‘InHolland Suriname dit jaar nog zelfstandig’

2

PARAMARIBO/DEN HAAG, 22 apr – Hogeschool InHolland Nederland moet stevig bezuinigen, maar InHolland Suriname is niet in gevaar. Mogelijk wordt de instelling in Suriname dit jaar nog zelfstandig. Dat zegt Lilian Callender, directrice InHolland Suriname, tegen Radio Nederland Wereldomroep (RNW).

InHolland Nederland gaat vestigingen sluiten en zes opleidingen worden langzaam afgebouwd. Hogeschool InHolland Suriname zal niet worden getroffen door de bezuinigingen, omdat het een ‘aparte juridische entiteit’ is, zegt Callender. Zij was twaalf jaar verbonden aan InHolland in Nederland en is nu twee jaar directeur van InHolland Suriname.

Callender zegt dat het goed komt met de instelling omdat er veel kwaliteit in de organisatie zit; recentelijk zijn enkele opleidingen van InHolland geëindigd als beste opleidingen in de Keuzegids. Er is ook een nauwe samenwerking met Hogeschool InHolland Nederland en Suriname zit in dezelfde holdingmaatschappij, maar InHolland Suriname gaat uiteindelijk meer zelfstandig worden.

2 REACTIES

  1. Mooi dat InHolland Suriname zelfstandig wordt. Zou ’t niet beter zijn om daarbij meteen van naam te veranderen? Bijvoorbeeld in “InSurinam”. Zoals je weet is het tegenwoordig niet “in” om te zeggen dat je bent afgestudeerd aan de hogeschool InHolland vanwege de kwaliteit van het onderwijs. Je weet toch, dat men op heel gemakkelijke wijze aan dat papiertje kon komen en nog kan komen. Ik vraag me af of de afdeling in Suriname ook al besmet is met dat fraudevirus.
    Zo niet, dan gauw maar van naam veranderen opdat de (toekomstige) bezitters van een diploma later niet bij voorbaat negatief beoordeeld worden door een potentiële werkgever.
    Doei,
    Tjongtjong.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.