Apintie: relatie regering en media zorgelijk

24

PARAMARIBO, 6 mei – “De directie en de medewerkers van Apintie Radio & Televisie maken zich bezorgd over de wijze waarop delen van de regering omgaan met de media in Suriname.” Dit stelt het medium in een publieke verklaring. Al geruime tijd worden Apintie en andere kritische media niet uitgenodigd voor persconferenties.

Andere activiteiten van het kabinet van de president gaan om dezelfde reden ongemerkt aan deze media voorbij. “Ook het wegkopen door de regering van mediawerkers van verschillende mediahuizen tegen hoge lonen zien wij als uitholling van de persvrijheid”, stelt Apintie. Onlangs kozen twee journalisten van het station voor een voorlichtingsbaan bij de overheid.

Het blijft niet bij het wegkopen. “Intussen komen er geen opdrachten voor uitzending van programma’s van het kabinet van de president”, aldus Apintie. De dagbladen De West en Dagblad Suriname krijgen ook geen advertenties meer van de overheid. Apintie wil zich hoe dan ook blijven inzetten voor eerlijke informatievoorziening. “Wij zullen er met z`n allen voor moeten waken dat onze vrijheid van meningsuiting bewaard blijft.”

24 REACTIES

 1. Apintie maakt zich terecht zorgen. Het wegkopen van medewerkers, uiteraard voor meer geld, kun je zien als een uitholling van de neutrale media. Overigens mag Apintie blij zijn dat ze deze medewerkers kwijt zijn, want zij zijn dus omkoopbaar gebleken en geen betrouwbare medewerkers. Deze mensen zijn alleen maar uitgeweest op geldelijk gewin en hebben hun journalistieke ethos verruild voor een paar zilverlingen. Gelukkig zijn er nog journalisten in Suriname die hun hart op de juiste plaats hebben en gebruik maken van hun recht om onpartijdig hun vak uit te oefenen. Zoals het hoort in een democratie. Als Bouterse denkt dat hij door deze verwerpelijke handelingen de censuur kan herinvoeren, dan denk ik dat hem dat niet meer lukt. De pen blijkt nog altijd scherper dan het zwaard! Surinaamse journalisten: Laat jullie niet intimideren, bedreigen, beledigen of wat dies meer zij. Jullie zijn en blijven de stem van en voor het volk.


  Maak melding

 2. Ja Apintie het is idd zorgelijk dat diverse media/journalisten,waaronder ook de uwe, zich openlijk lenen om als spreekbuis te dienen voor coalitie of oppositie en dan hypocriet klagen hoe ze door de andere politieke partij(combinatie) worden ‘beknot’ in hun persvrijheid. Ook Des voor pres en Vene huichelen er op los wanneer het gaat om het negeren/uitsluiten van bepaalde media/journalisten.

  Er zijn idd niet alleen nu, maar in de afgelopen jaren journalisten weggegaan/ in dienst gekomen bij staatsmedia vanwege inmenging van de politiek. Waarom maakt u nu wel en toen geen heisa Apintie e.a.?

  En wat heeft het derven van advertentie inkomsten te maken met de beperking van vrijheid van meningsuiting?


  Maak melding

 3. “If you can’t beat them, join them”

  Journalisten die overlopen naar het ‘andere kamp’ zijn de titel journalist niet waard.


  Maak melding

 4. Maar naturlijk zal t ontkend worden
  Dat is toch te verwachten en geen nieuws.
  De West en dbSuriname zijn al in ongenade gevallen en hun reporters zijn niet openlijk verklaard , maar wel persona non grata.
  Is t u ook opgevallen dat deze machthebberskliek bestaat uit een bunch of creepy uitziende gasten?
  Zoals ze uit hun ogen kijken , zo handelen en gaan ze om met t volk.
  En zou t nu gaan om enkel hun achterban, tot daar aan toe, maar ook diegene die er NIET voor hebben gekozen , heeft er helaas toch mee te maken.

