Surinaamse dagbladen “betrapt op misleiding”

34

PARAMARIBO, 7 mei – De West en Dagblad Suriname zijn herhaaldelijk “betrapt op het geven van onjuiste, dan wel misleidende informatie.” Dit stelt de afdeling Informatie & Communicatie van het presidentieel kabinet. De beide dagbladen worden dan ook niet meer uitgenodigd voor publieke activiteiten. Het kabinet is nu bereid over het hart te strijken. Tenzij.

De media moeten hun best doen correct te handelen. Herhaling van publicaties als die over de salarissen van ambtenaren op het kabinet (Dagblad Suriname, red.), kan liever worden vermeden. Dat geldt ook de ‘gewoonte’ van De West om gezagsdragers te beledigen en vals te beschuldigen. “Dit is in strijd met de fatsoensnormen en getuigt van misbruik van de persvrijheid”, stelt Informatie & Communicatie.

Ook radiostation Apintie was geruime tijd niet welkom, maar dit berust op een ‘misverstand’. Het uitsluiten van De West en Dagblad Suriname tot onder meer persconferenties, wordt nu heroverwogen. Dit volgt op een ontmoeting met mediavereniging VRTS. Die was bezorgd. Journalisten moeten “zich houden aan de basisprincipes”, aldus Informatie & Communicatie.

34 REACTIES

 1. het is echt lachwekkend hoe vanuit de kamp van Bouterse men praat over basisprincipe.
  limbo is vergeten toen hij bij bakana tori de bevolking misleide, toen mocht dat allemaal en nu moet iedereen in de houding staan voor de meesters bedriegers van de MC.


  Maak melding

 2. Ik ben benieuwd als deze bladen zich aan de basisprincipe van eerlijke en objectieve berichtgeving kunnen houden. Maar goed iedereen verdient een tweede kans ook deze bladen als ze zich weer zondigen aan misleiding, pure leugens, verdraaiingen en beledigingen horen ze permanent geboycot te worden en kunnen ze zich niet beroepen op persvrijheid, want dat houd persvrijheid NIET in.


  Maak melding

 3. En dat vanuit de koker van de pathologiese leugenaar die jaren lang in OCER heeft lopen braken en daarvoor zelfs veroordeeld is.

  Als de overheid van mening is dat kranten onjuiste of onvolledige informatie geven is dit de schuld van de overheid die zelf de samenleving onthoud van informatie. Het onthouden van de samenleving en DNA van informatie is een zaak die vele malen ernstiger is.

  Nu ze net een vemeend complimentje gekregen hebben over de persvrijdheid denkt DDB dat hij zonder probleem in de aanval kan.
  Hij vergeet dat het complimentje over de periode Veni ging en dat het complimentje niet meer was dan een constatering dat SME een goede middenmoter is.


  Maak melding

 4. Tsa , de dood moet een oorzaak hebben , dus , moest er iets bedacht worden om t gedrag te rechtvaardigen .
  What will the next move be?


  Maak melding

 5. Ik ben het met een ieder eens!

  De macht gewapenderhand naar je toe trekken is ondemocratisch, evenmin middels telefonie.

  Maar als na heel veel lessons learned de man een overweldigende meerderheid behaald dan moet er gewoon gezamelnlijk gewerkt worden aan de opbouw van het land.

  Vene en andere oude bokken komen anders heel ongeloofwaardig over.


  Maak melding

 6. Jullie gaan toch niet weer het gebouw van de waarheidsgetrouwe avondkrant in brand schieten?! Waarom gaan jullie dan niet naar de rechter wanneer er onjuistheden over jullie in deze avondkrant staat?


  Maak melding

 7. Het uitsluiten van deze twee kranten ondermijnd de pressen vrijheid van het land.Gaat het om beledigingen van deze kranten tegen hoogt geplaatste regering functionarissen dan dient er een aanklacht gedaan worden door de minister in aanspraak tegen de redacteuren van deze kranten, die de verantwoording voor de kranten hebben.


  Maak melding

 8. Als Nederlander heb ik gezien dat de meeste media geregeerd wordt door Hindustanen,zowel TV als kranten.
  Objectieviteit is dus ver te zoeken, want men is gefocused op zoveel mogelijk negative berichten de wereld in te sturen.
  Verder is de kennis van de journalisten ver beneden peil tenopzichte van westerse journalisten.
  Uiteraard zijn er een paar die hun werk wel goed doen maar die moet je met een flashlight zoeken ze moeten nog veel leren hier in Suriname


  Maak melding

 9. Landgenoten,
  “Om onnodig bloedvergieten te voorkomen heeft het Nationaal Leger in de nacht van 7 op 8 december een einde gemaakt aan een contra-revolutionaire actie. Daarbij zijn 15 vermeende rebellen op de vlucht doodgeschoten nadat zij geen gehoor hadden gegeven om hun snode daad te staken. Het militair gezag betreurt het ten zeerste dat met deze daad belangrijke informatie omtrent de contra-coup verloren is gegaan.”

