Meer auto’s voor meer vaart Surinaams politiewerk

13

PARAMARIBO, 19 apr – De politie krijgt binnenkort meer auto’s. Dit zegt minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. De nieuwe partij moet een eind maken aan één van de belangrijkste klachten van politieagenten. Het gebrek aan vervoer levert aardig frustraties op bij zowel het politiekorps als de burger.

De koe wordt nu bij de horens gevat. De verwachtingen nemen aan de andere kant ook aanmerkelijk toe. “Het gebrek aan vervoer lijkt één van de redenen te zijn waarom de resultaten niet zijn wat er van verwacht werd, namelijk dat de criminaliteit zichtbaar terug gedrongen zou worden”, zegt Misiedjan tegenover de STVS. Van terugdringen is nu zeker geen sprake.

Haast dagelijks vallen burgers ten prooi aan roofovervallen. Alsof de criminelen het idee hebben dat ze toch niet gepakt kunnen worden. Hoe meer nieuws over alweer een overval, hoe meer geïnspireerd sommigen lijken te raken om het ook eens te proberen. In menig geval nemen de overvallers zelfs niet eens de moeite hun gezicht te maskeren. De politie wordt dus mobieler. “Het is dan te verwachten dat de resultaten duidelijk zichtbaar zullen zijn”, aldus Misiedjan.

13 REACTIES

 1. Auto’s binnen het totale overheidsapparaat is door de tijden heen dwijlen met de kraan open.

  Zelf de auto van het merk UNBREAKABLE houdt het niet uit.

  Als er voldoende auto’s zijn begint de inspecteur zich alvast 3 voertuigen toe te eigenen.

  Er is op dit gebied toch zoveel mis bij lanti.

  Wij hebben all over een atitude probleem!!!


  Maak melding

 2. 18!

  Geef de auto’s van de 18 ministers aan de politie. Laat een taxi de ministers van en naar rijdendat komt veel goedkoper uit. Chauffeur wordt niet betaald, benzinekosten worden bespaard, onderhoudskosten zijn nihil en registreer alle ritten. Zo voorkom je misbruik.

  Politie-taken hebben tegenwoordig voorrang op DNA vergaderingen die Desi toch onbelangrijk vindt.


  Maak melding

 3. Maak ze daarbij ook verantwoordelijk voor het voertuig Wanneer het in hun bezit is. Het is bekend dat de politie in Suriname roekeloos omgaat met staatsgoed.Winti wai lanti pai.


  Maak melding

 4. Ik weet niet of deze voertuigen worden ingezet voor wat ze bestemd zijn,ik weet wel dat in de periode van min. van Just.en politie Girjasing de voertuigen als prive werden gebruikt waardoor ze na niet al te lange tijd aan vervanging toe waren. Maar toen was er geld uit Nederland die dit waarmaakte.Ik hoop dat deze regering wat zuiniger met hun spullen omgaan en ook gebruiken waarvoor ze dienen.


  Maak melding

 5. wellicht weet u dat noch.
  Er werd geroepen door Bobmarley(minister)
  dat er bezuinigd moets worden op de politie.
  In alles zowel materieel als te veel gemaakte overuren. Het is jammer dat wij hier kunnen constateren dat deze ploeg bewindsvoerders incompetent zijn en geen lange termijn visie hebben. Ik vind het jammer te moeten constateren dat dit land gedurende de vijf jaren stil staat in haar ontwikkeling. Omdat hier gekozen is voor vriendjes accomoderen inplaats van regeren.
  Want men had het moeten aandurven in de periode Santhokie. De politie was van alles voorzien.en had het ook aangedurft om die boeve rondlopen in Ned.op te pakken


  Maak melding

 6. Meer auto’s voor de Surinaamse politie????

  Albert Helman, de grootste Surinaamse schrijver zei ooit meer dan terecht:

