Minister justitie Suriname denkt niet in cijfers

34

PARAMARIBO, 21 apr – Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie denkt niet langer alleen maar in cijfers. De stand van de criminaliteit is niet langer op te hangen worden aan een beroving meer of minder. De afgelopen maanden waren een harde les. Wat nu telt is het veiligheidsgevoel bij de burger. En daar is het niet goed mee gesteld.

Het is een kwestie van eigen ervaring. “We kunnen onze ogen niet sluiten voor de realiteit. Voor mezelf ben ik nagegaan en ik zie dat het cijferverhaal zwaar afwijkt van de gevoelens binnen de samenleving. En als minister, als regering, kunnen wij dat niet ontkennen,”, zegt Misiedjan. Het is een complete omslag. Het afgelopen halfjaar zwoer was het bij hoog en laag zweren dat er niets aan de hand was. Anderen mochten de misdaad dan zien toenemen, justitie niet.

Er was hooguit sprake van een verruwing. Ook de politie hanteerde de term te pas en te onpas. Zonder dat ooit iemand kon uitleggen wat verruwing van de criminaliteit precies betekent. De tijd van de kop in het zand steken lijkt voorbij. Er is inderdaad wat aan de hand. De impact van de haast dagelijkse gewelddadige roofovervallen dringt door. “We werden recentelijk geconfronteerd met inderdaad een verhoogde golf van zware criminele daden”, aldus Misiedjan.

34 REACTIES

 1. Ziezo, de trend is gezet! Deze minister heeft 8 maanden lang NIETS gedaan. Ontkennen en ontkennen, en nu heeft hij na zijn oorwassing plotseling praatjes. Nu eens afwachten wat hij voor resultaten in petto heeft. Ik verwacht er weinig van. Er zullen er nog meer uit de ministersploeg een stapje terug moeten doen en doen waarvoor zij aangenomen zijn: regeren! En niet de boel voor de gek houden!


  Maak melding

 2. Daar is ie dan rijkelijk laat mee.
  Door in zijn ontkenning leven , heeft t niet alleen een financiele strop geleverdaann veel gedupeerden , maar zijn er helaas ook doden gevallen .
  Er zou iemand moeten opstaan en hem en degene die hem voorschrijven wat te doen, aanklagen.

  Deze man moet in de eerste plaats hand in eigen boezem steken , en onder ogen zien dat hij en z,n club machthebbers hebben gefaald naar de samenleving toe.
  Hun falen heeft heel wat angst en letterlijke en figuurlijke pijn veroorzaakt , waardoor er heel wat getraumatiseerde mensen zijn in t land.
  Als hij een greintje gevoel in z,n donder heeft , dan levert hij t liefst vandaag nog z,n portefeuille in , ipv de korpsleiding op verkapte manier te bedreigen met maatregelen die tegen hen zouden kunnen worden genomen.
  hij wordt geacht t korps leiding te geven, en aan te sturen , maar tot nu toe bleef hij in gebreke.
  Dan kan ie t op de manschappen gaan verhalen , maar waar is zijn eigen verantwoordelijkheid of zit ie daar maar als jan joker , trek- of buikspreekpop , maandelijks te cashen , met alle toelages en weet ik al niet wat ?
  Leidinggeven is iets wat je kan of niet , maar met een beetje goede wil , kan iemand al een eind op weg komen.


  Maak melding

 3. Ik vraag mij af of deze mini-ster normaal kan denken.In iedere andere beschaafde democratie was hij al lang de laan uitgestuurd, maar omdat in Suriname men meer geeft om de macht dan om de noden van het volk mag deze incompetente mini-ster gewoon op zijn plaats blijven.
  iedereen ziet dat het rood is toch blijft deze incompetente bende die nu aan de macht is suriname beweren dat het groen is.


  Maak melding

 4. Ok Minister, nu weet je het zelf ook. Dus ga voortvarend te werk en verklaar desnoods de oorlog aan de criminelen. Braam zou eigenlijk per direct vervangen moeten worden Tjin Liep sie is wat dat betreft een veel betere keus.


