraagd hij zich ook niet gezien de vele dictaten die hij ook nu weer uitgeeft, goed het heten tegenwoordig geen decreten maar het verschilt er niet van.

  Een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken. 😡


  Maak melding

 7. Pinto/paraman,
  in tegenstelling wat je beloofd had,is bout begi begi gaan doen in de assemblee.Als ik hoor hoeveel vragen hij van Randjietsingh moet beantwoorden dan lijkt het er op dat bout bij tante Lien is beland in haar poppenkast en smult van de aandacht als Jan Klaassen.

  Cobie.


  Maak melding

 8. Het maken van een knieval is niet eecht een Surinaams ding!

  Suriname evolueert! A step in the right direction? Wie zou het zeggen. El Vene zou buigen of barsten. Knieval noooooooit!!!


  Maak melding

 9. Cobie/Jacobus,
  Dat getuigt van een stuk leiderschap, the most essential element of all kind of power.

  The proces of accomplish the mission by providing purpose, direction and motivation.

  Dat moet je hem wel meegeven.


  Maak melding

 10. Wat je ook van Bouterse vindt is dit wel een
  mooi gebaar naar de oppositie toe.
  Want met name de oppositie voelde zich zwaar beledigd.

  Wat betreft het verschijnen van de president
  in de DNA het volgende:
  In de Surinaamse grondwet staat dat de president van Suriname verantwoording verschuldigd is aan de DNA.

  In de grondwet is niet opgenomen hoe vaak en wanneer de president in de DNA moet verschijnen om verantwoording af te leggen.
  Een president kan dus naar eigen believen kiezen om wekelijks, maandelijks, jaarlijks
  of 1 keer in de vijf jaar verantwoording af te leggen in de DNA.

  Dat de oppositie steeds oppert dat de president verplicht is regelmatig in de DNA te verschijnen is hun eigen wens maar dat is nergens in de Surinaamse grondwet opgenomen ergo niet verplicht.

  De president is bevoegd om een raad van ministers samen te stellen. Aan het hoofd van de raad van Ministers staat de vice-president die het regelmatig verantwoording afleggen in de DNA op zich kan nemen.

  Kortom; nergens in de Surinaamse grondwet staat verankerd dat de president verplicht is om voor elk wisje wasje in de DNA te verschijnen.


  Maak melding

 11. @ parapinto,
  heb je lekker gegeten mi boi ?
  Het is echt schandelijk hoe mijn landgenoten zich met 25 SRD en wat eten het bos in laten sturen door Surinaams grootste clown.
  Bouterse voelt zich als een vis in het water wanneer voor ezels staat, ze kunnen hem toch geen kritische vragen kunnen stellen.


  Maak melding

 12. Ik vraag mij af wat deze rommel de staat heeft gekost, gratis bussen 25 SRD per persoon 6 euro 50 ongeveer maal 1000 dat is ongeveer wat er wordt geschat, eten en drinken muziek grote scherm bewaking al die troep heeft duizenden euro gekost terwijl het volk zijn broekriem strakker moet aanhalen.Met feesten en beesten en wat muziek kan je dit volk makkelijk inpakken ze zijn zo dom als het achtereind van varkens.


  Maak melding

 13. @Vermeer
  De president is verantwoording schuldig aan de DNA en volgens de wet moet hij die binnen een redelijk termijn afleggen aan de DNA wanneer de DNA daarom verzoekt.

  De beslissing of de president in de DNA verschijnt is dus NIET aan de president maar aan de DNA. Hij MOET verschijnen binnen een redelijk termijn na een verzoek, daarnaast zijn er nog de verplichte nummertjes die hij moet presenteren in de DNA.

  Het is werkelijk van de zotte dat iemand die uit de DNA getrapt is omdat hij daar meer dan een jaar niet was nu als president zijn gezicht meer dan 6 maanden niet laat zien. 😡


  Maak melding

 14. Dat vind neus op 16. maar goed een gek kan alles vinden wat die wil, maar noet zich toch aan de regels houden. Er bestaat gewoon geen enkele regel dat de President voor elk wisje wasje moet komen opdraven omdat de gekke fronters dat willen. Komop dit is de wereld op zijn kop.


