Geen sprake van Chinese exodus naar Suriname

17

PARAMARIBO/DEN HAAG, 27 apr – Er is totaal geen sprake van een Chinese massamigratie naar Suriname. Dit stelt de Surinaamse ambassadeur in China, Richard Soerokarso. Hij weet dan ook niet hoe de New York Times op het idee komt dat Suriname wordt overspoeld door Chinezen.

Er is in elk geval geen sprake van ‘duizenden’ Chinese migranten. “Als er duizenden zijn, hoe zijn ze het land dan binnengekomen? De laatste vier jaar zijn er exact 3.299 Chinezen met een visum Suriname binnengekomen”, zegt Soerokarso tegenover de Ware Tijd. Ruim vijftienhonderd Chinezen kregen een zogenaamd businessvisum. Ook de meeste andere soorten visa zijn voor kort verblijf.

De meeste visumhouders worden dus geacht weer naar huis te zijn gekeerd. Als inderdaad sprake is van illegale migratie, zoals New York Times meldt, moet de bron elders worden gezocht. “In elk geval zijn ze dan niet via Peking vertrokken”, aldus Soerokarso. En als er werkelijk bezoekers achterblijven, is er een mooie taak weggelegd voor de migratiediensten.

17 REACTIES

 1. Niets is waar bij deze gasten, ik kan mij nog typering van gewaardeerd lid op dit forum nog heel goed herinneren,Hij zei al worden de NDPers door olifant verpletterd toch ontkennen ze het.


  Maak melding

 2. Als er geen chinezen naar Sur zijn gekomen dan weet ik niet wie de Chinese bouwstijl in ons land toepast.Elke nieuw gebouw heeft een platte dak en het gebouw ziet er vierkant uit.Dat is on-surinaams.Zulke plompe dingen bouwen echte Suri’s niet.En het zijn toch allemaal Chinese
  winkels overal.Onze Wong’s en Tjon’s staan allang niet meer achter de toonbank.

  Cobie.


  Maak melding

 3. zou ook wel vreemd zijn als dat zomar kon en dan staan wij nederlanders maar in ellenlange rijen voor zoeen lullig visum,als ze dat nou eens eerst afschaffen.


  Maak melding

 4. Ik ga de New York Times niet tegen spreken ze schrijven niets voor niet er zit veel in het geen ze daar zeggen.Als er eerder visums zo gemakkelijk verkocht werden aan Chinezen waarom zou het niet meer.De ambassadeur weet meer dan hij daar zegt.De Amerikanen zijn zeker bang dat de Chinezen over een jaar of drie komen aanlopen met Surinaamse paspoorten voor visums naar Amerika.


  Maak melding

 5. Ik raad iedereen aan het boek CONGO ( een afrikaans land) geschreven door van David van Reybrouck te lezen.
  Het gaat over de grote invloed van de chinezen in de laatste 10 jaar in dit land. De chinezen hebben kans gezien de meeste grondstoffen daar in handen te krijgen.Het is een non-fictie boek. Precies hetzelfde gebeurd nu ook in Suriname. Verbazingwekkend gebeuren.


  Maak melding

 6. Over een jaar zullen we je weer aanspreken , meneer soerokarso.
  Toen Herrenberg ambassadeur was waren zogenaamd paspoorten gestolen in china.
  Let je nu wel; goed op dat geen chinees meer bij de kluis komt.
  A tang so


  Maak melding

 7. Ik weet niet wat ik moet geloven.Zijn al de chinezen zonder visum binnengekomen?Of hebben ze op een andere wijze hun visum gekregen? Ik denk niet dat China zomaar geld geeft aan de politici.


  Maak melding

 8. Dit stelt de Surinaamse ambassadeur in China, Richard Soerokarso

  MIJN BAASJE WIL NIET DAT IK WAT ANDERS NAAR BUITEN MAG BRENGEN, ANDERS KRIJG IK GEEN PROVISIE PER MIGRANT.

  A so mi takkie.


  Maak melding

 9. De Chinese exodus is al voorbij. Weet u hoeveel Chinezen illegaal in Suriname verblijven? En de accreditatie bij de Surinaamse ambassade in Beijing mag ook geen naam hebben. Het is daar al jaren een corrupte bende. Hele families en zelfs misdadigers krijgen (tegen een forse vergoeding natuurlijk) gewoon een visum. De goeden niet te na gekomen natuurlijk, want die zijn er ook.


  Maak melding

 10. Tang Wittie Nengre, ,bestaan die dan?Jeemig hoe vernederend moet dat wel niet zijn,een neger die zich witte neger noemt,zieluggg.