  Wie praat nu anno 2011 over “juiste berichtgeving.?” Clif Limburg, excuse me!


  Maak melding

 10. Ik vraag mij af of de Surinamers in 30 jaren tijd zo dom zijn geworden of is Bouterse nou zo slim? Limbo durft te praten over misleiding, maar meneer zwijgt in alle talen over redi doti wanneer horen wij wat zich daar precies heeft afgespeeld, wanneer komt dat bandje boven water? waar is die onafhankelijk de pers die verplicht is om de bevolking zo eerlijk mogelijk voor te lichten.Blijven jullie maar lekker achter die moordenaar lopen de afgrond is niet zo ver meer.


  Maak melding

 11. Wie heeft het nauw over misleiding.

  Zullen wij hopen dat deze afdeling Informatie & Communicatie voorop zal gaan waar het gaat om het verstrekken van de juiste informatie aan het volk.


  Maak melding

 12. Dit is precies wat het Kabinet van de president wilde bereiken. Deel van de media in Suriname die kritisch is, monddood maken. Nu mogen Apintie, De West en Dagblad Suriname weer meedoen maar zij moeten wel houden aan de regels welke door het kabinet van de boeven zijn opgesteld. Zodra zij weer kritisch zijn worden zij weer uitgesloten. Lang leve de democratie en persvrijheid in Suriname !!!!


  Maak melding

 13. Lang leve de vrije pers.
  De grondwet van de republiek Suriname leest in artikel 19, Een ieder heeft het recht om door de drukpers of andere communicatiemiddelen zijn gedachten of gevoelens te openbaren en zijn mening te uiten,behouden ieder verantwoordelijkheid volgens de wet.Dat wil zoveel zeggen als dat iedereen zich mag uiten en zijn gevoelens mag verspreiden, zolang de wet niet wordt geschonden.indien de één vindt, dat zijn/ haar recht is geschonden en op basis van de wet een Punt denkt te hebben,dan heeft hij/zij de mogelijkheid om naar de rechter te stappen aldus keerpunt. ik moet zeggen dat volkomen eens ben met de wet.wie dit stuk verder wil lezen verwijs ik naar http://www.dewest-online.com
  verder schrijft keerpunt een mooie stuk over een waakhond die nu een hele grote SCHOOTHOND is geworden.
  Lezers schrijven keerpunt
  ”De schoothond”
  Zoals u zich nog wellicht kunt herinneren, werd de bevolking jarenlang opgescheept met een Bakana Tori gepresenteerd door ene limbo.deze zelfde limbo bracht u ook waakhond.welnu, de waakhond is schoothond geworden.Schoothond in die zin,dat waar hij nu kritiek zou moeten leveren, hij zwijgt.het is zelf zo erg met deze schoothond,dat hij van journalisten (hij was en is slechts omroeper)verwacht dat ze zouden moeten schrijven wat naar zijn oordeel goed is voor de bevolking.leest u dit verder op http://www.dewest.com keerpunt.
  Ik ben heel erg blij dat er nog kritische journalisten in Suriname zijn die geen blad voor de mond nemen en de bevolking niet bedriegen zoals limbo en zijn criminele bende doen en hebben gedaan.


  Maak melding

 14. Laat dit land in alle rust haar weg vinden tussen de naties. 300-jaar koloniale- en neo koloniale politiek is al meer dan zat!

  Stelletje handlangers/redimussu’s.


  Maak melding

 15. @M. Doorn

  Je laat me lachen. De meest idiote leugenaar van het forum en aanhanger van de pathologiese OCER clown komt met de volgende zin:

  Ik ben benieuwd als deze bladen zich aan de basisprincipe van eerlijke en objectieve berichtgeving kunnen houden.

  Waarom leggen jullie altijd ethiese normen aan andere op terwijl jullie zelf god nog gebod kennen? 😡


  Maak melding

 16. @ bakra in su,
  In Nederland worden de kranten tv en radio stations beheerd door witte Hollanders wat is nou eigenlijk jou punt? je kan de niet witte Hollanders op de buis en op de radio op één hand tellen. Voordat jij jou onzin verkondigd wil ik jou vragen om na te gaan hoe het komt dat de media in Suriname vandaag aan de dag zwak is geworden, de goede daar gelaten.ik zal jou helpen in de jaren 80 heeft de media in suriname zware klappen moeten incasseren van de nu zittende president die zich nu voor doet al de advocaat van de duivel.


  Maak melding

 17. #21 Neus je hebt gelijk.

  doorie
  “De meest idiote leugenaar van het forum en aanhanger van de pathologiese OCER clown”

  Helemaal mee eens, ik kon het niet beter verwoorden!

