Imago Braziliaan in Suriname aan poetsbeurt toe

5

PARAMARIBO, 19 apr – Het imago van Brazilianen in Suriname mag best wat worden opgepoetst. Dit stelt Eduardo Gradilone, topfunctionaris op het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Een delegatie die hij leidde heeft in Paramaribo vruchtbare gesprekken gevoerd. Die moeten leiden tot betere relaties met de Braziliaanse kolonie in Suriname.

Die is al maar aan het groeien. Zowel Paramaribo als Brasilia wil beter inzicht in de migratiebewegingen langs de gemeenschappelijke grens. “We gaan daarom voor betere en nauwere samenwerking met de Surinaamse regering. Het is in het belang van beide samenlevingen”, zegt Gradilone. Tijdens besprekingen met functionarissen van Buitenlandse Zaken is onder meer de migratie aangesneden.

Vooral de goudwinning in het binnenland heeft aandacht. De duizenden Brazilianen daar vormen hoe dan ook een potentiële bron van dreigingen, vanaf sociale problemen tot aan milieuvernietiging toe. Brazilië is bereid hulp te bieden om elk gebied dat Suriname aangeeft. “We willen hen nieuwe milieuvriendelijker technieken bijbrengen. Het gaat ons erom het imago te verbeteren dat in Suriname leeft. Het gaat echt om een handjevol en niet alle Brazilianen”, aldus Gradilone.

5 REACTIES

 1. Nou baas laat je tanden in deze zien..

  Heb je een uitgewerkt plan.,,weet je wat dat is,vraag aan somo hoe dat kan of aan el ronny bravo de koning van marwiena die is een specialist beleids medewerker….


  Maak melding

 2. Wordt er ook iets gedaan om het imago van de Surinamers in Suriname wat op te poetsen?

  Elke dag weer moord, doodslag, beroving etc….etc…!!!

  Niet voor niets luidt het gezegde:
  VERBETER DE WERELD MAAR BEGIN VOORAL EERST BIJ JEZELF!!!!!!!!!!!!

  Vanwege de enorme criminaliteit in Suriname, raad ik daarom al mijn buitenlandse vrienden ten sterkste af, om op vakantie naar Suriname te komen. Zij die toch naar Suriname komen zijn in mijn ogen echt LEVENSMOE.

  Zeg nou zelf: Wie wil er nu dood gevonden worden in Suriname???


  Maak melding

 3. Antroewa hou op hoor.Bosje had ons in het CEC gebouw(Bijlmer) verteld dat ze binnen 6mnd na hun aantreden de criminaliteit zouden terug drihgen,maar nu zien we dat de crime niet toeneemt,maar verruwd maar mi jesusu mi gadom. Wie kan mij vertellen wat het verschil is in deze? Maar goed Bosje kan de crimin niet terug dringen omdat hij nergens kantoor houdt. Weten jullie het nog? Er zou geen achterkamerpolitiek meer gevoerd worden dus kan hij niet vanuit zijn achterkamer de zaak(oplossing)bedenken en of bewerken

  Hij zetelt nergens heeft geen haar meer op zijn kop waaraan er getrokken kan worden hoeft zich dus ook geen zorgen te maken om niets en niemand. Somo zou zeggen hou je bek;De kar rijdt gewoon verder.Hoepelop Taal van Somo.Over een paar weken zullen we zien wie het meest heeft verkocht.(suma winnie suma mikie a grootst winst dja) Een skilder in Amsterdam zou zekken ie bekrijp je me.
  Glenny


  Maak melding

 4. Vooral de goudwinning in het binnenland heeft aandacht. De duizenden Brazilianen daar vormen hoe dan ook een potentiële bron van dreigingen, vanaf sociale problemen tot aan milieuvernietiging toe. Brazilië is bereid hulp te bieden om elk gebied dat Suriname aangeeft. “We willen hen nieuwe milieuvriendelijker technieken bijbrengen. Het gaat ons erom het imago te verbeteren dat in Suriname leeft. Het gaat echt om een handjevol en niet alle Brazilianen”, aldus Gradilone.

  De Surinaamse overheid zou de hulp van de Braziliaanse Overheid met beide handen moeten aangrijpen door gebruik te maken van de expertise van de Braziliaanse overheid op dit gebied om verdere milieu onvriendelijke goudwinning tegen te gaan zodat Suriname een stap kan maken naar een verdere groenere goudsector winning in de binnenlanden van het land.


  Maak melding

 5. Ik zou zeggen laten wij eerst naar de imago van onze bestuurders kijken die hebben een hele grote poetsbeurt nodig, en of het zal helpen is een zeer grote vraag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.