Wycleff Jean, Haitiaans staatshoofd naar Suriname

4

PARAMARIBO, 5 mei – De pas gekozen Haïtiaanse president Michel ‘Sweet Micky’ Martelly brengt vrijdag zes mei een bezoek aan Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. Martelly wordt vergezeld door onder meer de Amerikaans-Haïtiaanse hiphopartiest Wycleff Jean.

Het wordt een kort goodwill bezoek voor het aanhalen van de onderlinge banden. Een kennismakingsbezoek aan president Desi Bouterse staat op program. Ook is er waarschijnlijk een ontmoeting met de Haïtiaanse gemeenschap in Suriname. De afgelopen decennia hebben enkele honderden Haïtianen zich in Suriname gevestigd en er een bestaan opgebouwd. De meesten zitten in de landbouw en onderhouden nog sterke baneden met hun geboorteland.

UPDATE: Bezoek president Haïti aan Bouterse geannuleerd.

4 REACTIES

  1. Leuk voor de oprichting van een nieuw zangtrio. Voor de rest van nul en generlei waarde. Haiti heeft Suriname niets te bieden en omgekeerd. Caricom-lid, maar niet meer dan dat. Het enige dat Haiti exporteert zijn arbeiders.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.