  Ik vind het nog steeds verdacht dat de journalist van de WEST zo plots ziek werd!
  Veels te weinig aandacht aan besteedt.


  Maak melding

 18. Neus en Wikileaks,
  U pretendeert door te gaan voor buiten gewoon geniaal.

  Probeer de taal waarmee u communiceert geen geweld aan te doen.

  Firsth of all, “look at the man and or woman in the mirror”!


  Maak melding

 19. Neus vraagt

  “Waarom leggen jullie altijd ethiese normen aan andere op terwijl jullie zelf god nog gebod kennen?”

  Dat kunnen we doen omdat we niet hypokriet zijn en de ethische normen wel bezitten.

  jullie fronters daarentegen zijn zo hypokriet en missen de benogde ethische normen en waarden om dat aan anderen op te leggen.

  He esmerald heb je nu ook al andere posters nodig om naar te verwijzen wat je niet zelf kan verwoorden, je wordt met de dag zieliger.

  Je hebt jammer genoeg de minst ontwikkelde forumlid gekozen om je gelijk te tonen.


  Maak melding

 20. @ parapinto,
  Ik doe geweld aan de taal, en jij doet geweld aan de mensheid wat is nou erger?
  Jij aanbid hier op dit net met de meest verschrikkelijke reactie de grootste massamoordenaar van de republiek Suriname.
  parapinto als zo geweldig nederlands kan schrijven en lezen doe a.u.b wat aan tekst van DDB zijn speeches waarmee hij zich gigantisch belachelijk maakt op de podium.


  Maak melding

 21. Bakra in Su je bedoelt politiek gelieerde mediahuizen ipv etnisch georienteerde mediahuizen. Zoals je hier boven kunt zien doen ook bovenstaande posters graag mee aan selectieve kritiek naar gelang hun politieke voorkeur.


  Maak melding

 22. De twee kranten maken zich schuldig aan riooljournalistiek.Het zijn twee propaganda instrumenten van het Nieuw Front. Objectiviteit in de berichtgeving over de regering is ver te zoeken.Met name een van de journalisten, met de naam Iwan Brave heeft het tot een missie gemaakt om de regering Bouterse onophoudelijk aan te vallen.Zijn eerste kruistocht om de heer Bouterse te beschadigen is voor hem een aantal jaren terug op een debacle uitgelopen.Uit frustraties werd hij beroeps junk.Nu wil deze mislukkeling zonder ruggegraat opnieuw de aanval openen op Bouterse.Natuurlijk is zijn aanval gedoemd te mislukken.Wie neemt Iwan Brave nu nog serieus.


  Maak melding

 23. Jullie hebben toch wel door dat de M(oord) C(ombinatie) in moeilijke tijden altijd problemen met de pers heeft.

  Wat hebben deze moordende zakkenvullers voor Suriname en de Surinamers bereikt?! Alleen maar pietluttige aantijgingen en men stapt niet naar de rechter.

  Wij zijn moe van deze MOORDENAARS, naar Boxtel met alle verdachten die in de regering zitten.


  Maak melding

 24. blaka bakra is inderdaad zoals ie zich noemt een blaka bakra.
  Zo eentje met een Nederlands paspoort , die weer eens keertje in Su. is geweest , en met z,n euri,s “bigi tem”( big spender) heeft uitgehangen ,zittend bij Krasnapolsky , t Vat of Orlando. Heeft daar waarschijnlijk gelijkdenkenden ontmoet en terug in Ned. heeft hij een mening gekregen die hij zonodig moet spuien .
  Als dit de bedoeling is van een “”open sollicitatie “, dan moet hijtoch met iets beters komen , want water nu staat is drie keer niks en slaat ook nergens op


  Maak melding

 25. Het is niet aan Informatie en Communicatie die bepaald of de media zich schuldig maakt aan fatsoensnormen en misbruik maakt van de persvrijheid.
  Dat is de taak van de rechter.

  Persvrijheid houdt in dat de pers niet beknot mag worden en mocht de pers artikelen publiceren die op onjuist- en onwaarheden berusten of beledigend zijn, dan stapt men maar naar de rechter.
  Dus Informatie en Communicatie hou je bij je leest, zoals de schoenmaker dat ook doet.

  Het heeft er veel van weg dat Informatie en Communicatie ook behoort tot de schoothondjes van de regering.

  Het is brutaal van het kabinet om zogenaamd
  over het hart te willen strijken door de 2 dagbladen weer uit te nodigen mits zij zich houden aan de regels die dit kabinet hun oplegt.

  Een kabinet met een schoon geweten beknopt de media niet in hun persvrijheid.


  Maak melding

 26. @ 32: Ik denk dat je je vergist. Degene die zich profileert als “Bakra in Su” is niet ondergetekende. Ondergetekende woont in Suriname en is geen vakantieganger. Waarvan akte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.