  En als er mensen zijn die zich laten gek maken en kiezen voor fame and glory door over te lopen , dan heeft t meer te zeggen over de persoon in kwestie en diens principes (als die ze al heeft)en hoe die in mekaar zit.
  Op zo ,n manier kleur bekennen en niet door hebben dat easy come ook easy go is, iets wat hun voorgangers ook hebben ervaren!!!!


  Maak melding

 5. Vrijheid van meningsuiting betekend niet dat je laster, leugens, verdraaiingen en openlijke opruiing mag propageren. Terecht dat deze kwakzalvers die de naam media niet waardig zijn worden uitgesloten.

  Waarom zou de regering deze bladen moeten financieren met advertenties plaatsen als ze niets van doen hebben met eerlijke berichtgeving. De lat moet gewoon hoger geplaats worden in Suriname willen we serieus genomen worden.

  Deze bladen hebben stuk voor stuk leugens geplaats en hebben verzuimd om corrigerende berichten te plaatsen nadat is gebleken dat het pure leugens zijn, als voorbeeld nemen we de volgende berichten zoals gepimpte auto en de gerestaureerde kamer van de minister van OW. That’s not done, Terechte actie van de regering.


  Maak melding

 6. In het RIJK van Desi Bouterse mag niemand kritiek hebben.
  Ethiek.Code voor journalistiek.
  Preambule.
  Een betrouwbare en pluriforme journalistiek is van groot belang voor de democratische samenleving,die niet goed kan functioneren zonder geinformeerde burgers en een vrije uitwisseling van iedeeén.In die open samenleving komt de journalist het recht op vrije nieuwsgaring toe,én de verantwoordelijkheid het nieuws waarheidsgetrouw,onafhankelijk, fair en met open vizier te brengen.Limbo Is een goed voorbeeld hoe het niet moet, clifton limburg schend de ethiek van de journalistiek.Alle journalisten in Suriname die kant hebben gekozen van de man die persvrijheid in Suriname zware klappen heeft toegebracht zijn naar mijn mening laf.


  Maak melding

 7. Waarom staat die huichelaar daar in die hoek te huilen?

  Apinti heeft zich onder andere met het programma “To the point”. onverdroten ingezet om Bouterse door de jaren heen te bekladden/muilkorven, aangezien Boutisten geen toegang hadden tot dit medium.

  Is he nu zo verwonderlijk dat zij nu uitgerancheerd worden?

  Willie, willy moet nu niet komen janken hoor.

  De zaterdagse rubriek van De West is ook niet voor de poes en Dagblad Suriname, die stelselmatig een andere kijk geeft op de realiteit.


  Maak melding

 8. Zoals ik al MAANDEN geleden aangaf,zal bouta proberen alle kritische tegenstanders de mond te snoeren.Soms door het simpelweg omkopen,soms door intimidatie en bedreiging,en soms door het daadwerkelijk toepassen van geweld.En helaas zullen sommigen op onverklaarbare wijze om het leven komen.U bent gewaarschuwd!!


  Maak melding

 9. M. Doorn,

  Wat ben je toch een ongelofelijke (piep piep).
  DE zeer geachte heer Limo die jarenlang zijn NDP propaganda op een ontluisterende wijze de ether in slingerde mag zich nu perschef worden.

  Als je voor de regering bent, wordt je beloond, als je tegen ze bent wordt je geboycot als pers.

  Door advertenties terug te trekken uit bladen die je niet goed gezind zijn, pleeg je perscensuur.


  Maak melding

 10. @ parapinto en M.doorn,
  Bouterse heeft zich zelf beklad besmeurd, het is niet apintie die een staatsgreep heeft gepleegd, het is niet apintie die media gebouwen in brand heeft geschoten, het is niet apintie die journalisten heeft vermoord om hun mening.
  iedereen liegt in jullie ogen nooit spreekt iemand de waarheid jullie zijn twee zeer eigenwijze drollen.


