Standard & Poor’s: inkomen Surinamer royaal

9

PARAMARIBO, 28 apr – Het doorsnee inkomen van de Surinaamse bevolking is vrij royaal. Dit stelt kredietratingbureau Standard & Poor’s. Je zou het zo niet zeggen, maar het bbp per hoofd van de bevolking is ruim zesduizend dollar. En dat is nog laag ingeschat.

Het werkelijke cijfer ligt waarschijnlijk hoger. De informele sector waar duizenden een bestaan vinden, is niet meegerekend. Maar ook zonder die data ligt Suriname relatief hoog. Alleen Venezuela en Gabon scoren hoger in de zogenaamde B Mediaan groep. Interessant is dat de gemiddelde inkomensgroei in Suriname ook hoger ligt dan de 3,2 procent van deze groep.

In de afgelopen jaren kwam Suriname steeds boven vier procent uit. Volgens Standard & Poor’s heeft dit ook te maken met maatregelen van de regering. Vooral het strakke begrotings- en monetair beleid bracht meer helderheid. Ook de gunstige exportcijfers van vooral grondstoffen deden een flinke in de zak. Anders dan de rest van Zuid-Amerika, heeft Suriname geen invloed op de productie van goud en bauxiet.

9 REACTIES

 1. Als S. & P. stelt dat het doorsnee inkomen van de gemiddelde Surinamer vrij royaal is, is er maar één conclusie: Surinamers kunnen niet met geld omgaan. Of zeg ik nu iets nieuws?


  Maak melding

 2. Geen van de regeringen die geweest zijn hebben het begrepen dat je de goud productie in eigen handen moet hebben ten zij je deviezen wil hebben. George Soros zegt dat je de dollar niet meer tot reserve valuta kunt rekenen het zijn goud en zilver dat nu gelden.Suriname wordt nu eens wakker je kunt de mensen een beter leven geven door het goud niet laten weg dragen door dieven.


  Maak melding

 3. Ik sta verbaasd hierover.

  Hoe komen zij tot deze conclusie?.
  Hebben zij de groepen die afhankelijk zijn van ondersteuning uit de cijfers gelaten?.

  Als het toch klopt ben ik toch blij hierom.
  Hopelijk gaan de groepen die steun krijgen begrijpen dat zij zich zelf ook actiever kunnen helpen.


  Maak melding

 4. Standaard?

  Standard, vraag het aan de Poors in het land.
  Zij hebben halverwege de maand niets te vreten.

  Kijk; dat de ambtenaren in het land redelijk verdienen geldt niet voor het hele land. Een te groot deel van de bevolking is ambtenaar, maar zij die geen ambtenaar zijn hebben weinig of geen inkomsten.
  Venuzuela en Gabon zijn niet de landen waar we in het rijtje willen horen. Wij zijn het 17e rijkste land ter wereld (in de grond) dus dienen wij hoger te staan dan deze twee.

  Of kan de Surinamer niet met geld omgaan zoals Blaka Bakra stelt? Indien zo, dan is er nog een minpuntje op ons blazoen geland.


  Maak melding

 5. ik vraag me toch heel serieus af waar S&P hun informatie vandaan hebben gehaald , om dit te beweren.
  Of zijn ze ook met “”foute ” cijfers die hen is voorgehouden aan de slag gegaan?
  Zoals dat juspol is toegegaan, met cijfers die een ander beeld scheppen , terwijl de werkelijkheid vele malen erger is?
  Kijk de Surinamer van nu ,zijnbehept met een klaagmentaliteit, maar dat neemt niet weg dat de scheiding tussen rijk en arm steeds groter aan t worden is.
  Middenklasse is er gewoonweg niet meer, dus waar haalt S&P , t vandaan en hoe is hun berekening tot stand gekomen ?
  Zijn ze zelf op pad geweest of houdt de Suri. samenleving de schijn op, zoals wanneer je :””vraagt hoe gaat ,t , t standaard antwoord : “”ai go”” te krijgen , met gelijk daarna een stortvloed van klachten en of opmerkingen , die je de wenkbrauwen doen fronzen.
  Dus, S&P , laat m,n oren effe water drinken , met je conclusies.
  Inkomen Surinamers royaal?????
  Welke dan ?????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.