Vicepresident Suriname: pomphouders vragen te veel

24

PARAMARIBO, 19 apr – De actievoerende beheerders van pompstations vragen veel te veel. Dit stelt vicepresident Robert Ameerali. De eis van zes Surinaamse dollarcent (ongeveer anderhalve eurocent) per verkochte liter is onredelijk. Het kan hooguit één cent worden. Het heeft er dan ook niet veel van dat de regering zal buigen. Toch is een goede afloop niet uitgesloten.

De regering heeft dan ook meer tijd gevraagd. “We zijn nog niet uit de berekeningen. We willen meer inzicht in de omzetten van de verschillende stations en de jaarrekeningen van de oliemaatschappijen”, zegt Ameerali tegenover Radio 10. De jaarrekeningen zijn pas ingediend en daar buigt de regering zich nu over. Toch bestaat nu al de indruk dat de gevraagde verhoging van winstmarge te hoog is.

De stationhouders blijven erbij dat zes cent pas goed dekkend werkt. Toch is de hoogte van het bedrag niet het grootste pijnpunt. “De vraag is waar het geld vandaan moet komen, of je het gaat incasseren in de prijs aan de pomp”, aldus Ameerali. Er bestaat nog altijd zoiets als een licentie tussen de oliemaatschappijen Sol en Chevron en hun pompstations. De maatschappijen zeggen geen financiële ruimte te hebben.

24 REACTIES

 1. Oliedom!

  Waar het geld vandaan moet komen Ameerali? Natuurlijk van de automobilist! Als de regering joy-riding gaat subsidieren dan kan ze haar biezen pakken. Niks subsidie! Wie wil rijden, moet betalen!

  Of we gaan met z’n allen minder rijden. Op die manier verkoopt de pomphouder minder, dus is zijn winstmarge hoger maar zijn product minder verkocht. Zijn inkoop is danook lager, dus de import valt terug.

  Alles, behalve subsidie!


  Maak melding

 2. Goed zo VP, niet buigen voor de guerilla ondernemers die Suriname rijk zijn, snelle grote winsten zijn hun devies. De regering kan en mag geen cent extra uitgeven aan deze woekeraars.


  Maak melding

 3. Kijk als de regering al die benzine stations over neemt,dan is het probleem opgelost..

  Dan zijn in één keer alle stations medewerkers in deinst van de staat surbo en die werken niet zeven-even,maar kijhard van 6 uur in de ochtend tot wel twaalf uur in de avond en in ploeg verband..

  Dan kan lantie die benzine toeslag zelf bepalen om zijn arbeiders te betalen..,, probleem opgelost..


  Maak melding

 4. De pomphouder vragen teveel volgens de loopjongen van DDB, deze regering vraag ook teveel van de samenleving dat laatste beetje hoop wordt op gruwelijke wijze uit de samenleving geperst.


  Maak melding

 5. De regering moet de 6 centen door de gebruiker laten betalen.Zelf hebben ze 1.50 SRD voor zichzelf gereserveerd.Ze moeten niet doen voorkomen dat ze voor het volk daar zijn.Als ik alleen maar naar de mensen kijk die van hun posten ontheven zijn.Trouwens de burikoe van
  océr is terug.

  Cobie.


  Maak melding

 6. die pomphouders hebben helemaal gelijk als bouterse 1.30 srd kan vragen voor zogenaamde goverment take om zijn zakken te vullen wat is nou die 6 cent.bouterse kan wel een salaris voor zijn vrouw regelen terwijl venitiaan en zijn voorgangers vrouwen dat nooit hebben gehad.deze regering moet zo snel mogelijk vallen en bouterse moet uitgeleverd worden samen mer brunswijk en zijn zoon naar nederlandse gevang.

  mahonielaan44


  Maak melding

 7. Hallo M. Doorn en Paraman ( Pinto)

  “Paramaribo – Alle sectoren in Suriname bloeden dood door de hoge benzineprijzen in het land. Vanuit een aantal sectoren in de samenleving zijn er geluiden dat de productie-, landbouw- en bouwsector en het bedrijfsleven bijna over de kop te gaan. Vertegenwoordigers vanuit de politiek, landbouwsector en het bedrijfsleven geven aan, dat met de blijvende verhoging van de benzineprijs …

  de koopkracht drastisch is afgenomen en het merkbaar is dat de bevolking nauwelijks in staat is om levensmiddelen te kopen om te kunnen overleven”

  Slim bezig die zo gerespecteerde regering van jullie. Door de hoge branfstofprijs ( lees govermentstake) haal je de smeerolie uit de economie.