  Maak melding

 11. Natuurlijk zijn Doornroosje en PintoParaman het hier weer niet mee eens. Maar dat verbaast me niets. In Nazi-Duitsland mocht het journaille destijds ook niet zeggen dat Hitler fout was. De informatie vanuit het kabinet van de president STIKT van de leugens, maar als je oogkleppen voorhebt, zie je die niet. Eenzijdige journalistiek riekt naar dictatoriaal bewind en is absoluut niet democratisch.


  Maak melding

 12. zoals de waard is,vertrouwd hij zijn gasten..

  de dictatuur heeft zijn intrede gedaan.

  pasop er staat veel op het spel,de toekomst is niet ver meer,wees niet verrast..


  Maak melding

 13. Even ter informatie aan Doornroosje en ParaPinto: De grootste leugenaar is de perschef van het kabinet, Cliff Limburg. Hij heeft de gore moed gehad te zeggen dat Apintie niet is uitgesloten omdat het e-mailadres van Apintie verkeerd was ingevoerd bij de persdienst van de president. Ik heb van mijn leven nog nooit zo’n grote leugen gehoord. Wat een farce.


  Maak melding

 14. henk molenaar zegt “Door advertenties terug te trekken uit bladen die je niet goed gezind zijn, pleeg je perscensuur.”

  Henk het is overduidelijk dat je niet weet wat perscensuur betekend. Is het niet de plicht van elke media om de burgers eerlijk en objectief van nieuws te voorzien?

  Trouwens Limbo heeft altijd het principe hoor en wederhoor toegepast, heb je dat ook bij de west of apintie.

  Blaka Kaka wanneer de media deel gaan uitmaken van de buitenparlmentaire oppositie en dus eenzijdige berichten plaats die notabene leugens en verdraaiingen zijn, vind je dat niet eenzijdig en ondemocratisch? natuurlijk niet, jij hypocriet.


  Maak melding

 15. @ nummer 15 ,
  Volkomen mee eens .
  Limbo bedrieg de bevolking waar ze erbij staan, ik ga nog een stapje verder die hele criminele bende die nu aan de macht is zijn leugenaars. wanneer je ze betrapt op hun leugens reageren ze als iemand door beien worden gestoken.


  Maak melding

 16. Gezien de reacties van NDPers en NFers op dit forum zijn ze het over 1 zaak in ieder geval eens:

  Politiek beinvloede/georkestreerde media zijn toejuichbaar, zolang het maar in het voordeel is van de eigen politieke hoek.Zo niet, dan gillen we moord en brand over perscensuur.

  Kortom: Comedy Capers ten top 😀


  Maak melding

 17. Dat een regering vaker gebruik maakt van bevriende media als spreekbuis is begrijpelijk. Maar:
  – ze moet altijd alle journalisten uitnodigen.
  – er moet een perskaart zijn die de houder toegang geeft, dit mag niet afhankelijk zijn van het wel/niet hebben van een persoonlijke uitnodiging.
  – deze president heeft zelf in OCER jaren lang de meest grote onzin zitten verkondigen en is daarvoor zelfs veroordeeld.
  – als media een krities stuk schrijven is dat hun goed recht en is het de taak en PLICHT van de regering om daarover tekst en uitleg te geven.
  – als de regering geen bevredigend antwoord geeft op een krities stuk is het de taak van de DNA de regering tot de orde te roepen en alsnog een goed antwoord af te dwingen.

  @blaka bakra
  Is ook een l.l smoes want als het adres verkeerd is krijg je daarover een “onbezorgd bericht in je mail box”. Maar ja dit is niet de eerste en de laatste leugen van Cliff Limburg.

  @Paraman
  En zijn de daders van de aanslagen op de eigenaar van de Parbode al gevonden? Of van de andere journalisten die bedreigd zijn? Heeft de regering al een duidelijk aangegeven dat het bedreigen van journalisten ongepast en ongewenst is?


