Plannen Suriname voor drugsbestrijding ambitieus

1

PARAMARIBO, 5 mei – Suriname is ambitieus als het om de drugsbestrijding gaat. Vicepresident Robert Ameerali vindt dat er meer gedaan kan en zal worden. De samenwerking met de regio zal worden opgevoerd. Suriname wil de eerste zijn die het regionale drugsactieplan zal uitvoeren.

Het plan van de regionale waakhond, Cicad, is net goedgekeurd op de negen en veertigste bijeenkomst in Paramaribo. “We willen er alles aan doen het plan uit te voeren en goed ook”, zei Ameerali tijdens de bijeenkomst. Cicad wil de landen op het westelijk halfrond intensiever ondersteunen bij de drugsbestrijding. “We hebben geen andere keus dan samenwerken”, zei Cicad-voorzitter Chandrikapersad santokhi.

De Surinaamse ex-minister van Justitie en Politie vindt dat de regio nog een lange weg te gaan heeft. Daarom is hij blij met de bijeenkomst in Paramaribo. Het is niet alleen een erkenning van Suriname’s inzet, maar ook een teken van goodwill. De ruim zestig deelnemers komen uit alle delen van de Amerika’s en het Caribisch gebied. Het actieplan geeft voor vijf jaar de prioriteiten aan, waaronder vraag en aanbod aanpakken.

1 REACTIE

 1. Wat mij opvalt,is dat de lijder van het land nog nooit iets gezegd heeft over de drugs problematiek in het land ..

  Laatstaan een oordeel of beoordeling of gewoon een flut opmerking.

  Er zijn in de afgelopen maanden honderden kg. alle vormen van drugs over de hele wereld opgepakt op havens terecht gekomen in beslag genomen,maar je hoort nooit iets van de lijder de pres..

  Een goed fatsoenlijk gerespecteerd opperhoofd zou zijn volk toespreken en afraden zulks te doen..

  maar ja,, we leven in surbo..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.