  Maak melding

 8. Wat bezielt deze vp van de a-combinatie(zgn)
  De pomphouders hebben alle recht om meer te(geld)vragen,want ze werken keihard.Maar deze viespeuk(vp Su)krijgt veel geld voor ‘het verkondigen van verhalen (leugens)
  Deze viespeuk zegt nu wat en weet binnen de minuut niet meer wat hij heeft gezegd.Dus pomphoudewrs neem dit lulverhaal met een korreltje zout. Yu o kisie san yu aksi
  Anders geen benzine verkoop en of levering
  Glenny


  Maak melding

 9. Er bestaat nog altijd zoiets als een licentie tussen de oliemaatschappijen Sol en Chevron en hun pompstations. De maatschappijen zeggen geen financiële ruimte te hebben.

  Om pompstations rendabel te kunnen houden en te exploiteren hebben die een zekere winstmarge nodig om kosten dekkend te zijn en operationeel te kunnen blijven mochten die pompstations deze zekere winstmarge niet halen dan zou er gekeken kunnen worden aan de inkoop prijzen van de diesel en benzine bij hun toeleveranciers daar die aangegeven hebben dat die de ruimte daarvoor niet hebben om hun verkoopprijzen aan hun afnemers verder te verlagen blijft dan als enige mogelijkheid de verkooprijzen (die inclusief de overheidsaccijnzen zijn op benzine en diesel )aan de pompstations aan te passen zodat deze pompstations rendabel kunnen blijven opereren doordat zij hun winstmarges niet verder mislopen.


  Maak melding

 10. Ach henk Molenaar, waar heb je het stukje vandaan? Wie is de schrijver?

  Misschien moet de schrijver ook aangeven, wat voor oplossing hij aandraagt voor de wereldwijd gestegen olieprijzen, blijkbaar heeft ook hij het graag dat de regering dit moet subsidieren om het in Suriname omlaag te brengen, laat hij dan ook weten waar het geld vandaan moet komen.

  Misschien moet je je eens afvragen waarom bepaalde sectoren in de Nederlandse samenlevingen niet aangeven dat ze bijna over de kop gaan, omdat benzine prijzen zijn gestegen.

  Je zal begrijpen dat ik niets moet met dit soort onzin verhalen, van mensen die denken namens de samenleving te kunnen praten.

  Alleen die enge belangen en geklaag kennen Surinamers, oplossingen aandragen, ho maar. Het begrotingstekort die tijdens de vorige regeringen zijn opgelopen moet omlaag, dat telt en niets meer, wanneer het binnen proporties is kunnen we verder praten, doei.


  Maak melding

 11. Hoe zit dat met de Politiebendes wier voor eigen gebruik de staat in de maling nemen!!

  In de pauzes of privetijd de Tjawmin, moksie, en de pom halen, een/de tweede vrouw of vrindin of een vriend etc. opzoeken!!

  In mijn ogen hebben de mensen recht op!! Surinaamse Olie! wat gebeurt hiermee?? Dik zak, Vet zak???


  Maak melding

 12. Kijk Henk Molenaar wat ik hieronder heb gecopieerd en vergelijk het maar met je onzin copie.

  “Ingezonden: Armoede is een keuze
  Wednesday 20 April
  De laatste tijd worden we overspoeld met berichten over de prijsverhogingen en daarmee gepaard gaande armoede in Suriname. Vreemd (of misschien niet?) genoeg zijn het vooral politici uit de oppositie en exponenten daarvan die hiervan melding maken. De oppositie in Suriname schijnt als enige taak te hebben het volk te overtuigen dat zij armoede lijdt en dat het de schuld is van de dan zittende regering; de eigen verantwoordelijkheid wordt niet besproken.