  Maak melding

 5. minister misidjan ik wil alleen dit zeggen tegen jouw je ben bent de slechtste minister van justitie van alleandere minister die deze ambt heeft vervuld.U zal het wel ook op school gehad hebben van deze spreek woord wanneer de kalf verdronken is demp men de put .Terwijl je weet dat het zo erg en grimmig te keer gaat bij de criminelen maar toch strooide je zand in de ogen van de surinaamse samen leving .Dus alle criminele feiten worden worden jouw toegereken .Want als ik nog een citaat van u nog kan herinneren is het dat U zelf zij dat je niet voor elk wisje wasje zou willen optreden maar kijk nu welke richting hij nu opgaat .heel kort zichtig van U als minister.Dom en nog maals dom want wat moet het surinaamse samen leving met een minister die vol zit met onzekerheden .denk na minister waarvoor je daar zit niet om je zakken te vullen en je vrienden kring en familie die eventueel in dit soort praktijken bezig zijn te beschermen .U ben een jonge minister en Ik weet u heb ook zo Uw iedeen gehad voor dat je mionister was om het beter tegaan doen voor de surinaamse samen leving dus gewoon doen er is nog hoop .doe warvoor je gekozen bent groeten

  sranagman


  Maak melding

 6. Volgens mij was MIESINGDJAN!nuchter!toen hij deze uitspraken deed.De vraag is hoe lang blijft hij dat?Intussen zijn er tijdens de ontkennings fase van deze “minister” wel diverse dodelijke slachtoffers te betreuren.Moet “minister”MIESING!DJAN niet opstappen?!


  Maak melding

 7. Een zware klus voor elke minister van justitie. Voor de politie is en blijft het altijd een moeilijke zaak om criminelen op te sporen. Belangrijk is dat de burgers alert zijn en de politie tips geven over inbraken en andere verdachte activiteiten. De alarmering van de politie bij onraad zal versneld moeten worden. Maar ook het uitrijden zal men moeten versnellen om ter plaatse te zijn.Meer politie op straat, meer camera-toezicht en beter rollend materieel is een vereiste.


  Maak melding

 8. Ik ben benieuwd of deze rasta weet waarover hij praat.Laat hij dan bout oppakken.Die heeft alles op zijn kerfstok.Noem iets op en bout heeft het ooit gedaan.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Misiedjan, mijn man!

  Toen hij kwam, was hij mijn man.
  Maar nu heb ik gemerkt dat hij echt niets kan.
  Kan gebeuren, maar niet op zo’n ministerie.


  Maak melding

 10. misiedjang mang verveel me niet en laat mij me marihuana roken mang.heb zelfs geen rust in lange tabbetje waar ik nu zit.weetje ik zal mijn neven zeggen om minder te roven en moorden.
  misiedjang


  Maak melding

 11. Tijdens de djugu djugu rond de benoeming van Misiedjan ergerde ik me aan de mensen die kritiek hadden op zijn uiterlijk en gekoppeld daaraan, niet veel goeds van hem verwachtten. Ik gaf hem het voordeel van de twijfel. Nu na 8-9 maanden moet ik echter constateren dat de twijfelaars gelijk hebben gekregen, ik heb nooit eerder zo’n slechte minister van justitie en politie meegemaakt in Suriname. Vooral in vergelijking met Chantokie is Misiedjan een grote mislukkeling en freak.


  Maak melding

 12. Gelukkig is de minis-ter geen hindoestaan..

  Gelukkig is de president geen hindoestaan

  Gelukkig zijn de minis-ters geen hindoestanen

  Want ,, anders was de surinaamse wereld te klein geworden van kritiek..

  NU moeten de movinas hun stem laten horen,dit is letterlijk de waarheid wat er nu in sme plaats vindt..

  Waarom zegd brunsie fenisi amofo en al die geleerden niks,,,zijn ze allemaal doof stom geworden,het is nogmaals niet racistis bedoeld,maar letterlijk wat er gaande is in sme….


  Maak melding

 13. De criminelen in Suriname vormen een afspiegeling van het Kabinet van de President. Kan iemand 1 persoon uit het kabinet van de President noemen die geen strafblad heeft ?????


  Maak melding

 14. Sinds deze Minister het occuperen, van andermans eigendommen, door Marrons, wilde legaliseren, heeft hij mij eerlijk gezegd wel angst aangejaagd. Hij ging zelfs zover dat hij optredende politie agenten wou schorsen. Dit zegt zegt veel over zijn visie.

  Echt neutraal, een minister van het gehele volk is hij absoluut niet.

  Maar anderzijds denk ik, het volk verdient een regering waar hij op gestemd heeft.