  Voor mijn part wordt Suriname bevolkt door miljoenen Chinezen,die zijn tenminste hardwerkenden,kan je niet zeggen over de meeste negers,let wel door de Hindustanen en Javanen is er groenten met rijst, de misdaad, wordt voor 99,9% door het luie gedeelte,negers,gepleegd zie de Sur. politie-site.De Chinezen daarentegen beroven,stelen en vermoorden niet,0,1% maar,dus waar kiest men voor.Gaan jullie maar lekker op me afgeven, deert me niet,want sommige Suri`s sluiten heel graag hun ogen voor de waarheid.
  Laten de misdadige Suri`s lekker naar Ned. emigreren hier is toch een veileige haven om hun praktijken voort te zetten.


  Maak melding

 11. Tegenbericht!

  De Surinaamse bevolking en de regering zijn blij met de komst van 50.000 Chinezen uit het westelijk deel van China. Men hoopt hierme dat de economie in het slapende land zal worden vlot getrokken door de noeste arbeid en taaie inzet van de Chinezen. (Bron: Suconomie).

  De Surinamer gedraagt zich net als de Franse en Italiaanse presidenten die op de vlucht geslagen Tunesiers het land uitzetten.
  Economische vluchtelingen worden ze genoemd. De bron geeft ze geen ongelijk omdat de Europeese Unie de meeste Afrikaanse landen als kolonie heeft uitgebuit. Nu komen ze op de vlucht een klein beetje van de economie in Europa opeisen.

  Chinezen daarentegen zijn wereldburgers. Lange tijd heeft de Surinamer (vooral hen die op me lijken) de Omoe-Chineesi als zeer minderwaardig mens behandelt. Ja, u en ik ook! Omoe-diesie, Omoe-datie, Omoe-kom dija!
  Omoe-hesi-hesi, terwijl wij geen ene moer deden dan voor zijn winkel staan hangen en klanten lastig vallen.

  Wat is het nadeel van 50.000 Chinezen in een land waar men geen inzet heeft, geen durf, niet economisch kan denken, niet de juiste manier vindt om de grondstoffen te winnen, niet kan handelen, geen kapitaal heeft, niet 20 uur per dag wil werken, niet kan rekenen,
  alleen kinderen kan bijmaken, alleen kan lullen, over loopt van grootheidswaanzin, een ander niets gunt, een grote smoel heeft, daden achterwege laat, altijd een ander de schuld geeft van eigen falen, politiek 100% instabiel is, kruiwagenmentaliteit heeft, voor niets op de 1e rang wil zitten, over wintie wai, lantie pai-mentaliteit beschikt,
  sjoemelt, 1e klas discrimineert, onvoldoende inzicht heeft in hoe verbeter ik mijn situatie zodat anderen kunnen meeprofiteren,
  alleen klaagt maar niet draagt en criminelen kiest als haar leiders?

  Om een goed draaiende economie te bewerkstelligen heeft men meer mensen nodig dan die paar duizend die in Suriname wonen.
  Het is bewezen en overal bekend dat “aantal vermenigvuldigt”.
  De half miljoen inwoners van Suriname kunnen het land niet omhoog pushen omdat de helft leunt op de schouders van de overheid. De helft van de andere helft leeft in de rimboe en is productief voor zichzelf. Zo van: “als ik vandaag maar te eten heb, morgen zie ik wel weer”.

  Om tot een eerlijke conclussie te komen moet ik met alles rekening houden en ook met vorige gebeurtenissen in andere landen die in zeer interressante boekvorm verschenen zijn. Wel bekeken vanuit een Westers oogpunt dat op sommige punten op jaloezie gaat lijken. Waarom lukt het China en waarom lukt het het Westen niet? Simpel! Het Westen wist het voor zichzelf te verpesten! Alle rijkdommen naar zich toehalen en de arme, plaatselijke bevolking in hun hutten laten stikken. Jaar-in-jaar-uit! Eeuw-in-Eeuw-uit!

  De Chinezen nemen en geven. Het ligt aan de regering en de bevolking van een land of ze meer willen geven dan krijgen. Hoe slim ben je en kan je buiten corruptie om?
  Om onze economie op te pompen hebben we minstens 50.000 Chinezen en een even groot aantal Libanezen nodig. We kunnen het niet zelf! Omdat “aantal vermenigvuldigt” is de groei van de Surinaamse bevolking ontzettend belangrijk, willen we de economie een boost geven. Zijn dat nou Chinezen of Libanezen, het zal de bron maar een worst zijn, als de economie maar gaat bloeien.
  (Bron: de andere bron)

  Conclussie: we hoeven nergens bang voor te zijn, ook niet voor 100.000 Chinezen en Libanezen. Geef ze een paspoort en een belastingnummer en ga innen.
  Over een Eeuw hebben we nog niets gedaan met onze grondstoffen als het zo blijft want de Surinamer slaapt, maar de techniek niet.
  Wie weet importeert de Wereld tegen die tijd grondstoffen vanaf andere planeten die beter bruikbaar en en millieu-vriendelijker zijn dan die van ons. Weg kans, weg economie!