  Er zijn altijd wel mensen die door omstandigheden buiten hen om in een situatie belanden die tot armoede leidt. Hierbij denk ik aan seniore burgers en mensen met een handicap. Het is dan ook de taak van de regering om voor deze burgers te zorgen, uit solidariteit en het hebben van een zorgplicht.

  Ik ben de mening toegedaan dat het gros van de Surinamers moet ophouden te klagen en gewoon aan de slag moet, om zowel de materiële armoede maar vooral de geestelijke armoede te verminderen. Als de oppositie het werkelijk zou menen met de bevolking dan zou ze het volk van advies dienen om zo verstandig als mogelijk met de beschikbare middelen om te gaan, dus de tering naar de nering te zetten. Het is echter in hun voordeel om de zogenaamde armoede te accentueren en de bevolking voor te houden dat het alleen de schuld van de regering is en dat alleen zij (de oppositie) het tij kunnen keren.

  Ik gun eenieder een pleziertje, maar hoe verstandig is het dat grote delen van de bevolking, liefst zij met een laag inkomen, elke dag in de casino zijn? Is het nodig dat er 2 á 3 auto’s per huishouden zijn, gelet op de afstanden die van en naar het werk worden afgelegd door de gemiddelde burger ? Is het gelet op milieu-overwegingen en economische besparingen, niet beter om te carpoolen ? Eenieder wil een smartphone met internet hebben, het zou toe te juichen zijn als dit medium zou worden gebruikt om informatie/kennis tot zich te nemen, maar helaas.

  In mijn jeugd hadden mijn ouders en hun generatie het ook niet breed, dus was er op elk erf wel een moestuin te vinden en werd er op kleine schaal pluimvee gehouden. Het overschot aan groenten en eieren werd verkocht om de karige beurs aan te vullen. Om aan zakcenten te geraken boden wij jongeren onze diensten aan om percelen van wied te ontdoen. Ons speelgoed bestond uit oude autobanden, fietswielen en smeerolieblikken.

  Ik zal de laatste zijn die zou propageren terug in de tijd te gaan, maar wat is er mis mee om een kleine moestuin op na te houden (gezonde onbespoten groenten)? En het houden van 4 á 5 kippen? Waarom wordt er geen gebruik gemaakt van carpoolen ? De meeste mensen werken op een gemiddelde afstand van 4 á 5 kilometer van elkaar, het is dus zeker te doen.

  Een ander belangrijk aspect is de werkhouding die er heerst. Velen werken liever niet, met als argument dat zij voor een mager salaris niet uit bed gaan. Het feit dat zij geen (of nauwelijks) een opleiding hebben genoten, is onbelangrijk. Mijn gepensioneerde vader, die 77 jaren telt, is onlangs overvallen door enkele van deze figuren. Hij heeft er 45 overheidsdienstjaren opzitten en ook zijn salaris was er niet één om u tegen te zeggen, daarom had hij vaak twee banen.

  Het is in Suriname bijna onmogelijk om afspraken te maken met vaklui, behalve met de Guyanezen en Chinezen. Gemaakte afspraken worden vaak niet nagekomen en als ze dan komen opdagen, is het vaak te laat en niet enkele uren maar vaak dagen tot weken. Ik en velen met mij hebben meegemaakt dat je een offerte aanvraagt en dat je nooit meer wat hoort. Als zij prul werk hebben geleverd willen zij dat niet aanhoren, zij zijn dan wel bereid het te herstellen tegen een meerprijs. Ik wil het niet eens hebben over de vraagprijs voor hun arbeid.

