Justitie Suriname vastgeroest in communicatiestijl

12

PARAMARIBO, 22 apr – Het heeft er veel van dat de communicatie bij de justitiële autoriteiten in Suriname vast zit. Een onvoorstelbare luxe. De samenleving zit aan de ene kant te gissen en wanhopen om het om zich heen grijpende criminele geweld tegen burgers. Aan de andere kant lijkt het alsof justitie niet weet wat hoe te zeggen.

Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie is, frappant genoeg, verantwoordelijk voor het blootleggen van de communicatieruis. Hij gaf onlangs met zoveel woorden toe niet goed geïnformeerd te zijn door de politie. De misdaadcijfers die hij van het korps kreeg blijken de werkelijkheid slecht te dekken. Opvallender is de latente boodschap die Misiedjan doorgaf.

Hij wil duidelijk niet langer verantwoordelijk zijn voor het weergeven van de stand van de misdaad. Daar is het politiekorps voor. De informatie moet van de politietop zelf komen: “Zo gebeurt dat ook in andere landen.” Dat is nieuw voor Suriname. Opeenvolgende ministers hebben zich steeds opgeworpen, opgedrongen als spreekbuis. Het korps zelf lijkt weinig op te hebben met dat nieuwe gedoe. Net nog kwam een berichtje uit via de voorlichtingsunit: negentien boeven gepakt.

12 REACTIES

 1. zeg maar gerust,dat je het werk niet kundig bent..,, dus vertrek maar voordat het erger wordt..

  ga maar ergens in het binnenland je jount roken en dromen..,dan hebben we een veiliger sme..


  Maak melding

 2. Oke beste minister,

  Hoe zit het dan met de zaken die u op een presenteer blaadje onlangs heeft ontvangen over de georganiseerde misdaad bestaande uit:

  Rechter Charan, advocaten Truideman en D. Moerahoe, notaris Soerdjbalie?

  Gaat u deze mensen nog aanpakken op blijft het zoals het is?


  Maak melding

 3. Ach,een woordvoerder moet geen probleem zijn.Pak een willekeurige burikoe van océr en stel hem aan als perschef.Gegarandeerd dat hij er in slaagt om hun eigen falen in de schoenen van anderen te schuiven.Veel beter dan limbo het ooit zou kunnen dromen.En een landsdienaar min of meer maakt toch niet uit.Zelfs Ingrid krijgt een toelage.Geld kan dan het probleem niet zijn.Succes.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Communicatie? Communicatie ?Wat is dat ? Is dat een nieuw ontdekt vies woord uit de schuttingtaal? Of een niet eerder bekend dier? Nog nooit van gehoord!!!!!

  Eigen onkunde kan op vele manieren verbloemd worden en t afschuiven op ondergeschikten is “not done”‘.
  Als er vanuit t ministerie, de minister dus, niet gecommuniceerd wordt met de korpsleding omdat de mini ster die vaardigheid mist , dan zal t naar ondergeschikten ook niet of nauwelijks communicatie zijn.

  Dit is dus huilen met de pet op!!!!!!.
  Tip voor de mini ster: take your bundle and go, the people don,t want you no more.

  Ik weet dat t wishfull thinking is,want een riant salaris en de vele privileges ,die zijn niet makkelijk los te laten.


  Maak melding

 5. Typisch Misiedjan een minister onwaardig,om weer de schuld buiten zich te leggen. De vorige keer gaf hij voormalig Minister van justitie Santokie de schuld en nu is het de politie zelf die niet communiceert.

  Hij snapt dat het nu wel met deze uitspraken vervelend begint te worden, dus wil hij zich nu aan deze taak onttrekken.We zeggen daarom dan in het Surinaams ” Te joe no sabie dansie joe sa takkie, a pokoe no boeng”.

  Duidelijk is dat deze man niet instaat is een goed beleid neer te zetten en mag hem onkunde verweten worden. Hij ontbeert de kwaliteit van wat leiderschap beoogd te zijn en hij loopt bovendien nu ook weg van zijn verantwoordelijkheid.