  De Chinees is ook maar een mens, toch?


  Maak melding

 12. VS voert weer de klassieke anti Communistische propaganda, dit keer in een nieuwe stijl. Het gaat niet alleen om Suriname maar om het Caraibische gebied, Zuid Amerika en Afrika. China investeert wereldwijd en die ontwikkeling zint de VS niet. Iran wordt daags belaagd door de VS middels oorlogstaal, verbaal geweld, valse aantijgingen en een boycot, omdat Iran olie levert aan China en zo de Chinese economie steunt. Irak is al een halt toegeroepen, de Weapons of Mass Destruction van Saddam zijn zelfs na de moord op Saddam niet gevonden. Het zwarte goud van Irak is nu indirect in handen van de VS. Suriname en de landen in de regio zijn vrij om hun ontwikkelingspad en allianties te kiezen!


  Maak melding

 13. de Surinaamse politiek blijft een etnisch denkende bende : vene heeft grote groepen Haitianen genaturaliseerd om voor hem te stemmen en nu doet sommo hetzelfde maar met chinezen die dan zijn partij groter en groter zullen maken.

  nu zie je ook hoe sommo in toom gehouden word , bouterse had die (militaire)kuur “aanvallen (drijgen met opsluiten van vorige prominenten van Sommo), om te verkomen” , hebben wij niet gemerkt hoe gematig sommo de laatste tijd is.


  Maak melding

 14. halloooo wakker worden. Henk Herrenberg ben je er nog? Zijn de Suri alweer vergeten waar en wanneer de poort van Su werd open gedaan zodat de chinezen bij bosjes binnen mochten? En wat ik zo vreemd vind is dat het volk werd voorgehouden hoeveel chinezen er in Su zat en hoeveel er nog kwam en hoe dat niet meer zou gebeuren als de Mi ka combinatie aan de macht zou komen.Welnu laat voor een keer iets waar zijn;Laat het volk zien dat het komen naar Su van Chin een halt wordt toegeroepen (stopzetten) zoals beloofd tijdens de verkiezingen. Ding no e durf.Kale bluffers allemaal.Su komt mooi tot grotere hoogtes(su taalgebruik}met deze criminelen aan de macht Trouwens oom Lonnie is die arme ali(vp) nog bij de basja of gaamang langs geweeeat als A-Kacombinatieman{zg}

  de beloofde plengoffer(trowe watra)te doen?

  Of hed ik iets gemist?Heeft je aanhang nu door wat je met hun gedaan hebt?Aai baa a salie te.Lonnie joe seefie tja wi go kilie
  now?
  odi odi
  Glenny

  .

  kijken,hierbij werd ons(volk)


  Maak melding

 15. OPEN DE POORT!

  Open de poort naar Suriname voor 100.000 Chinezen. Geef ze een verblijfsvisum die ze om de drie jaar moeten verlengen. Geen status om te mogen stemmen, pas na negen jaar indien goed gedrag.

  Voor de Surinaamse economie is het enorm belangrijk dat het inwonertal omhoog gaat.
  Zeker als je het hebt over hardwerkende mensen zoals de Chinezen bekend staan. Met zij die op me lijken kan je neukend het inwonertal verhogen, maar ook daar zijn we soms te lui voor.

  Sandy, ik sta aan je kant als je een miljoen Chinezen wil importeren. Waar zijn we in Suriname bang voor? Dat we 2e en 3e rangs burger gaan worden in eigen land? Eigen schuld, dikke bult!
  We zijn te lui en te koppig en te dom trots om ons land vooruit te helpen met die half miljoen die zichzelf zwaar overschatten (de goede zielen uitgezonderd).

  New York Times biedt ons met dit bericht de kans om de daad bij het woord te voegen, met schijt aan de Amerikaanse vrees dat de Chinezen Suriname zullen verruilen voor de VS. We geven ze een 3jaar visum en geen SU paspoort dus kunnen ze nergens naar toe.

  Laat ze maar komen en verwelkom ze. Geef ze rechten, maar ook plichten. Regel bij Wet de belastingzaken en boetes bij uitvoer van kapitaal naar China.
  Regel bij Wet de financiele bijstand die ze moeten verlenen indien ze kinderen verwekken bij Boslandcreoolse vrouwtjes te Atjoni of onderweg er naartoe.
  Regel bij Wet de hoerenbezoekbelasting die bovenop de beurtprijs komt.
  Regel bij Wet de vrije keus in bouwstijl met verbod op platte daken.

  Ik verzeker u dat Suriname over 10 jaar een goed draaiende economie kent gelijk aan die van Brazilie, procentueelsgewijs.


  Maak melding

 16. om ontwikkeling te brengen wordt dit land verkocht aan de chinezen. Over een paar jaren zal het merkbaar worden. Wie weet hoeveel steekpenningen in hun zak gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.