  Dit zijn enkele aspecten die ik graag uit de mond/pen van de politici zou willen horen/lezen. Als de politici, zoals Coblijn, Jessurun, Naipal en Molly het werkelijk met het volk menen dan zouden zij ze aanspreken op hun gedrag en niet proberen ze op te zetten tegen de regering, omdat zij daar geen deel van uitmaken. Houdt het volk niet voor de gek, maar houdt ze een spiegel voor. Ik besef terdege dat het vele politici moeilijk valt daar ze net als Dracula, de hoofdfiguur uit Bram Stoker’s Dracula, zelf geen spiegels in huis hebben. Misschien hebben ze wel meer gemeen met Dracula dan alleen het ontbreken van een spiegelbeeld.

  Mijn complimenten aan Surinamers die ondanks alles er hard tegen aan gaan. Gelukkig ken ik er heel veel, ze hebben vaak genoeg niet één maar minimaal twee banen.

  Ook ik wil mijn bijdrage leveren, beste landgenoten. Als Surinamer zijn wij gezegend met een fantastisch klimaat en een vruchtbaar land die velen op aarde graag het hunne zouden willen noemen. Laat de aarde niet braak liggen maar maak er optimaal gebruik van. Gebruik je smartphone om informatie te zoeken over de rest van de wereld en het zal u verbazen hoe gezegend wij zijn. Wij hebben geen aardbevingen, stormen, extreme overstromingen, geen extreme koude of hitte en geen interne conflicten, met honderden doden als gevolg. Wat wij wel hebben is een overvloed aan grondstoffen ,vruchtbare gronden en genoeg hoogopgeleiden om deze te gelde te maken. Er is maar één probleem: wij en onze politici hebben niet genoeg vaderlandsliefde en gedragen ons als Dracula’s, geen zelfreflectie en het alleen maar uitzuigen van elkaar.”


  Maak melding

 13. @M. Doorn
  Dat mn de oppositie melding maakt van het wanbeleid is natuurlijk niet vreemd. Een deel van de MC ontvangt dankzij die belasting verhogingen extra tjoekoe en de rest heeft van DDB gehoort dat ze beter hun bek kunnen houden.

  We zijn al terug in de 80-s. 🙁


  Maak melding

 14. Ach neus de oppositie maakt melding van wanbeleid???????

  Komop de opposistie lees front zou zich diep moeten schamen voor wat ze de staat Suriname hebben aangedaan, als we alleen kijken naar de anarchie binnen het staatsapparaat die ze hebben gecreeerd zouden de meeste van deze gasten levenslang opgelegd door een volkstribunaal moeten krijgen.

  Maak je niet druk want geen enkele reachtgeaarde Surinamer neemt front nog serieus, want ze weten dat front nooit in staatsbelang heeft gehandeld, alleen enkele verlorenen zoals jouw geloven nog in front.


  Maak melding

 15. hahhahahahaha die reactie worden steeds langer op nummer 12, lang zonder enige waarde alleen maar KUL, De grootste ramp heeft zich in de jaren tachtig voltrokken in Suriname met honderden doden als gevolg, duizenden vluchtelingen, kapotte economie vertrappen van onze democratische rechtsstaat willekeurige doden van mensen waaronder zwangere vrouwen jonge kinderen, devalueren van onze sterke munt.
  M.Doorn maakt propaganda voor de duivel.


  Maak melding

 16. Henk Molenaar,

  #12 heeft een copy/paste stukje geplaatst afkomstig van ene Engelhart uit GFC-online.

  De titel is “Armoede is een keuze”. Niemand die over dit stuk blert.

  Maar o wee, als jij en ik iets dergelijks roepen over “Mildred”, stukkie van Iwan,
  dan is het leiden in last.
  Meten met 2 maten noemen ze dat. Jajaja Wiki, das nou dubbele moraal!!!

  Laat Engelhart mevr mildred gaan uitleggen, dat armoede een eigen keuze is.
  Dat hele stuk is typical Dutch, mindset is Dutch, alles is Dutch!

  Ik ben het wel eens met engelhart. Hij noemt ze dracula’s, ik noem ze krabjes(krabbetjes) in een krabbenton.


  Maak melding

 17. Volkstribunaal!

  Ergens lees ik levenslang en volkstribunaal op dit forum bij dit onderwerp. Het verbaast me dat deze woorden tot de woordenschat van de schrijver dezes behoren.
  Ik zou die woorden maar vermijden als ik de schrijver was. Want in Suriname is zijn grote Baas Desi de eerste die met deze woorden te maken krijgt, bij een moralistisch volk.

