Bouterse na halfjaar weer in Surinaams parlement

23

PARAMARIBO, 28 apr – President Desi Bouterse woont na ruim een half jaar weer een vergadering bij van het parlement. Bij aanvang van de politieke beschouwing op de regeringsverklaring is het staatshoofd verwelkomd. Hij kreeg meteen kritiek te verwerken op het beleid.

Met een knipoog naar de titel van de regeringsverklaring, Kruispunt, zei Radjkoemar Randjietsingh (Nieuw Front/VHP): “President, u bent acht, negen maanden terug vertrokken vanuit een kruispunt. U had verwacht dat u nu ver zou zijn, maar u bent achteruitgegaan.” Voor de oppositie scoort Suriname op vrijwel alle gebieden slecht. Het kan niet anders dan op den duur fout gaan.

Kruispunt belooft weliswaar gouden bergen. Maar nu al zijn de voortekenen uitermate slecht. Waar de regering een inflatie van niet meer dan twee procent nastreeft, is die nu al ruim twintig procent. Ook is nergens aan te merken dat het beleid in een bepaald kader past. Bouterse wil over een week antwoord geven.

23 REACTIES

 1. Gaat hij ook nog wat zeggen of houdt hij het bij zwijgen? Zoveel van zijn aanhang kust de grond waarop hij loopt. Ik hoop dat de oppositie zich niet uit het veld laat slaan en verantwoording eist waar het nodig is. Alle fractieleiders mogen max. 1 uur spreken, niet erg, maar goed formuleren is nuttig. Laat DDB maar met antwoorden komen. We are waiting. Gooi effe wat geld in die parkeermeter voor Dino’s nieuwe speeltje.


  Maak melding

 2. Na zes maanden in het parlement..,,totaal respect loos,heeft altijd gezegd,dat hij niet mee-doet met die poppenkast..

  Deze man verafschuwd zich zelf,weet niet wat te doen respect-loos schande voor de kiezers,maar zij hebben immers gekozen..

  snap niet hoe de coalitie/het volk dit kan accepteren,in het buitenland was zo iemand allang weg,, behalve in afriaa waar hij officiël van daan komt..

  hij lijkt wel op een familie van bokaza..


  Maak melding

 3. Gemistte kans!!!

  Nú hadden ze dé kans.Om van al die niets-nutten, op ANDHÁ HÉ KANOEN style….afscheid te nemen……voor altijd!!!

  Groet, (veel wijsheid)


  Maak melding

 4. Beste ParamanPinto

  Ik geef mijn mening als ik daar zin in heb.

  Mijn mening is ook dat jij een zielige BouterseGroepie bent die als deze man op je kop schijt nog hard “bravo” roept


  Maak melding

 5. Bouterse in de DNA? Dat staat gelijk aan vloeken in de kerk.

  En Paraman, ik heb wel mogen stemmen!! Het geven van een mening heeft niets te maken met of je wel of niet mocht stemmen. Het ware voor Suriname beter geweest als men massaal NIET had gestemd!

  Ik woon verdorie in Suriname!! Het zijn ook MIJN centen die door deze regering gejat worden.


  Maak melding

 6. Ik denk dat het heel moeilijk voor Desi is om in een nette omgeving goed gefundeerd vragen te beantwoorden. Hij kan nl. niet in het openbaar discussieren. Het enige wat hij kan is vanuit een podium trappen en schoppen en schuttingtaal gebruiken tegen een ieder die het niet eens met hem is. Er zitten in de oppositie toch wel leden die een betere uitdrukkingvaardigheid bezitten als hij. Hij zal dus altijd het debat vermijden. Hij is hetzelfde type als Abrahams, die als ze niet uit hun woorden kunnen komen ze dan krachttermen gebruiken. We zullen nog meer meemaken.


  Maak melding

 7. Nr 5 lalbhadoer; Je zou inderdaad kunnen zeggen de deurop slot doen, waar iedereen binnen zijn en de hindoestaanse ghoegrie uitdelen via de “je weet het wel” de mitralleur.

  De enige wier zou overleven zou de overlevenden zijn!!! Ik denk geen 1.Jawel film Andha kanoen!(blinde/verkeerde regels/wetten ) hoe je verkeerde mensen op juiste plekken moet bestrijden).

  Mensen zeker ernaar kijken Film Andhaa Kanoon (+/- 2,5 uur durende film)

  Henk Molenaar: Vergeet niet dat een hongerige hond, Vos of aasgier altijd zijn weg vindt, al is het langer dan zes maanden, vooral m.n. als er iets te graaien valt. Eigenwaarde is er totaal niet. Dat hij dat nog durft.

  FOEI en deze PARIAMAN is kennelijk ook van deze partij totaal respectloos!!! wacht maar totdat deze Pariaman een andere omwenteling krijgt van zijn eigen Bouta.


  Maak melding

 8. Feest!

  Voor de Bouta-aanhang is het weer een nationale feestdag, de dag waarop Desi na 6 maanden in de DNA verschijnt.

  Feitelijk is het een rampdag want wie de hoogste kamer in het land negeert en openlijk poppenkast noemt is Surinamer zijn onwaardig. En dat doet deze respectloze president ten opzichte van zijn eigen volk.

  Schande en schaamtegevoel kun je een monster niet aanpraten. Die is daar gevoelloos voor.
  Waar gaan we heen met dit land?


  Maak melding

 9. Ik ben het volledig eens met “nuchter”. Ik heb DDB nooit kunnen betrappen op het voeren van een zinvolle discussie. De man wordt niet gehinderd door enige vorm van kennis, laat staan normen van fatsoen.


  Maak melding

 10. Pinto je bent weer de kastanjes uit het vuur aan het halen voor mijn collega m.doorn!
  Pinto paraman etc. Ben je uit je boom gevallen kruip effe terug dat is mijn mening.
  Desi heeft op alle punten gefaald en dat zal hij over een week wederom doen. Weet je wat deze kokosnoot gaat doen?
  Hij blijft wederom een halfjaar weg let op mijn woorden.

  Oja henk molenaar m.doorn kan geen bravo meer zeggen zijn mond zit vol.


  Maak melding

 11. Reageerder 1 van de zeldzame keren dat ik je posting volledig kan onderschrijven.

  Nuchter je hebt volkomen gelijk, maar zeg nu eerlijk… Bouta kan wel prachtig zingen 😉


  Maak melding

 12. Niemand gooit stenen naar een boom, die hoegenaamd geen fruit draagt! Bouta is razend populair als blijkt dat journaalisten zelfs belangstellen in zijn erf-koemakoisi!


  Maak melding

 13. Nee grote leugenaar,
  Paraman is niet uit een boom gevallen. Hij staat kaarsrecht en wel met borst vooruit en opgeheven hoofd.


  Maak melding

 14. Bout kan inderdaad even mooi zingen als de pres.van Haiti.Daarom dat bout ook bezig is het land Sur. naar een Haiti te transformeren.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.