  TIEDE NA DÉ DRESIE DE FOE ALLA SOORTOE SIEKIE, SOSO DONG NOITIE SA VINNIE DRESIE.
  Een waarheid als een SURINAAMSE KOE!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. DAS #2 maak je niet druk we gaan eerst al die auto’s ophalen die de ex-front ministers zich hebben toegeeigend, je weet nog in juli hebben ze wetten aangenomen omdat ze na hun ministerschap zgn. niet in armoede mochten leven, ook die lichtmotor van 60.000 US dollars gaan we terugeisen want daarmee kunnen we zeker een paar auto’s kopen, zie je wel beetje bij beetje komen we er.

  sang toff #5

  “Ik vind het jammer te moeten constateren dat dit land gedurende de vijf jaren stil staat in haar ontwikkeling. Omdat hier gekozen is voor vriendjes accomoderen inplaats van regeren.
  Want men had het moeten aandurven in de periode Santhokie. De politie was van alles voorzien.en had het ook aangedurft om die boeve rondlopen in Ned.op te pakken”

  Ik geef je gelijk dat men gedurende de vijf jaren stil heeft gestaan in haar ontwikkeling.

  wat ik niet snap is dat de politie van alles was voorzien en dat men het ook zou aandurven de boven op te pakken die in ned. rondlopen.

  Misschien dat je ons in je eigen woorden kan vertellen, waarom men de boeven de afgelopen vijf jaar niet heeft opgepakt.

  Alvast bedankt.


  Maak melding

 8. Dus deze gasten gaan rijden op staatsolie!!

  Laat de benzine pomphouders en de werknemers stikken! Daar komt het op neer!!

  En nu wordt opeens over criminaliteit, roof overvallen gesproken! Nou dat was allang bekend of niet? Moesje jan zei zelf tijdje terug dat De criminelen in Suriname meevalt!
  Niemand hoeft te vrezen en nu begint een KOE opeens te BALKEN!!! Ga toch heen man!!! en het liefst naar de hel!


  Maak melding

 9. Doorn,

  Zijn er nog ex-ministers die gebruik maken van dienstvoertuigen? Wie laat dat toe? Als de sjodemieter de voertuigen terughalen. Kan toch niet!


  Maak melding

 10. DAS op 9, met je posting laat je een typische Surinaamse eigenschap weer zien nl. vergeetachtig, korte termijn geheugen enz.

  Ja, er rijden nogsteeds ex-ministers in diensvoertuigen, maar niet alleen dat, ze hebben nogsteeds telefoon, internetverbinding, beveiliging, diensbodes en andere emolumenten, dit allemaal ondanks sommige nu DNA leden zijn. Vene heeft dit allemaalgetekend in Juli 2010 en is bij staatsbesluit aangenomen. Hopelijk weet je wel wat staatsbesluit is, maw de huidige regering kan dat niet terugdraaien. Hetzelfde met Vene zijn vakantiedagen uitbetaling, ondanks het ongrondwettelijk is, restte het de huidige regering niets anders op dan uitbetalen want het besluit was al getekend, zo werkt dat in een democratie.


  Maak melding

 11. Ik zie overeenkomsten tussen de Politici van MC en de volgers van deze groep criminele recidivisten.
  Ze geven alles en iedereen de schuld van hun incompetent gedrag.
  Kijk naar M.Doorn, pinto, paraman .
  Bouterse doet het zelfde ameerali, misser-jan ook, het is altijd de schuld van een ander, wat heeft deze man in 9 maanden tijd gedaan uit zijn neus zitten vreten zeker, na 9 maanden komt hij er achter dat er niet genoeg wagens zijn a mi gado sranang.


  Maak melding

 12. hahahahahaha ai mi gado , hoe durf jij M.Doorn andere te beschuldigen van vergeetachtigheid en korte termijn geheugen.
  Jij weet dat DDB in het verleden een puinhoop van heeft gemaakt toch trap je in zijn leugens.
  Waar zijn al die beloftes die op de podium zijn gemaakt? als die beloftes die voor de verkiezing zijn gemaakt zijn weer in de lade verdwenen, over democratie gesproken de grootste anti democraat is nu president van suriname dit kan alleen maar in die banana republiek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.