Gedupeerden starten website over veiling Surpost

8

PARAMARIBO, 20 apr – Het Surinaamse bedrijf Ten Group Holding NV heeft gisteren de website www.surpost-veiling.com opgezet die het grote publiek moet informeren over de schuld die Surpost nog bij hun heeft open staan. De schuldeisers zijn het wachten zat en storen zich ook aan een artikel van Mr C. Jadnanansingh in De West, die daarin het eerdere vonnis Ten Group – Surpost nader heeft besproken. De advocaat zou de rechter in een kort geding hebben willen beïnvloeden met dit artikel, vindt Ten Group Holding NV.

Surpost kocht in 2005 een pand aan het Molenpad 27 bij Ten Group Holding NV voor het bedrag van 1.300.000 US dollar. Het geld zou binnen zes weken betaald worden. Het postbedrijf bleef echter in gebreke en toonde zich een wanbetaler. Uiteindelijk belandde de zaak in 2009 bij de rechter, die Ten Group Holding NV in het gelijk stelde. Met het vonnis van 20 oktober 2009 in de hand trof Ten Group Holding NV al eerder maatregelen om Surpost op de veiling te gooien, maar minister Boedhoe stak daar een stokje voor. Zonder succes want de veiling staat alsnog gepland voor 28 april a.s.

Surpost probeert nu middels een kort geding deze veiling te stuiten. Deze zaak is donderdag j.l. voorgegaan. De advocaat van de Ten Group, Mr. R. Sohansingh moet maandag antwoorden, terwijl dinsdag Mr.Halfhide voor Surpost zijn bezwaren indient. Woensdag doet de rechter een uitspraak. Ten Group Holding NV vindt het artikel van Mr C. Jadnanansingh in De West daarom niet gepast. Volgens de heer Chiu Hung van Ten Group Holding NV is het totaal ongebruikelijk in een rechtstaat, dat een hoge juridische autoriteit zich mengt in een juridisch dispuut. Nota bene in de media. Lees meer hierover op www.surpost-veiling.com.

8 REACTIES

 1. Ik snap de site wel, maar stoor me danig aan het liedje dat je daarbij hoort. Is dit het niveau van Suriname? Dat een zwaarwegende zaak als dit wordt begeleid door muziek (Hit the road Jack).

  Het gaat om een staatsbedrijf, het gaat om medewerkers die hun baan verliezen en dan wordt via deze site de informatief bedoeld is, zo een treiterend nummer afgespeeld?

  Ik vind het misselijk makend van de makers van die site en totaal ongepast!


  Maak melding

 2. Blakaboy, je hebt helemaal gelijk.De muziek op de achtergrond wordt per direct verwijdered.
  Deze site is puur ter informatie en
  heeft verder zeker geen toegevoegde waarde!Bedankt!


  Maak melding

 3. Stabiele economie a la front en intussen je binnenlandse schulden niet betalen. De puinhopen van front zijn niet om naar huis te schrijven niemand zou de huidige regering moeten benijden.


  Maak melding

 4. Als jij vene zijn beleid een puinhoop noem M.doorn dan vraag ik mij af hoe jij die catastrofe van Bosje Goedschalk en Bouterse noemt? of ben jij ook zo vergeetachtig als de rest.


  Maak melding

 5. Blakaboi,

  Eindelijk! Hiermee scoor je punten. Het is niet proper of kosher, deze muziekkeuze.

  Maar Staatsbedrijf of niet, je moet je plichten nakomen. Geld moet rollen want in een oude sok hebben we er niets aan.

  Privatiseer Surpost en ook alle andere staatsbedrijven dan zul je zien hoe snel de economie in het land gaat bloeien.


  Maak melding

 6. Klasse mr Chui Hung,
  een echt respectvolle reactie!

  Contract is contract en het recht moet zegevieren. Ik hoop tegelijkertijd dat er in de politiek koppen gaan rollen, want wie deze aankoop gefiatteerd heeft en het vervolgens op deze manier heeft gemanaged, moet opgesloten worden.

  En aangezien dit al dateert van 2005 weet ik wel wie ter verantwoording geroepen moet worden.


  Maak melding

 7. natuurlijk snap ik niets in jou ogen,dat verbaast mij niet hoor. Ik verwacht niet anders van iemand die gehersenspoeld is, Jij had verwacht dat vene in korte tijd die puinhoop van Bouterse ,Bosje en Goedschalk goed zou maken. we krijgen nooit meer zo een economie als voor de jaren tachtig je mag lullen wat jij wil, we krijgen nooit meer onze sterke gulden terug en ook niet onze goudvoorraad die als onderpand moest dienen voor dubieus leningen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.