  Maak melding

 15. Trouwens front is helemaal schaakmat gezet in de DNA door de meester strateeg en de VolksPresident oftewel de enigste Surinaamse leider. Wedden dat ze nooit meer zullen aandringen dat de President komt opdraven in de DNA, de college die ze hebben gekregen zal nog jaren doorwerken, dit alleen is nog nooit voorgekomen in de DNA. Hopelijk zal deze college van de President ze leren om constructief te leren denken, en hun salariering waardig gaan verdienen. Niet minder 90 wetten hebben ze gekregen om aan te werken.


  Maak melding

 16. Neus, als je mij kan vertellen in welk artikel van de surinaamse grondwet staat dat
  de president binnen een redelijk termijn voor de de DNA moet verschijnen op verzoek van de oppositie dan zou je geweldig zijn.
  Ik kan namelijk nergens in de Surinaamse grondwet een artikelnr. vinden dat aangeeft dat de president verplicht is binnen een redelijk termijn voor de DNA te verschijnen op verzoek van de oppositie.
  Bovendien is ‘een redelijk termijn’ een relatief begrip. Wat voor jouw ‘redelijk’ is kan voor een ander ‘een korte of een lange termijn’ zijn of omgekeerd.
  Overigens kan de vice -president meer dan op een goeie manier de verplichte nummers voor zijn rekening nemen. Hij is namelijk de teamleider van de raad van Ministers.
  Over de aanwezigheid van de president in de DNA staat o.a. in artikel 122 van de surinaamse grondwet het volgende:
  de momenten waarop de president verplicht is te verschijnen in de DNA is bij de aanvang van de regeerperiode vervolgens jaarlijks en wel uiterlijk op de eerste werkdag in de maand oktober om in een buitengewone vergadering uiteenzetting te geven van het door de regering te voeren beleid. Dit is opgenomen in artikel 81 van de grondwet. Verder is aanwezigheid van de president vereist bij de aanbieding van de begroting door de regering.

  Volgens mij weet jij niet waar je het over hebt en heb je de verplichte aanwezigheid van de president in de DNA voor elk wisje wasje ter plekke verzonnen om jouw eigen gelijk te halen.
  En dit is exact de manier hoe jullie critici bezig zijn om deze regering constant in diskrediet te brengen, Onzinnigheden, halve waarheden en verzinsels roepen zonder enige realistische onderbouwing. Maar keer op keer vallen jullie door de mand.
  Neus, ik zou veel meer waardering voor jou op kunnen brengen indien jouw kritiek op de regering goed onderbouwd was.


  Maak melding

 17. @ vermeer ,
  ik zal het voor jou opzoeken geeft mij even de tijd.
  Maar in die tussen tijd lees ik Artikel 92
  Om tot president of vice president te worden gekozen moet een kandidaat.
  1) de Surinaamse nationaliteit bezitten.
  2)de leeftijd van dertig hebben bereikt.
  3)niet uitgesloten zijn van het passief en het actief kiesrecht.
  4)geen handelingen hebben verricht strijdig met de grondwet.
  Nummer 4 geeft duidelijk aan dat Bouterse niet als president gekozen mocht worden.


  Maak melding

 18. M.Doorn,
  jij zet elke dag de wereld op zijn kop , opvallend is dat jij vindt dat de DNA leden moten werken voor hun geld,een terechte constatering.
  toen Bouterse uit het parlement is getrapt door somo omdat DDB meer dan een jaar salaris had ontvangen en geen moer voor heeft gedaan, zijn jullie op kosten van de samenleving helemaal naar afrika afgereisd om een verloren zaak aan te vechten. M.Doorn je sluit jou ogen voor de realiteit mi boi opo yu ai yu kaw.


  Maak melding

 19. @neus, jij bent ook een verbitterd mens, een verbitterde homosapien,een verbitterde NiewFront aanhanger,een verbitterde Surinamer,en een verbitterde burger van Nederland. Er komt geen positief woord uit je verbitterde brein en koker.Je geest is totaal vervuild door de ideeen van het Negatief Front.Ga toch genieten van de sex op het internet.


