Politiebond Suriname laakt vrijlating geweldenaar

10

PARAMARIBO, 6 mei – Grote verontwaardiging en ontsteltenis. Zo beschrijft de Surinaamse Politiebond, SPB, de eigen reactie op een besluit van de rechtercommissaris een verdachte vrij te laten. De man was aangehouden voor onder meer bedreiging van een politieagent.

Het bedreigen gebeurde met een illegaal vuurwapen. “Onbegrijpelijk zijn de overwegingen die geleid hebben tot de invrijheidstelling”, stelt de SPB. Onder meer wordt genoeg reden gevonden voor “redelijk vermoeden van schuld.” Toch is de man in vrijheid gesteld. Dat heeft te maken met de tweede overweging. Het aanhouden zou een te strenge maatregel zijn voor het gepleegde feit.

Dus werd onmiddellijke vrijlating gelast. “Leden van de SPB zijn dan ook bijzonder teleurgesteld in de rechter-commissaris en vragen zich af waar de politie precies staat en welk vertrouwen en/of bescherming zij nog geniet van de zittende magistratuur.” Het steekt vooral dat het besluit aanzet tot gebruik van geweld tegen de politie in plaats van dit te ontmoedigen.

Bekijk ook:

10 REACTIES

 1. Zoals vaker gezegd, corruptie binnen justitiele en politiele diensten al jaren een zorgpunt. In het onderhavige geval betreft het een verwapengevaarlijke verdachte, die door interventie van een bekende industrieel door de RC in vrijheid is gesteld. En zo zijn er nog meer grote jongens/drugsbaronnen die de hand boven het hoofd zijn gehouden in het verleden.


  Maak melding

 2. Dit is onder andere het gevolg wanneer de politie zich als een stelletje gangsters gedraagt en in elke situatie overmatig geweld gebruikt word. arresteren hoeft niet altijd met zoveel geweld te gaan. Iemand is pas schuldig als ie veroordeeld is. En dat bepaalt de rechter en niet de politie. Het wordt tijd dat ze hun plaats kennen.


  Maak melding

 3. Ach zo is het jaren aan toegegaan in Suriname.

  Alleen durfde de Surinaamse Politiebond nooit stelling hiertegen te nemen, ze waren natuurlijk bang voor de gevolgen van tokkie.

  Goed zo Bond neem stelling hiertegen en blijf dat voooral doen, met de huidige regering en Minister van Juspol aan je zijde als partner, moeten we eindelijk af, van het ons kent ons binnen justitie.

  Per direkt weer oppakken die raddraaier.


  Maak melding

 4. Als die regel voor anderen gehanteerd wordt moet die regel ook voor deze crimineel gelden. Kwestie van rechtsgelijkheid wat een groot goed is.

  En hiermee is niet gezegd dat de man vrijuit gaat, maar slechts dat hij zijn straf niet in hechtenis hoeft af te wachten.

  Dat de politie dit erg vindt kan ik begrijpen, maar als dit bij een burger gebeurt dan is dit net zo traumaties voor die burger(s)


  Maak melding

 5. hahahahah,ik moet lachen om dat geluid op nummer op nummer 5, DDB loopt al jaren vrij rond in Paramaribo daar hoor ik jou niets van zeggen.De politie man in kwestie moet eerst voor zorgen dat zijn proces verbaal klopt.


  Maak melding

 6. John de RC heeft zeer ten onrechte en tegensrijdig bepaald dat het vasthouden van een persoon die een agent met een vuurwapen heeft bedreigd een te strenge maatregel is.

  De politiebond is terecht boos, er staan (ook in het Westen) hoge straffen op geweldpleging/belediging jegens politieagenten juist vanwege hun positie in de maatschappij (dit staat los van onoorbare gedragingen van de politie zelf).

  De RC geeft hiermee het signaal dat burgers zich niets hoeven aan te trekken van de politie zolang je maar geld/connecties hebt.


  Maak melding

 7. Nederland heeft goed en verstandig gehandeld!

  Dus Nederland heeft toch gelijk de criminelen
  uit Suriname vrij te laten!! na de uitzending van Peter R de Vries.

  Criminelen de ijzer is heet in Suriname! dus…….. en wie weet dat jij straks ook vrijgepleit wordt!!


  Maak melding

 8. Ook bout wacht zijn proces in vrijheid af.Maar er is wel begrip voor de politie.Het kan niet zo zijn dat er straffeloos een agent aangevallen wordt en of met de dood bedreigd wordt.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.