Nog geen olie gevonden voor Surinaamse kust

4

PARAMARIBO, 7 mei – Er is nog geen olie gevonden voor de kust. Dit meldt Staatsolie. Ook de tweede boring van partner Murphy Suriname Oil Company Ltd. in het zeegebied leverde geen succes op. “Dit geeft uiteraard dus aan dat er vooralsnog geen olie is gevonden voor onze kust”, aldus Staatsolie.

Het boren startte in maart dit jaar. De internationale boorcontractor Murphy Oil heeft in juni 2007 een productiecontract met Staatsolie gesloten voor Blok 37. Het blok ligt ruim honderd kilometer ten noordoosten van de Surinaamse kust is ruim achtduizend vierkante kilometer groot. De eerste boring op een diepte van zeventig meter, was in december 2010. Murphy gaat door met boren.

4 REACTIES

 1. Ik hoop niet dat het gedeelte met olie, door Vene is verkwanseld aan Guyana. De Surinaamse Mugabe aka Vene kwam met ons met passer en lineaal vertellen dat Suriname niet hebzuchtig moet zijn.

  Ik hoop vanharte dat de rest van de kavels meer dan genoeg olie bevatten zodat Suriname naar grote hoogten gestuwd kan worden.


  Maak melding

 2. Brazilie heeft bijna 25 jaren voor haar kust moeten boren, alvorens zij het geluk hadden een gigantische oliebel te vinden.

  Suriname staat pas aan het begin. Staatsolie, hebt geduld en probeer de gelogische formaties voor de kust van Suriname beter te begrijpen.

  Misschien is een studie van de geologie van de westkust van Afrika nuttig.

  Ik geloof nog steeds dat voor de kust van Suriname zeker ook olie moet zitten.

  Srika


  Maak melding

 3. @ M.Doorn en srika,
  Ik hoop niet dat er olie wordt gevonden in Suriname.Suriname zou de weelde niet kunnen dragen vooral met een president die nu aan de macht is . neem een voorbeeld aan gadaffi hoe zijn zonen geld over de balk gooien terwijl de bevolking in armoede leeft, saddam hussein precies het zelfde. Suriname wordt nu gedompeld in armoede terwijl de zoon van Bouterse in een auto mag rondrijden van 400,000 euro.M.Doorn als jij vene vergelijkt met mugabe dan mis jij iedere form van realiteitszin.


  Maak melding

 4. @wikileaks

  Dat was duidelijk gewoon een typ foutje. Hij wilde DDB als evenbeeld van Mugabe neerzetten.
  Veni met Mugabe vergelijken dat kan natuurlijk, maar dan kijg je een hele lange lijst met verschillen. 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.