  Maak melding

 20. Sikiefreak de heer Bouterse als parlementarier had allang voor zijn afzetting bedankt voor de DNA salaris.

  Wat jij, denk je nu echt dat NDP’ers dezelfde sakasaka lagi manieren hebben als jullie fronters. Links lullen maar rechts je zakken vullen is een front eigenschap, niet vergeten.

  Sikiefreak heb je nogsteeds niet door dat jij de enigste bent die ervanuit gaat dat de huidige President handelingen heeft verricht strijdig met de grondwet.

  Vraag het maar aan je zgn front jurist Kruisland, die kan het weten, hij buigt toch graag onze grondwet naar believen.


  Maak melding

 21. @Mr.Dick alias Vermeer alias M. Doorn

  Tot mijn spijt/genoegen beschik niet over de zeeen van tijd waarover werkelozen beschikken.
  Ook komt het mij als weinig zinvol over om op elke idiote posting van gedrogeerde sukkels te reageren.


  Maak melding

 22. Mr. Neus, alias wikileaks, alias Esmerald, alias Winston Hermeleijn, alias Coebie.

  Tot mijn spijt moet ik constateren dat U behoorlijk hallucineert en paranoide bent. Dit verschijnsel wordt meestal of eigenlijk altijd veroorzaakt door het veelvuldig gebruik van paddo’s en andere verdovende middelen.

  U bent dus eigenlijk goed ziek.


  Maak melding

 23. @ M.doorn,
  Ik verwijs jou naar reactie nummer 25, waarmee ik het grondig mee eens bent.
  Sorry, M.Doorn voor mij ben jij door de mand gevallen. je bent een domme neger.


  Maak melding

 24. De dag waarop Nososnot positief wordt begin ik jurken te dragen.

  Wacht jij maar rustig op de komst van Vniksaan alias Mugaabe, voor ons is dat een gepasseerd station!!!

  Nooitmeer zo’n haatdragend mens als president van dit land.


  Maak melding

 25. @ parapinto,
  haatdragend,rancuneus, vijandig,wraakzuchtig. wrokkend.Nou nu komt het als je vene zijn geschiedenis naast dat van Bouterse zet dan heeft haatdragend veel meer overeenkomsten met Bouterse dan met vene conclusie jij weet niet waar over jij praat parapinto blijf maar lekker in jou jurk lopen .


  Maak melding

 26. Vermeer heeft gelijk maar hij mag alleen een verklaring afleggen maar niet met parlementsleden debateren. Al zou hij voor elk wisje wasje in het parlement verschijnen.
  Saleh


  Maak melding

 27. Had liever gehoord dat hij die bloed aan zijn handen heeft een harakiri had gedaan voor het parlement ipv een knieval!

  Wat is dit voor slechte journalistiek !


  Maak melding

 28. Dinsdag 10 mei 2011 om 19:14 uur, door M. Doorn

  Wat ben jij een eikel zeg!

  Je spreekt jezelf tegen. Wat moet regering nu doen met anti corruptie wet als de grootste corrupte figuur aan het hoofd zit?????

  Wederom een aangepaste amnestiewet of een errata meenemen in de wet niet van toepassing voor onze kleine indiaan.
  Je eist dat iedereen nu gaat werken om het land leefbaar te maken maar dat zal niet lukken als jij een crimineel cq moordenaar cq stagaireneuker etc. Ten alle tijden doogt!

  Stront komt bovendrijven en het volk zal het een keertje niet meer pikken. Wapens tellen dan niet meer!
  Vertel dat straks maar in je conclaaf met je baas als je voor hem wederom een knieval verricht.


  Maak melding

 29. Vrijdag 13 mei 2011 om 11:23 uur, door M. Doorn

  Deze personen hallucineren dus.
  Jij moet ook uit het medicijnkastje van je baas blijven!
  Gebruik gewoon tandpasta om je viezesmaak weg te krijgen.
  Poeder helpt niet! Krijgt er alleen maar honger van hmmm rotikip lekker!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.