  Maak melding

 18. @12 Paraman, lees je reactie nog een keer. Op wie reageer je eigenlijk ???

  Zoals ik al eeder heb gesteld ;Cliff Limburg….Limbo is de grootste…….likker in Surimaribo! Met zulke mensen win je nooit/never de oorlog! Suriname is flink aan het verloederen.

  Blijf maar opletten ! Er volgd nog méér!En dit zien,M.Doorn,Pinto,Paraman ,ect,ect……….als vooruitgang in Suriname. Wel mensen, blijven jullie lekker komende honderd jaar met jullie BROKO PRANASIE zitten !!!!!!!

  Groet,(Veel wijsheid !!!!!!!!!)


  Maak melding

 19. @ M.doorn.
  Lees wat de grondwet van suriname zegt in artikel 19 over persvrijheid.
  @ M.Doorn waar is dat bandje van redi doti wanneer mag de bevolking weten wat zich daar heeft afgespeeld waar is limbo met zijn grote arrogante smoelwerk, wanneer weten waarom waarom zoveel staats bezoeken op het laatste moment worden afgezegd, wanneer weten wij of bouterse wel of niet was uitgenodigd bij president ombama, waarom hoor ik limbo niets zeggen over die bosje en alibux twee oplichters die adviseur zijn van die criminele president.limbo heeft amafo met de grond gelijk gemaakt in zijn bakana tori hij zwijgt als het graf over de benoeming van amafo tot minister.luister no M.Doorn die hele bende die nu de macht hebben , zijn in mij ogen ongeloofwaardige beesten die mijn volk tarten, en jij hoort er ook bij, stelletje bedriegers dat jullie zijn.


  Maak melding

 20. Wikifreak je bent gewoon veels te dom om te begrijpen dat het nooit de bedoeling is van de persvrijheid die in de grondwet staat dat men dat men vrijelijk leugens,verdraaiingen, beledigingen en lasters kan plaatsen, dat is dus misbruik van die hele persvrijheid.

  En dan zou je denken dat de regering naar de rechter kan stappen om de pers te laten veroordelen, maar ook dat snijd geen hout, want dan zou men schreeuwen dat de regering de rechter misbruikt om de pers te muilkorven, snappie.

  MAW de pers heeft een grote verantwoordelijkheid om met die grontwettelijke persvrijheid verantwoordelijk om te gaan, dat is wat er precies ontbreekt. Ook ik begrijp dat dit gewoon water naar zee dragen is om jou dit uit te leggen. Whatever.


  Maak melding

 21. Luister no mi boi voor jij mij dom noem wil jou een aantal voorbeelden geven dan kunnen we zien wie nou echt dom is .
  Het is niet aan de president nog en pers chef van de president om de media tot orde te roepen.Je stap niet naar de rechter om journalisten te laten veroordelen je stap naar de rechter als je bewijst hebt dat je beledigd ben, of dat er leugens over jou wordt verspreid zo gaat dat in de democratie .
  waarom stuurt bouterse de stukken van het grondbeleid wel naar de rechter vertel mij dat.En dit nog M.Doorn het is volstrekt ongeloofwaardige dat de man die alles en iedereen in ocer heeft beledigd bedreigd het nu heeft over principes, weet jij nog dat hij zij woorden moest terug nemen over santokhi .
  limbo is de laatste die moet klagen hij heeft alles en iedereen door het slijk gehaald nu hij van waakhond schoothondje is geworden dan deugd de pers niet. wie de bal kaats moet het terug verwachten M.Doorn. Hoe noem jij wat er in redi doti is gebeurd waar valt het onder vertel mij dat M.Doorn. M.Doorn jij maakt jou zelf belachelijk om over verantwoordelijkheid,grondwettelijk persvrijheid te praten, de man die jij aanbid heeft als deze grondwettelijke fundamenten van onze republiek Suriname vertrapt met zijn militaire laarzen daar hoor ik jou nooit wat van zeggen, sterker nog je moedig ze aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.