  Maak melding

 15. a djoeka djoeka a djoeka

  in de 8 maanden zijn de familie`s van de junkie misijan al rijk — president Moordenaar en wat verwacht je van de rest van de regering

  sabiemang– mie gado


  Maak melding

 16. M.Doorn,
  als ik jou was dan zou ik een voorbeeld aan deze incompetente mini-ster nemen, hij heeft maandenlang ontkend dat er geen toename is van de criminaliteit binnen de samenleving nu moet hij door het stof gaan en toegeven dat het waar is.Santokhi heeft met de zelfde middelen de veiligheid kunnen bewaren in Suriname en nu kan het niet, onbegrijpelijk vindt ik. deze regering is een aanmoediging voor de criminaliteit in Suriname omdat ze bestaan uit veroordeelde criminelen.M.Doorn ook jij zal door het stof gaan want ook jij ontkend alles.


  Maak melding

 17. Zitten!

  Ik zag hem echt zitten. Maar ja, hij zit te pitten!
  Zijn rasta haar hinderde me niet, ook zijn grote ogen kon ik aan. Maar nu, is het tijd voor hem om te gaan.


  Maak melding

 18. Verschrikkelijk triest!

  Ik lees net dat de 6 mnd zwangere mevr. is overleden. De baby heeft het ook niet overleefd.
  Op klaarlichte dag omver gereden en beroofd. Wie zijn die mensen die zonder enige gene zwangere vrouwen beroven? Verschrikkelijk…geen woorden hiervoor.

  Ik vond suri, redelijk veilig, tenminste bepaalde buurten, het is over!

  En al die suri-neds die schreeuwen, ik ga gewoon op vakantie, ik bemoei niet.
  Strax wordt je opgewacht bij zanderij-passie, splitsing Republiek. Dan mag je eerst al je euries inleveren en je pasjes.

  Sterkte voor de familie.


  Maak melding

 19. “Santokhi heeft met de zelfde middelen de veiligheid kunnen bewaren in Suriname en nu kan het niet, onbegrijpelijk vindt ik.”

  Zo, dus tijdens Santokie hadden we geen roofmoorden, geen rovers, geen kindermisbruikers, geen diefijzers, we hadden niets, de veiligheid was bewaard volgens wikileak.

  Dit alles heeft Santokie bewerkstelligd met hetzelfde politiekorps waar Misisdjan nu de leiding over heeft als minister, binnen het korps hebben we geen enkele verandering gezien, we hebben nogsteeds dezelfde korpsleiding.

  Ook ik snap het niet hor, hoe al die criminelen sinds 7 maanden in het veilig Suriname konden toeslaan. Sommige mensen beweren dat de criminaliteit misschien toch wel georganiseerd wordt om deze regering/minister een hak te zetten.

  Misschien hebben die mensen die dit beweren toch gelijk he, wikileak.


  Maak melding

 20. Ja de grapjas dit zegt hij:
  We kunnen onze ogen niet sluiten voor de realiteit.
  Had die rokende rasta zijn haren een halfjaar geleden een beetje opzij gedaan had hij dit misschien eerder gezien.
  M.doorn het word toch eens tijd dat jij piet paniek op zoekt het schijnt dat hij een hele mooie terrein wagen heeft. En hij brengt je echt op de gekste plaatsen in Suriname en omstreken.
  Ps laatste tijd zie ik piet niet meer m.doorn weet jij hier iets van. Pinto kan het niet geweest zijn.


  Maak melding

 21. Kom, kom, dit is toch geen schoolexamen? Als je bakt, mag je het nogmaals proberen? De minister geeft het zelf toe. Hij heeft zich verkeken op dit ministerie, hij kan het gewoon niet. Nee, geen tweede kans want de zaak is te serieus om maar te blijven aanmodderen. We moeten een sterke man op die plek hebben. Wie biedt zich aan, desnoods uit de oppositie. ’s Landsbelang krijgt voorrang. Minister go home, en zoek een andere baan, want je hebt geen recht op het wachtgeld. Je moet niet nomo nomo blijven vasthouden, je verliest al je geloofwaardigheid. Preesie moet mansgenoeg zijn om dat te erkennen en hem te ontslaan. Dan stel je het land voorop.

  Als een kerel net zijn bul behaald heeft mist hij alle ervaring en zijn bagage is te licht bevonden. Thanks but no thanks. Terug naar je ganja.


