Particulier plan: Centrale Markt Suriname slopen

16

PARAMARIBO, 6 mei – De Centrale Markt aan de Waterkant zou compleet afgebroken moeten worden. Dit staat in een herstelplan voor de oostelijke rand van Paramaribo, langs de Waterkant. Het plan ligt al op het bureau van president Desi Bouterse. De chaos van venters en passagiersbussen zou in één klap tot het verleden behoren.

“De plek zoals die nu is, is dringend aan herstel toe”, zegt Gerold Maatstaf, bedenker van het plan, tegenover De West. Een groot deel van de Waterkant tot de markt is vies. Er hangt een onaangename geur en trottoirtegels zitten los. Consumptievuil stapelt zich regelmatig op en het bus- en taxivervoer verloopt er chaotisch. De marktplaats zelf krioelt van het ongedierte. Het beste is het marktgebouw uit de jaren zeventig te slopen.

Dat geldt ook de oude loods, de zogenaamde Vreedzaammarkt, die doorgaat als verlengstuk van de Centrale Markt. Gooi alles tegen de vlakte, vindt Maatstaf. In de plaats komt er een bouwwerk van drieverdiepingen met busstroken aan de voor- en achterkant. Bouterse moet nog reageren. Het management van de Nieuwe Haven lanceerde ooit al het idee om de markt opnieuw in te richten met het oog op toerisme.

16 REACTIES

 1. Eindelijk iemand meteen beetje verstand.Slopen dat ding en maak er een promenade van. Geen ophopend vuil meer.
  Bouw in plaats van een centrale markt,meerdere in verschillende buurten.zo heb je het publiek beter geholpen.Velen kunnen dan gewoon lopen naar de markt.


  Maak melding

 2. Ik vind een goed plan.Hier rolt de srd,hier draait de lokale economie.We kunnen het niet zonder.Hoop dat er genoeg middelen zijn,rijke particulieren grijpt je kans.Want de overheid heeft sowieso geen geld.


  Maak melding

 3. die vieze chaotische centrale markt heeft geen toeristische waarde, dus terecht tegen de vlakte en zet aub een gebouw neer die geen afbreuk doet aan de waterkant-skyline.


  Maak melding

 4. Suriname is keihard aan vernieuwingen toe met haar gedateerde infrastructuur dus ik ben er helemaal voor, slopen die ouwe zooi!!!


  Maak melding

 5. vreemd genoeg liep ik vandaag in amsterdam noord en de marrktt stand plaats hier alles was netjes en dacht in mijn zelf kunnen ze dit ook niet doen in suriname en nu lees ik dit het zou fijn zijn de markt ergens alleen te zetten ver van de binnen stad wat een prachtig plan zou verschrikkelijk mooi zijn succes ermee


  Maak melding

 6. Niet slopen de markt moet daar weg men kan iets anders verzinnen om het gebouw nog te kunnen gebruiken…maar geen markt en EBS mag ook inpakken en verdwijnen uit de Saramacca straat.


  Maak melding

 7. dit plan is reeds vanaf de vorige regering ontstaan uit de hoek van sommo door een project ontwikkelaar.

  het plan was om vanaf de plattebrug tot en met de markt een haven voor dure jachten, en dure appartementen te bouwen.sommo’s enige voorwaarde was dat zijn familie de beste appartement als cado moest krijgen.


  Maak melding

 8. Rich people,poor government”particulier initiatie is een pre’.Overheid is niet te vertrouwen…..bovendien hebben ze geen geld.Aaiii baya.


  Maak melding

 9. Zo een plan kan alleen een chinees bedenken.Die hebben geen benul van onze historie zien graag gebouwen met een platte dak.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.