Lot Surinaamse veroordeelden op politieke agenda

7

PARAMARIBO, 15 apr – Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie heeft de toekomstige aanpak van vrij rondlopende veroordeelden besproken met de Nederlandse ambassadeur, Aart Jacobi. Dit gebeurde, weliswaar terloops, tijdens een bespreking over de justitiële samenwerking. “Er is besloten dat we de formele wegen zullen bewandelen om te voorkomen dat deze criminelen blijven rondlopen”, zegt Misiedjan.

Het gaat dan om beide zijden van de oceaan. Ook in Suriname lopen criminelen rond die gezocht worden door de Nederlandse justitie. Suriname wil zich inzetten om de eigen ontvluchte criminelen terug te halen. “We zullen er alles aan doen om te voorkomen dat ze straffeloos rondlopen terwijl ze in de gevangenis horen”, zei Misiedjan in Suriname Vandaag. Justitie & Politie, het OM en de politietop staken de koppen reeds bij elkaar.

Misiedjan leidde zelf het overleg dat volgde op de uitzending van het televisieprogramma van misdaadjournalist Peter R. de Vries . “We hebben duidelijk aangegeven hoe we in voorkomende gevallen gaan dealen met deze problematiek. Het komt erop neer dat we er alles aan zullen doen binnen onze wettelijke mogelijkheden als staat om ervoor te zorgen dat de criminelen op één of andere manier gestraft kunnen worden.”

7 REACTIES

 1. Rondlopen!

  “Ook in Suriname loopt een criminele president rond die door de Nederlandse justitie gezocht wordt”.

  Mooi vindt ik dit soort zinnen. Zelfrespect en moraal liggen ver van het bed van deze regering waar Desi de hoofdman van is.

  Ik vraag me af of Missidjan eerst met de president heeft overlegd alvorens deze uitspraken te doen. Het gevaar dat hij binnenkort eruit vliegt komt dichterbij.


  Maak melding

 2. “Ook in Suriname lopen criminelen rond die gezocht worden door de Nederlandse justitie”. Volgens mij bedoeld Misiedjan de President van Suriname D.D.B hiermee……


  Maak melding

 3. Echt groot nieuws; Martin Misiedjan heeft terloops met de Ambassadeur over dit punt gesproken.

  In Jip en Janneke taal:

  Martin Misiedjan heeft de ambassadeur gevraagt naar wie hij zijn e mail moest sturen. That’s all. Wereld nieuws Martin Misiedjan weet wat email is. 😆


  Maak melding

 4. Over Bouterse hebben we genoeg gehoord en gelezen we moeten niet op een plaats blijven staan zo als een CD die op een plaats is blijven hangen zo dat men het zelfde geluid hoort.Men moet zich afvragen wat scheef gegaan is in de Surinaamse gemeenschap: de illusies van de jonge mensen over zij die het halen door streefbaren ouders te hebben en zij die het niet hebben, veder het leven in deze gevangenissen,waarom wilden velen deze ze ontvluchten,hoe is het met de rehabilitatie voor zij die daar zitten.
  Suriname moet zijn gevangenen beter behandelen.Gezegd is het niet dat ze kortere staf moeten krijgen maar een opleiding kunnen volgen dat tot een beroep kan leiden wanneer ze van daag of morgen er uit komen.


  Maak melding

 5. Staat het lot van de nabetaanden van slachtoffers van de 8 decembermoorden ook op de politiek agenda?

  Die zoeken ook naar gerechtigheid.


  Maak melding

 6. deze regering houd zig alleen bezig met mensen die niets fout doen en valt ze lastig ik was allang in nederland en toch kwam vremelingen dienst aan mijn deur om te kijken waar ik was nou dan kan je toch niet met de 9 bezig zijn die moorden en diefstal hebben gepleegd dat is lekker in nederland die ze verwend geld een huis een baan laat maar lekker daar blijven geen kop pijn voor jullie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.