  Maak melding

 22. #22

  Doorntje toch, ga je nu herhalen wat mensen zeggen? Waar is je felheid gebleven. Waren het niet zijn eigen mensen die vooral als dieven aktief zijn in het land. Ik begrijp niet waarom je je hart aan die man hebt verpand. Dat hij toegeeft is alleen maar prijzenswaardig. Je moet het je niet persoonlijk aantrekken, hij kan je job gewoon niet. Laat hem toch opstappen. Of heb jij ondertussen een apartement in Fort Zeelandia betrokken? Daar durven de dieven niet te komen, want daar komen ze nooit levend uit.


  Maak melding

 23. hahahahahahaah daar gaan we weer de criminaliteit wordt georganiseerd om de regering een hak te zetten wat een flauwe kul van M.Doorn.Deze gasten zien op iedere weg een beer, zie je niet dat jij schizofreen bent M.Doorn,over die tralies voor de ramen moeten mij terug in het verleden voor de jaren 80 had niemand tralies voor zijn duren en ramen.
  Buriki’s kunnen geen land besturen dat is het probleem in Suriname.Criminelen trekken criminele aan als een moordenaar president kan worden is dat een verkeerde boodschap naar een samenleving toe.als een veroordeelde zoon van die criminele president de leiding krijgt van gewapende macht in Suriname geef je daarmee de verkeerd voorbeeld.Deze regering en zijn adviseurs bestaat uit veroordeelde criminelen moordenaar oplichters drugs criminelen.


  Maak melding

 24. Sorry hoor!

  Pinto dealt niet met leugenaars. Al die “mi jere” figuren zouden moeten aangeven van uit welke lokatie zij een reactie of actie uitvoeren.

  Dan kunnen wij elkaar tenminste gericht van repliek dienen.


  Maak melding

 25. @M. Doorn #22

  Criminaliteit is van alle tijden maar met dezelfde middelen was het onder Santo heel veel beter en de laatste 9 maanden zien we een explosieve groei in aantal misdaden en in het geweld dat daarmee gepaard gaat.

  Overigens het gebruik van dievenijzers kende zijn grootste groei in de jaren 80. Persoonlijk ken ik iemand die slechts een voorraad kamer van dievenijzer voorzien had en zich in de jaren 80 het leven heeft gered door zich daar op te sluiten en hard te gillen. Séant detail: De rovers hadden militaire kledij.


  Maak melding

 26. #27 misschien dat je mij een keer kan uitleggen waar je het over hebt. Nu niet, so wang Pasen. Mi ede.

  #28 en #29 je ziet ze duidelijk vliegen, in de jaren 80 hadden we ook geen dievenijzers nodig hoor. Dievenijzers is iets van de jaren 90 je weet wel tijdens SAP ingevoerd, wie was toen aan de macht, volgens de toenmalige presidentjhe moesten we ons beveiligen. Dit weten jullie natuurlijk niet vanwege die donkere tunnel waarin jullie vertoeven. Verhaaltjes van jullie zijn daarom altijd een grote kul oftewel kulverhalen.

  Trouwens tijdens Santokie vanaf 2005 is de criminaliteit alleen maar gestegen vergeleken met de 5 voorgaande jaren, dus vanaf 2000, zie je die trend. Blijven jullie maar lekker geloven in je eigen leugens, wat kunnen jullie ook anders.


  Maak melding

 27. Miesiedjan gaat nergens,
  Hij is natuurlijk een doorn in het oog van lieden die er jaren de scepter hebben gezwaaid e n erin geloofden dat het nooit meer anders zou worden.

  Geen gedoe, Suriname voor alle Surinamers.


  Maak melding

 28. Emoties en Ego’s. versus ’s Landsbelang

  Niets is zo demotiverend als een individu dat niet kan toegeven dat hij de job niet aankan. Zijn aanhang is precies het zelfde. Minister zijn wordt stage lopen. De fouten die je maakt komen ten koste van het land en de bevolking. Het kind kan minister zijn. Ego’s, niets anders dan ego’s brengen een land naar de rand van de verdoemenis. En dan noemen ze zich Sranangmans. Paraman hoe vaak heb ik niet gelezen dat je deze minister waardeloos vond. Nu geeft hij het zelf toe en jij wil hem vastplakken op die stoel. Om wie gaat het hier, je land of je ego. Wie de job niet aankan moet opkrassen, zo is het in de rest van de wereld. Cut your lost and let him loose. Je kan moeilijk volhouden dat er in het hele land geen betere minister te vinden is. Sari tori, laat hem gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.