Surinaamse leraren wachten nog even met looneis

8

PARAMARIBO, 3 mei – Leraren van het middelbaar onderwijs willen zich nog even houden aan afspraken met de regering. Volgens Wilgo Valies, voorzitter van lerarenvakbond BvL, komen er voorlopig nog geen looneisen. Dat wil niet zeggen dat het de leraren materieel voor de wind gaat.

De salarissen gingen weliswaar redelijk opwaarts bij de laatste loonronde. “Als de sociaaleconomische omstandigheden echter zodanig verslechteren dat de salariëring onder het niveau duikt van 2010, zal wel aandacht van de regering gevraagd worden”, zegt Valies tegenover de Ware Tijd. Het lijkt nog niet zover, hoewel de klacht over stijgende prijzen aardig aanhoudt.

Maar er zijn afspraken met de regering. Die zou het nieuwe functiewaarderingssysteem, Fiso, compleet doorvoeren onder bepaalde voorwaarden. De BvL zou onder meer wachten met het aansturen op indexering van salarissen. De verwachting was wel dat de economische omstandigheden in het land niet zouden verslechteren. Nu blijkt de inflatie al ruim twintig procent te bedragen. Valies kijkt nog even de kat uit de boom.

Bekijk ook:

8 REACTIES

 1. Al die Oranje aanhangers en duffe fronters, die alsmaar hopen dat het hier inelkaar donderstraalt, hoeveel Surinamer ben jij eigenlijk?


  Maak melding

 2. @ Parapinto,
  Al die Bouterse aanhangers die alsmaar denken dat Bouterse Suriname vooruit gaat brengen zijn geestelijk ziek.Hoeveel Surinamer ben jij als je de moordenaar en onderdrukker van jou eigen volk tot president kiest.Hoeveel Surinamer ben jij als die didibri tot president kiest die jou land op moreel, sociaal, economische gebied kapot heeft gemaakt. De geschiedenis is zich aan het herhalen in Suriname. Parapinto jij propageer misdaad achteruitgang, genocide, massamoord, onderdrukking, vernedering en drugshandel.


  Maak melding

 3. Gelijk heb je, Neus!

  Elke middelbare scholier met vak Economie I had dit kunnen voorspellen. Vraag blijft wat nu? Want de stakingen uit de afgelopen jaren liggen ons nog vers in het geheugen. Kinderen die zo lang thuis waren, middelbare scholieren die op zaterdag en zondag lessen moesten volgen, het was niet mals. Het niveau van de lessen is toen behoorlijk gedaald en de examenuitslagen waren nog nooit zo laaggeweest. Welke kant wil Valies op gaan? De inflatie zal zich voortzetten. Dat is een gegeven. Iedereen moet leven, maar wat gebeurt er met het onderwijs inhoudelijk? Valies moet niet te veel van deze regering verwachten.


  Maak melding

 4. haha paraman, als je eens de moeite zou nemen en om je heen zou kijken dan zou je zien dat het al in elkaar stort. dat is voor iedere surinamer waar die ook woont jammer.


  Maak melding

 5. Neus op 3 zegt
  “FISO 10 % er bij, van 100 % naar 110%.
  Devaluatie: 20% er af, van 110% naar 88%.”

  Devaluatie van 20% sang, ok misschien had deze regering weer gewoon zoals front gewend was met dollars interventies op de markt om de koers zgn stabiel te houden. Diezelfde gebedelde dollars die door zakenlieden werden geexporteerd toch neus. Trouwens 110-20 is nogsteeds 90 en geen 88 dombo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.