Fouten bij presentatie staatsbegroting Suriname

13

PARAMARIBO, 28 apr – Er zijn nogal wat fouten gemaakt bij de indiening van de staatsbegroting. Dit stelt parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/ NPS). Correctie is op zijn plaats, wil de regering niet het verwijt worden gemaakt de grondwet te vertrappen. Onder meer is verzuimd een aantal belangrijke documenten mee te geven.

Zo ontbreken de jaarrede van het staatshoofd en een Meerjaren Ontwikkelingsplan. “Het is dan moeilijk in te schatten welke plannen de regering specifiek wil gaan uitvoeren. Daarom zegt de grondwet dat het Meerjaren Ontwikkelingsplan erbij moet zijn”, zegt Wijdenbosch tegenover de Times of Suriname. Voorlopig geldt nog het plan van de vorige regering dat tot 2011 loopt.

Maar nu al had een nieuw plan af moeten zijn. “Om een beter beeld te hebben van het totale beleid”, aldus Wijdenbosch. Nu ligt een jaarbegroting bij het parlement zonder dat duidelijk is waar de uitgaven in passen. “Zo kan niet gewerkt worden. Zaken moeten concreet worden aangeboden aan het parlement.” Het parlement kan pas een goed en betrouwbaar oordeel geven als het zelf ook goed geïnformeerd is.

13 REACTIES

 1. Bouterse is het parlement de president hij onder en boven de weten, Suriname wordt nu bestuurd door een stelletje oplichters criminele met name Bouterse, Alibux,Wijdenbosch die zelfde kliek die Suriname op rand van de afgrond hebben gezet.Tante jenny en ameerali zijn ceremonieel ze worden gestuurd vanuit ocer bouva en misiekaba zijn gedumpt in het parlement die genegeerd wordt door hun baas een politicus die geen eigen mening heeft is een laffe politicus naar mijn mening.


  Maak melding

 2. Moppie!

  De jaarrede van de president dient samen met de MOP een beeld te geven wat de plannen van de regering zijn. Zo simpel als wat! Moppie?

  Maar als de president in zijn jaarrede hele andere dingen zegt dan er in de MOP of begroting staan dan kunnen er poppen gaan dansen. Wajang of Voodoo-poppen, maakt niet uit! Feit is dat er geen lijn is, geen strategie, geen plan de campagne, geen taktiek maar wel gefrommel op de schommel.

  Het naleven van de Wet is de eerste vereiste van regeerders. Het niet naleven van de Wet moet de kiezers danig aan het denken zetten.
  Zij zijn nu aan zet.


  Maak melding

 3. Maar die mevr….heeft zij zich afgevraagd…hoe mooi en in welk pakket wil zij het laten brengen..if a kondre nooit no mik behoorlijk hap….omdat er in het verleden een zeer slecht en dom beleid gevoerd is…..sorry mensen ik rij naar voren maar..zij en achtersruit spiegels daar gooi ik regelmatig een oogje naar…SRABIEL STABIEL …….MAAR MONI NO DI…….dan moet een jaar rede komen waar men meer moet inleveren…vooral de handel….EXPORT verlopig geen IMPORT.


  Maak melding

 4. Wederom geen reactie van Pinto en m.likdoorn!
  Hun motto is toch een dag niet gelogen is een dag niet geleefd

  Het is geen mop maar een meerjaren graai plan!


  Maak melding

 5. Platvloerse Leugenaar,
  Fouten zijn pas fouten wanneer zij voor crrectie vatbaar zijn.

  Wie daadwerkelijkt werkt kan fouten maken.

  Er zijn genoeg klooteharken doe ook nooit een fout zullen begaan.

  Vene heeft nooit fouten gemaakt. Vandaar dat onlangs gemaakte bruggen en wegen al op instorten staan. Rijdt maar van de Brokopondolaan over de L’hermitageweg naar de Zonnenbloemstraat, dan heb je een beeld.


  Maak melding

 6. hahahhahaha ai mi gado onze uilskuiken Parapinto schrijft op nummer 7, fouten zijn pas fouten wanneer ze voor correctie vatbaar zijn.
  Parapinto op 25 feb 1980 is de grootste fout in de geschiedenis van onze republiek gemaakt er zijn voorbeelden zat wat er allemaal toen is gebeurd, ik hoef ze niet allemaal op te noemen.Negen maanden geleden is weer zo een hele grote fout gemaakt in de geschiedenis van Suriname, een drugscrimineel is president geworden deze fouten zullen generatie lang duren om ze te corrigeren mi boi , nog even zal heel dat land in elkaar storten. ik ben benieuwd wie dan de schuld zal krijgen.


  Maak melding

 7. @Paraman #7

  Eindelijk begrijp ik je morbide denkwijze.

  8 december was geen fout want de moordpartij is niet te corrigeren. 😡


  Maak melding

 8. 08 december is niet mijn idee, geloof me! Maar denk niet dat er helemaal niets mia was.

  Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Jullie hebben jezelf verlinkt, stelletje onbetrouwbare zielen.

  Reagan weet/wist daar alles over. 08 december met 15 gevallenen alsgevolg waarvan een vuile oorlog met wel honderden doden, in elk geval bijkans 100 jonge militairen. Neus fuck you!!!


  Maak melding

 9. hahahaahahah ai mi gado, die gek blijft bezig hij geeft nu Reagan de schuld, hij is overgestapt van zijn slaven complex. Die idi slaat ook dreigende taal uit.Parapinto kijk wat er nu in de wereld gebeurd Bagbo, Mubarak, gadaffi,Binladen om een paar te noemen.
  Het recht kan je niet blijven tarten want het recht zal zegevieren mi boi, ook Bouterse komt aan de beurt let maar op .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.