Herdenkingsconcert overleden Surinaamse artiesten

8

PARAMARIBO, 25 apr – Er komt een herdenkingsconcert voor de overleden artiesten Steven Westmaas en Marlon Stuart. Volgens organisator en vriend Melvin Groenefelt zal het Gi Odi concert een waar eerbetoon worden. “Alle bekende artiesten van Suriname doen mee. Ze verdienen het.”

Het wordt een openluchtconcert op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Wanneer precies is nog niet bekend. “We moeten nog met de familie afstemmen”, zegt Groenefelt. De begrafenis is voorlopig gepland voor vrijdag negenentwintig april. Op de dag dat de twee neven tragisch omkwamen, Stille Zaterdag, is al een nachtwake gehouden op het Onafhankelijkheidsplein.

8 REACTIES

 1. Te erg!

  De overledenen zijn nog niet eens begraven of men komt met een concert. Voorbarige eerbetonen leiden vaak tot ellende in de familie- en vriendenkring. Vrouw, kind en vriend zijn nog niet eens hersteld van de schok, de dood van hun geliefde en hun verwondingen. Bah!

  Begraaf ze eerst kundig, wacht op de aitie day en plan dan een concert. Nu lijkt het condert belangrijker dan de dood en de ter aarde bestelling van deze helden.
  Onsmakelijk!


  Maak melding

 2. Laat die mensen toch doen waar zij zin in hebben!

  Ik heb nergens gelezen dat het gaat om skratji poku en of allerlei toeters en bellen.


  Maak melding

 3. ik snap jullie niet er staat niet dat er een herdenkingsconcert komt voor de begravenis maar gewoon een herdenkingsconcert of ik begrijp het verkeerd.?????? en in het buitenland is dat normaal .


  Maak melding

 4. Het zal allemaal niet zo’n vaart nemen. Organisatorisch valt er nog heel veel te doen. Als er een ding is wat ik zeker weet dan is het dan Surinamers respect hebben voor dood en rouw. Daarom zullen ze alle eer betonen die mogelijk is. Het wordt een respectvol samenzijn, ze zullen echt geen bal op dak organiseren. De nabestaanden zullen met dit concert getroost worden. Geloof me, want in dood en rouw is dit volk vereningd. Ook de fans kunnen dan massaal hun ervaringen delen en de nabestaanden begrijpen vastwel dat het vanuit machteloosheid en een gevoel van rouwverwerking gebeurt. Wesje zou knipogen…


  Maak melding

 5. DAS, neem me niet kwalijk maar ik moet je toch even corrigeren. Het concert staat gepland, maar wanneer is nog niet zeker. Er wordt eerst met de familie afgestemd. Dat lijkt me ook niet meer dan logisch. Misschien wordt het toch wel na aitie dey, wie weet.


  Maak melding

 6. Suriname is in rouw.. het concert is een groot eer voor Wesje en Turbo.. Ik hoop dat de familie troost uit het concert kan krijgen.. Gado, Djing wang boeng presi…..


  Maak melding

 7. Suriname is in rouw.. het concert is een groot eer voor Wesje en Turbo.. Ik hoop dat de familie troost uit het concert kan krijgen.. Gado, Djing wang boeng presi…..
  Ray

  Ben het met mijn bovenstaande naamgenoot eens met het tragische verlies van Wesje en Turbo bekende entertainers in Suriname moge hun ziel in vrede rusten wens de familie en nabestaanden heel veel sterkte toe de komende tijd.


  Maak melding

 8. Mensen willen graag uiting geven aan hun rouw. Of ze dat nou willen doen door op het plein te gaan zingen of op straat te gaan dansen….we moeten niet zo miereneukerig zijn.

  Zelfs ik wil rouwen en ik KEN die gast niet eens!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.