Clark Accord krijgt onderscheiding van Amsterdam

5

De Surinaams-Nederlandse schrijver Clark Accord krijgt vandaag een gouden erepenning van de gemeente Amsterdam. De 50-jarige Accord wordt op ambtelijke wijze geëerd met een Ereteken van Verdienste vanwege zijn werk en zijn rol als bruggenbouwer en rolmodel voor Surinaamse jongeren binnen de Amsterdamse gemeenschap. Dat liet zijn familie vanavond weten.

De in Suriname geboren is zeer ernstig ziek is. Hij heeft darmkanker en ligt in het ziekenhuis. Clark is afgelopen zaterdag door president Desi Bouterse van Suriname onderscheiden met de Ere-orde van de Gele Ster. Hij kreeg de onderscheiding zaterdag in het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam opgespeld door de Surinaamse ambassadeur in Nederland.

Accord werd bekend met zijn debuutroman De koningin van Paramaribo, waarvan ruim 100.000 exemplaren zijn verkocht. Hij publiceerde daarna nog enkele boeken en schreef columns en artikelen voor kranten en tijdschriften maar ook voor onze website Waterkant.Net. Maandagavond bedankte hij in het ziekenhuis zijn vrienden en lezers ,,voor hun aanwezigheid in zijn leven”.

5 REACTIES

 1. Beste Clark,
  van harte gefeliciteerd met de onderscheiding in de Ere Orde van de Gele Ster, je toe gekend door onze geliefde president. Naast zo’n belangrijke onderscheiding, past geen onderscheiding van de gemeente Amsterdam (nederland) die dagelijks jouw vaders en moeders, broers en zusters, zonen en dochters op schiphol verkracht, aanrandt en vernedert. ik verzoek je daarom om de amsterdamse onderscheiding terug te geven.


  Maak melding

 2. Mr. Zuidoost: Clark Accord woont al sinds zijn zeventiende (!) jaar in Nederland en is Nederlander. In dat kader zou het beter zijn geweest als hij die Gele Ster had teruggegeven. Als je ziet wie die Gele Ster onlangs hebben gekregen, zou ik daar niet mee geassocieerd willen worden. De Erepenning van de stad Amsterdam heeft veel meer waarde.
  En de rest van je verhaal? Bullshit. Als die bolletjesslikkers nou eens zouden ophouden met hun grappen, was er geen 100% controle nodig geweest. Maar misschien komen ze wel aan je handel, toch?

  Ik wens bij deze Clark Accord alle sterkte, hoop, kracht en moed toe.


  Maak melding

 3. @Mr.ZuidOost

  Die medaille van A’dam wordt uitgereikt namens 700.000 bewoners van groot A’dam. De gele ster is afkomstig uit de bebloede handen van een psychopatische moordenaar.

  Elk normaal mens weet waarvoor hij moet kiezen.

  Jij jammer genoeg niet. 🙁


  Maak melding

 4. @ neus.
  Die ezels snappen dat niet.
  Wat zuidoost doet staat bekend als de NDP retoriek, radio kankantri praatjes.
  Die zwart witten verhaal is bestemt voor de Surinamers die mislukt zijn hun trappen in dit nonsens.


  Maak melding

 5. Lees net dat Clark is overleden!!

  De Koning van Paramaribo is niet meer.
  een groot gemis.
  Wens de familie veel sterkte toe met dit verlies.

  Lon


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.