Messen slijpen Suriname’s parlement kan beginnen

8

PARAMARIBO, 27 apr – Het slijpen van de politieke messen kan beginnen. Het parlement staat aan de vooravond van de begrotingsbehandeling. Het doorgaans al geladen moment van aftroeven is dit jaar aangepast. Fractieleiders krijgen niet meer dan een uur de tijd hun zegje te doen.

Die tijd is ingeruimd voor de zogenaamde algemene beschouwingen. Het is de formele inleiding voor het grote debat. De oppositie wil vooral de economische situatie van het moment aansnijden. De “verslechtering” zoals de oppositie die noemt, wordt toegeschreven aan het huidige beleid. De verhoging van de brandstofheffing en de devaluatie van de Surinaamse munt gelden als boosdoeners.

De verhoging zou ten minste moeten worden teruggedraaid. Ook de vakbeweging roert zich steeds meer. De vakcentrale C47 waarschuwt nu al voor de sociale gevolgen van de almaar stijgende prijzen. Het parlement krijgt het document Kruispunt, Samen naar Betere Tijden als richtsnoer. In het document worden onder meer enkele ambitieuze projecten genoemd, zoals de bouw van achttienduizend woningen.

8 REACTIES

 1. Beste kiezers,zie je niet dat je als gekozen lid niets te vertellen Heb.een uur tijd voor de begrotings behandeling.Daarmee moet je het doen.In een uur is je toekomst voorspelt.
  Is dit democratie.Suriname gaat een toekomst toe dat je geen elk land gunt.Ik hou mijn hart vast.Kijk wat in de wereld gebeurd en gebruik je burgerrecht.succes.


  Maak melding

 2. Goed zo, Surinaamse politici.
  Geven jullie het goede voorbeeld naar de bevolking toe maar vooral naar de jeugd.
  Wijs de jeugd hoe je democratie de nek omdraait. Laat ze zien hoe jullie het land verdeeld hebben. Vertel ze dat jullie het liefst in Afrika, India of Indonesie wonen.
  Dat die landen jullie grote voorbelden zijn voor de heilige corruptie. Want jullie hebben corruptie tot staatsgodsdienst verheven. Amen.
  Laat de goslar lekker in de Suriname rivier, want dat is jullie heilig symbool


  Maak melding

 3. Hoe zo?
  In Suriname zijn de politieke messen altijd vlijmscherp geweest, waarbij het erom gaat wie het beste deel van de buit of koek toegeschoven krijgen.

  Daarbij is het volksbelang prul en principes van zero en generlei waarde.

  Hoe kan het ook anders, “wij bereiden ons voor op geduchte kritiek omwille van de kritiek”.

  Mogelijk worden zij iets wijzer wanneer het water hen nader tot aan de lippen stijgt om tot het inzicht te geraken dat alleen nog vereende kracht redding kan brengen.


  Maak melding

 4. Ik heb altijd gezegd, en ik doe het nu weer die hele bende die nu aan de macht is in suriname heeft geen democratische inborst ze laten nu hun ware aard zien het zijn een stelletje machtswellustelingen die zich verrijken over de ruggen van de samenleving,dat hebben ze in het verleden gedaan doen ze nu weer.deze rancuneuze recidivisten zijn erger als honden.


  Maak melding

 5. @3 paraman,
  Tjonge wat heb jij gesnoven vriend blijf van die lijmpot van je kinderen af!
  Oftwel zeg dan niks en ga ergens anders dat taaltje van jou verkopen.
  Ik heb het reeds 20 keer gelezen maar er staat echt niks zinnigs in dusssss…
  Is dit nog de originele taal toen Mozes en noah leefden?


  Maak melding

 6. Het begin!

  Het begin van het eind is niet altijd te traceren. Bij deze regering wel!

  Het begon met een coupe, sleepte door via de Berm, kwam aan in MC en stopt nu in de WC.

  Alle dictatoriale leiders beginnen met eerst de bevolking voor zich te winnen of weg te schieten, om vervolgens de wetten langzamerhand aan te passen.

  De opositie krijgt een uur om te reageren op een prul-begroting die als belangrijkste item heeft het bouwen van 18.000 woningen voor mensen die niet meedoen in de economie. Zieltjes winnen noemt men dat netjes. Samen naar betere tijden voor zichzelf bedoelen ze.

  Het einde zal net zo aflopen als het begin. De bevolking pleegt dan een coupe op de dictatuur zoals die zich nu in het midden-oosten afspeelt. De roep naar democratie is niet te stuiten, ook met wapens niet.


  Maak melding

 7. Er valt niks te slijpen. Ook de degens hoeven niet gekruisd te worden. De taart is al gesneden en verdeeld onder de DDB/Chavez aanhangers. Wie houdt wie voor de gek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.