Drugsmonster blijft in Suriname kop opsteken

12

PARAMARIBO, 27 apr – Het monster van drugshandel blijft steeds maar de kop opsteken. Volgens politiecommissaris Kishna Hussainali-Mathoera blijven drugsbazen het proberen, ondanks successen van de politie. Die waren nogal wat de afgelopen tijd.

Zo zijn zeker vijf drugsbendes flinke klappen toegebracht. Dit jaar alleen werden al ruim honderd arrestaties verricht. Ook is ruim vierhonderd kilo drugs in beslag genomen. “Inbeslagnames betekenen een groot verlies voor de bendes. Ze zijn hun investering kwijt en kunnen geen winst maken”, zegt Hussainali-Mathoera tegenover de Ware Tijd. Maar of dit ook betekent dat de drugshandel wordt ingeperkt?

Daar heeft het voorlopig niet veel van. Nogal wat drugshandelaars, grote en kleine, slagen erin justitie te ontglippen. “We proberen steeds alle betrokkenen op te pakken. Maar door gebrek aan bewijs slagen we daar niet altijd in. De bendes houden dan ook niet op te bestaan”, aldus Hussainali-Mathoera. Bovendien loont het nog steeds. Cocaïne levert het vijfvoudige bij export op. Het blijft aantrekkelijk voor drugsbazen en koeriers

12 REACTIES

 1. Net zolang als er consumenten zijn waar ook ter wereld zullen er producenten en logistica zijn.

  De bonus vraag is natuurlijk, “willen wij het drugsvraagstuk wereldwijd wel oprecht oplossen of is het maar houdt de dief lopen schreeuwen?” Awaridomri dus!

  U denke maar aan die Sergeant-Majoor, die plunjerbalen vol vervoerde met de Orion en die geridderde Kapitein. Jawel in de Orde van Oranje Nassau nog wel.


  Maak melding

 2. Blijven jullie lekker door slapen daar in Suriname.Drugscriminelen maken deel uit van het hoogste gezag van het land snappen jullie het nog niet? ze rijden rond in peperdure bolides.
  Slaap lekker suriname .


  Maak melding

 3. Als men de drugs en de drugshandel nou eens vrij zou geven, zou er dan ook zoveel criminaliteit zijn, mensen gebruiken het toch of we dit nou willen of niet, dus wat heb je eraan als je alles gaat verbieden.


  Maak melding

 4. Ach, al die drukte om een beetje drugs. De natuur selecteert…De zwakken sterven en de sterksten handhaven zich. Als die drugs nu koffie, thee, coke of MC Donald heet, als je het niet met mate doet sterf je aan alles..En Hollanders zijn er nog steeds dol op.


  Maak melding

 5. Is het te verbazen……………?

  De regering wordt geleid door figuren die lange straffen opgelegd hebben gekregen ivm drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.


  Maak melding

 6. Ja hoor daar gaan ze weer met hun ondoordachte en kleingeestige gelul, omdat er kopers zijn mag je de handelaren geen strobreed in de weg leggen illegaal is illegaal,vanaf na de militaire staatsgreep van 1980 is suriname in de greep van deze verderfelijke spul gekomen, omdat de president en de derde voorzitter van het parlement tot hun nek in de drugs zitten, deze twee gasten hebben de deur wagenwijd open gezet voor de columbiaanse drugscartels. Parapinto ben jij vergeten toen haast iedere dag een vliegtuigen lande in het binnenland van suriname , parapinto ben jij vergeten dat dino Bouterse en R.Christopher hals over kop terug werden geroepen naar suriname omdat TV-Globo berichte over de samenwerking van deze gasten met columbiaanse cartels.
  Zoek op het internet Spilfunctie drugshandel,
  Bouterse JR. uit Brazilie teruggeroepen PA Desi weet wie zijn zoon is toch benoem pa hem als baas van zwaar bewapend eenheid in suriname, in deze zelfde bericht staat dat dino bouterse stond op school al bekend als snelle jongen die in sportwagens reed en in dubieuze zaakje zat, en dat klopt want meneer heeft een sport auto van haast een half miljoen euro laten overkomen en hij is nog geen half jaar door pa aan goede baan geholpen. ik moet aan die twee zonen van Sadam en gaddafi. Parapinto haal jou hoofd uit die KOER.