  Misschien zijn de normen en waarden in het land zo gedegradeert dat elke boef kan roepen “houd de dief!”


  Maak melding

 18. Meneer Ameerali.dit noemt men onderhandelen.
  Zij zijn met hun bod gekomen zo kom nu met die van jou. en settle voor iets in het midden. wat is daar zo moeilijk aan


  Maak melding

 19. @M. Doorn

  Niemand is gebaat bij onzin, holle frasen, leugens, moddergooien, demagogie, onbeschofte postings, etc.

  Kortom niemand is gebaat bij jouw postings of bij jouw. Doe eens iets goeds ga schoonspringen op de brug. 😆


  Maak melding

 20. M.Doorn.
  wanneer ga jij door het stof mie boi want jou leugens en bedrog worden onder vuur genomen met feiten en waarheden.
  Ik heb paar heel simpele vragen voor M.Doorn, kan jij met feiten aantonen dat deze regering na 9 maanden de juiste is voor Suriname,kan je met voorbeeld aantonen wat deze criminele bende al hebben gerealiseerd ten gunste van de gehele Surinaamse samenleving.Ik wacht op antwoord van jou ?? BVD Wikileaks.


  Maak melding

 21. DAS iedereen mag wat mij betreft “houd de dief” roepen behalve front en de fronters, als we het over Surinamers zonder enig moraal hebben, zijn het wel de fronters, snappie. Ze horen inderdaad voor een volkstribunaal thuis.

  Neus erg he, hoe ik jullie verzinsels heel makkelijk kan pareren, maar ik begrijp je zorg, je had waterkant toch liever als een anti-Surinaamse site gezien, waar jij en je soortgenoten hun gal mogen spugen, toch.

  Deze regering is het beste wat Suriname misschien ooit heeft gehad, men durft maatregelen te nemen ter bevordering van onze welzijn en welvaart, die niet per direkt zichtbaar zullen zijn. Deze regering is geen front die geen enkele maatregel durfde te nemen omdat men alleen aan het electoraat en de volgende verkiezing dacht.

  Maak je niet druk Wikileak aan jouw heeft Suriname niets, wat dat betreft zitten meneer Engelhard en ik op een lijn. Maw mensen die kunnen denken en zich geen knollen voor citroenen laat verkopen,vergis je niet deze groep is de zwijgende meerderheid. De schreeuwers zoals jouw zijn maar een kleine doemdenke club, die zich kranig tegen de realiteit verzet. De vraag is hoelang nog.


  Maak melding

 22. 99% van deze criticasters wonnen niet in Suriname, bruisen van energie maar zullen ook van hun levensdagen ook maar 1 poot willen zetten op Surinaamse bodem.

  Het leveren van kritiek gaat hen beter af. Stelletje lafaards!!!


  Maak melding

 23. hahahahah parapinto bvd betekend in dit geval bij voorbaat dank,parapinto lafaard ben jij en de rest van volgers van de GROOTSTE lafaard van Suriname DDB.@ M.Doorn Suriname heeft niets aan jou en die criminelen die nu aan de macht zijn. deze schoften hebben mijn land beroofd van zijn normen en waarde, fatsoen moraal en onschuld.
  Weten jullie wat laf is? dat is op de televisie met drogen ogen vertellen dat er mensen op de vlucht zijn doodgeschoten terwijl je er zelf bij was,laf is ongewapende burgers van jou land lafhartig verminken en daar na neer maait, laf ben je wanneer je zwangere vrouwen en kinderen doodschiet.M.Doorn de realiteit is dat alles duurder wordt in Suriname , realiteit is dat Surinamers zich niet meer veilig voelen in hun eigen land, realiteit is dat er na 9 maanden nog geen begin is gemaakt met al die geweldige podium plannen, anti Surinamers zijn die ezels die lede ogen toezien hoe Suriname richting afgrond gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.