  Hij doet zijn naam MISSERDJAN in ieder geval wel eer toe.

  Ga heen gij luiaard, ga tot de mier, zie zijn werken en wordt wijs.


  Maak melding

 6. De minister heeft altijd een helikopterview over de werkzaamheden van de politie.Voor het meer gedetailleerde werk is de politietop altijd verantwoordelijk.De politietop draagt de verantwoordelijkheid m.b.t. het handhaven van rust en orde in de samenleving. Die taak is de politie bij wet opgedragen en de politietop moet verantwoording afleggen bij de minister.Een goede analyse over het functioneren van de politie in de samenleving zal heel veel onvolkomenheden blootleggen.Te denken valt aan de mobiliteit van de politie,het aantal bemenste lokale politieposten, hoe lopen de meldingen van misdaad aan de politie,enz,enz.

  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 7. Er hebben zich in de loop der tijd een batterij aan corrupte individuen genesteld in dat justitieel apparaat. Ala Roep, “alles onder 1 dak!

  Allerlei meesters in de rechten, die het recht niet eens meester waren deelden er de lakens uit.

  Zij hebben de kunst verstaan om elkaar systematisch de bal toe te spelen tot ergernis van grote delen van die samenleving.

  Kom maar op met het tegendeel.


  Maak melding

 8. Watwil Misiedjan nu eigenlijk?

  Ja de politie moet zelf met betrouwbare cijfers over criminaliteit komen maar daar gaat de helemaatschappelijke discussie niet over. De samenleving wil weten wat hij er aan doet en dat hij zijn beleid beargumenteerd en van de juiste cijfers voorzien verdedigd.

  Nog al zwak om falend beleid te wijten aan het feit dat ondergeschikte niet de juiste of tijdige cijfers hebben gegeven. Heb jij ze wel de juiste vragen gesteld? En wanneer heb je je beleid gepresenteerd? We wachten nu al 9 maanden op je plannen? En ja je bent niet de enigste minister die ons al 9 maanden op beleid laat wachten maar dat is geen excuus. Dat maakt het alleen maar erger.

  Stel incompetente arrogante loosers. 😡


  Maak melding

 9. Laat ik hopen dat minie-djan nu op dit moment 23-04-2011 15.34 aan het luisteren is op de radio RAPAR op kijkt op t.v. rapar. hoe hij les krijgt van ex.minister Santokhi..

  misie – djan je bent totaal ongeschikt voor die functie,man ga onmiddellijk weg en laat het over voor een ander..

  jou inbreng is 0,0 en is zeer schadelijk voor het land en volk vergeet het buitenland niet..


  Maak melding

 10. Onvoorstelbaar?

  Eerlijk gezegd begrijp ik de zin “onvoorstelbare luxe” niet in dit artikel. Het kan aan mij liggen maar hier zie ik geen enkele luxe in. Onvoorstelbaar!


  Maak melding

 11. Maar natuurlijk is die hele communicatie vastgeroest bij Justie. We hadden een minister die bij tij en ontij allerhande zaken op de stoep te berde bracht zonder dat enig beleid of samenhangende plan ten grondslag lag. De top van de politie zag je nergens die bestonden gewoonweg niet. Toen de minister vertrok kwam hij ons nog heel mooi vertellen dat de korpschef zijn taken niet naar behoren deed en dat de huidige minister zaken anders moet regelen.

  Vandaag lazen we weer dat we van de korpsleiding niet mogen eisen dat ze pro-actief zijn. De tijd van de stoep is voorbij waarbij onsamenhangende verhaaltjes aan het gepeupel werd verteld. De korpsleiding moet zijn verantwoordelijkheid nemen, als die het niet op zeer korte termijn doet, moeten er gewoon koppen rollen, niets meer en niets minder. De minister is verantwoordelijk voor het beleid en de korpsleiding voor de dagelijkse gang van zaken inclusief opsporing enz.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.