Advocaat Sjerome S. laakt gedrag justitie Suriname

7

PARAMARIBO, 15 apr – Justitie heeft zich bij de aanhouding van de Nederlander Sjerome S. schuldig gemaakt aan misbruik van het strafrecht. Dit stelt advocaat Raoul Lobo. Er is namelijk een andere dan de werkelijke reden opgegeven voor de aanhouding. Dat het onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen doorgaat, bevestigt de foute aanpak alleen maar.

Het heette formeel dat twee vrouwen waren aangerand. Het ging niet om dit “billenknijpincident”, concludeert Lobo, “maar om onderzoek naar de geruchten over ontucht met minderjarigen waarvoor Sjerome niet in verzekering kon worden gesteld.” Toen bleek dat er geen sprake was van aanranding, moest de man uiteraard worden vrijgelaten. Het recht werd wat omgebogen dus, kennelijk ook onder druk van de publieke opinie.

“Sjerome S. aanhouden en in verzekering stellen voor een akkefietje, waar hij normaal gesproken nooit en te nimmer voor zou worden aangehouden, om onderzoek te doen in een andere zaak die op dat moment nog veel te zwak is om hem op grond daarvan in verzekering te kunnen stellen”, is ongehoord, vindt Lobo. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het onderzoek naar het seksueel misbruik van kinderen nog door.

7 REACTIES

 1. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het onderzoek naar het seksueel misbruik van kinderen nog door.

  Nogal logisch dat dit tot op de bodem uitgezocht moet worden.


  Maak melding

 2. Ja er zondermeer misbruik gemaakt van de mogelijkheid. En ja de advocaat heeft gewoon de plicht daar tegen te protesteren. Het gebeurt regelmatig dat de politie iemand op die manier opbrengt en dan haalt het de kranten niet. In dit geval wel.

  Het is een bekende tactiek van de politie en die moet daar zonder meer zorgvuldig mee omspringen. Vooral omdat een arrestatie van iemand altijd een smet op dat persoon zal werpen.
  In dit geval waren er al zoveel verhalen in omloop dat de extra schade aan de persoon niet wezenlijk was. Komt bij dat de zaak – misbruik van kinderen – dermate ernstig is, moeilijk onderzoekbaar is en zeker tot de bodem en goed uitgezocht moet worden dat ik er persoonlijk geen al te grote problemen mee heb als dit wekelijk bijdroeg tot het goed rechercheren. Die vraag moet zeker onderzocht worden en daarin ligt m.i. het nut van het protest.

  Kindermisbruik is één van de ergste misdaden en in SME ligt er een erorm groot probleem op dit gebied. Dagelijks vindt het plaats en slechts een heel klein topje van de enorme ijsberg wordt bestraft.


  Maak melding

 3. Als deze man onschuldig is, vindt ik best erg voor hem, maar ik vindt dat er alles aangedaan moet om kindermisbruik te voorkomen en de daders mogen van mij kei en keihard gestraft worden.deze man is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn die onschuldig wordt opgepakt voor kindermisbruik gebeurd in nederland suriname amerika.
  Suriname moet geen paradijs worden voor pedofielen net als indonesie , vietnam en brazilie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.