Weer een beetje hoop voor Kwakoe Festival

8

De organisatie van het Kwakoe Festival is weer een stap dichterbij gekomen meldt AT5 vandaag. Paul Stiekema, ex-directeur van de Heineken Music Hall (HMH), werd eind maart door het stadsdeel aangewezen om het proces rond de organisatie te begeleiden.

Hij heeft nu een vergunningsaanvraag ingediend voor een nieuw consortium, genaamd ZO-festival. Stiekema heeft er vertrouwen in dat de aanvraag wordt goedgekeurd, zo laat hij AT5 weten. Stadsdeel Zuidoost zegt echter nog van niks te weten.

Eind maart werd bekend dat het stadsdeelbestuur van Zuidoost de regie in handen zou nemen om ervoor te zorgen dat dit jaar de 36ste editie van het festival plaats kon vinden.

8 REACTIES

 1. Schandalig dat men dit eenvoudige festival niet naar behoren kan uitvoeren.
  Bijna 30 jaar verder en nog steeds bepaald de surinamer niet over zijn eigen feest…


  Maak melding

 2. Ik denk dat dit wel kan slagen,want de creolen laten dit gebeuren liever door een bakra organiseren dan door een Hindustaan.Zo zijn wij toch? Onderdoen voor de bakra’s!


  Maak melding

 3. Heeft het stadsdeel zuidoost, ondanks alle excuus zwarten in het dagelijks bestuur, toch haar zin: een witte directeur!! stel je voor dat een zwarte directeur is van het tweede festival van amsterdam! dat kan toch niet???


  Maak melding

 4. Kwakoe moet bij Kwakoe blijven dus bij Blaka want wij dienen een sociaal doel en geen commerciele rotzooi.
  Al halen zij wie dan ook erbij ik laat niemand mij hosselen en uitbuiten omdat het nooit de bedoeling van Kwakoe festival is geweest…Nu wil men eenvoudig laten zien dat men de boel wanneer men maar wil kan brengen richting Katibo.


  Maak melding

 5. Krabada: Geen commercieel doel? Wat is dat voor een belachelijk idee. Het is een en al commercie op Kwakoe. Weet je de prijzen die gevraagd worden voor een stand? En het is gebleken dat Kwakoe in de laatste decennia gedomineerd is door dieven en zakkenvullers, die nooit en te nimmer aan hun betalingsverplichtingen hebben kunnen voldoen. Dus de Blaka’s kunnen het duidelijk niet, dan maar een Bakra!!


  Maak melding

 6. Jako, jij hebt het allang door.Zielig dat de creolen niet goed zijn georganiseerd om dit feest te regelen.Tja.. maar van wat anders kan ik dat ook niet zeggen.Eenheid is er niet dus werk eraan…


  Maak melding

 7. weet iemand toevallig of Kwakoe 2011 door gaat, ik hoorde namelijk laatst van iemand dat het niet door gaat, en weer iemand anders beweerde dat het wel door gaat!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.