Overleg sociale partners Suriname cruciaal

3

PARAMARIBO, 3 mei – Meer dan ooit zal overleg tussen de sociale partners doorslaggevend moeten zijn voor de richting die Suriname opgaat. Dit zeker op korte termijn. Het tripartiet overleg tussen overheid, vakbeweging en werkgevers lijkt nog weinig op te leveren. De vaart zit er nog niet echt in, maar het zal er nu wel van moeten komen.

Zowel de vakbeweging als het bedrijfsleven klaagt steen en been. De prijzen van consumptie- en productiegoederen gaan almaar de lucht in. Dit wordt voornamelijk toegeschreven aan de maatregelen in de monetaire sfeer. Onlangs nog zei vakbondsleider Errol Snijders dat er nog steeds geen goede reden is gegeven voor het devalueren van de Surinaamse dollar. Intussen zijn de gevolgen wel merkbaar.

De verhoogde prijzen van goederen en diensten drukken de koopkracht. De vakbeweging zit niet stil en begint hier en daar al looneisen te stellen. Volgens vicepresident Robert Ameerali is het een kwestie van tijd eer de omstandigheden zullen verbeteren. Het probleem is dat er geen document aan te wijzen is waar maatregelen, verwachtingen en effecten meetbaar staan aangegeven. Het vertrouwen wordt er zo niet sterker op.

3 REACTIES

  1. het zou ameraali sieren om eerlijk te zijn dat ze niet goed genoeg stilgestaan hebben bij de gevolgen van de genomen beslissingen of dat deze gevolgen ingecalculeert waren. pas wanneer er stront aan de knikker is worden de sociale partners mede verantwoordelijk voor waar het naartoe gaat. toen de beslissingen doorgevoerd werden krgen die sociale partners het ook via de media te horen.


    Maak melding

  2. Ameerali gaat straks geslachtofferd worden let maar op mijn woorden, Bouterse gaat hem straks de schuld geven van die ellende waarmee Suriname nu mee zit.Ga de geschiedenis van Bouterse na dal zal je zien dat hij altijd de schuld van zijn wanbeleid, onkunde, incompetentie bij andere neer zet. In iedere andere land komt de vice president pas naar voren wanneer de president uit lande is maar is Suriname is het de vice president die op de voorpagina treed, zeer opvallend maar Bouterse kennende is het niet zo vreemd.


    Maak melding

  3. Precies DDB is hard opzoek naar slachtoffers die hij de schuld kan geven. Liefst zou hij de chinese rechtspraak invoeren waarbij hij hen dan tegen de muur kan zetten en niemand tegenspraak kan leveren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.