  Maak melding

 7. Ik vraag mij af,waarom de lijders niet worden opgepakt..

  Het hele regerings team staf is drugs gelieerd,iedereen weet dat..pak ze dan op..


  Maak melding

 8. Het lijkt dat velen van jullie een geheugen van een garnaal hebben.

  Voor een goede orientatie, lees het bekende boek van Conny Braam: De handelsreiziger van de Nederlandsche cocaine fabriek.
  Srika


  Maak melding

 9. @ srika,
  ik vraag mij af wie werkelijk de geheugen van een garnaal heeft?
  Srika jij ben goed in het onthouden van de geschiedenis van anderen die in 1910 hebben plaats gevonden, maar wanneer het gaat om de geschiedenis van de afgelopen 30 jaren van jou land dan reageer jij echt als iemand die het verstand van een garnaal heeft, conny braam is iemand die hoog heb zitten vooral wanneer gaat over de strijd tegen de apartheid, ik heb op youtube gekeken naar,Conny braam te gast bij phara, CocaineFabriek. zij verteld inderdaad dat nederland in 1910 ongeveer in drugs handelde, mijn vraag aan jou is wat jij hiermee wil bewijzen leg dat eens uit? De president van Suriname is veroordeeld voor drughandel omdat hij de handel in cocaine, wat internationaal verboden is, jullie zijn meester in het verwijzen naar andere hun verleden wanneer het jullie uitkomt.Trek lering uit het verleden om het in het heden goed te doen, het heeft geen zin om het verleden van honderden jaren op te rakelen om dingen die nu verkeerd gaan goed te praten dat vindt zwak en getuige van een calimero gedrag.
  Omdat Nederland in 1910 in drugs handelde dan mag Suriname het nu ook doen.


  Maak melding

 10. Andere economie!

  In Holland stond een Opium-huis. Vanuit dit huis werden soldaten in de oorlog voorzien van het “eigen-ik-verdwijnende middel”. Zo van: “ik ben mezelf niet dus als ik gedood wordt dan ben ik het mooi niet”. Dat was zo een beetje de bedoeling van het spul. Maar de geschiedenis vertelt dat het spul ook bij de vijand terecht kwam, vanuit hetzelfde huis in Holland. Dat was andere economie, toch?

  Gaan we drugs wereldwijd legaliseren dan krijgen we ook een andere economie. Dan halen we het uit de criminele sfeer en kan je op je vlucht naar Schiphol een koffer en een handbagage ermee volstoppen alsook je maag en anus. Wat is Bob Marley toch een slimmerik geweest. Want alle kosten die gemaakt worden om drugs te bestrijden zijn vele malen hoger dan de drugsopbrengsten.
  En alle levens die verloren gaan bij het bestrijden en de handel zijn vele malen hoger dan verkeersslachtoffers in geheel de VS.
  In Columbia en Mexico heerst een ware drugs-oorlog. Daar staan belangrijke politici op die met gevaar voor eigen leven en dat van hun gezin de mafia willen bevechten. Presidenten komen op tegen de drugsmafia met ferme taal.
  Desi Bouterse heb ik nog niet gehoord. Sterker nog; hij zwijgt in alle talen waar hij meestal de grootste mond opzet. Hij houdt zich verre van kritiek of repliek. Slim? Het kan hem zijn leven kosten.

  Lucratief is drugshandel zolang het verboden wordt. Dat bedoelde Bob Marley met: Legalise it! De personen die het zonodig willen gebruiken die bekijken het maar. Als men er veel geld voor wil betalen dan wil men zelf dood gaan eraan. Wie beschermt wie?

  De Westerse wereld is bang voor een andere economie waar men geen vat op heeft en ook niet van kan mee profiteren als het spul legaal is. Wie beschermt wat?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.